Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο

Μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε στενό εύρος διακύμανσης. Κέρδη καταγράφουν Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Coca Cola, Πειραιώς. Απώλειες για Alpha Bank, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, Viohalco. Πολύ χαμηλός ο τζίρος.

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο

Ελάχιστη είναι η διάθεση για ανάληψη ρίσκου ενόψει της Δευτέρας, με συνέπεια τη διακύμανση της αγοράς σε στενό εύρος με περιορισμένες συναλλαγές και τζίρο δραματικά μειωμένο σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο όρο.

Σε στάση αναμονής όμως και οι κύριες ευρωαγορές, με ενδεικτική τη διακύμανση του DAX που δεν ξεπερνά καν τις 50 μονάδες (11.675-11.627 μονάδες), ενώ σε ανάλογη φορά είναι και οι δείκτες στο Παρίσι, στο Μιλάνο, στη Μαδρίτη.

Στο ΧΑ, ενδεικτικό το γεγονός πως μόλις λίγο μετά τις 13:45 ο τζίρος ξεπέρασε το όριο των 10 εκατ. ευρώ, με το 58% να επικεντρώνεται στον τραπεζικό κλάδο και συγκριτικά ικανοποιητική αξία συναλλαγών για ΕΧΑΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, FF Group, Viohalco, Μυτιληναίο, ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ, Αστήρ και Motor Oil (με τζίρο πάνω από τις 100 χιλιάδες ευρώ).

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέχρι τώρα η συνεδρίαση, την ώρα που σε ένα μείζον θέμα -αυτό της διαπραγμάτευσης- έρχονται οι αποκαλύψεις της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου να... φωτίσουν τις πτυχές της υπόθεσης, λίγα 24ωρα πριν τη διεξαγωγή του Εκτελεστικού Συνεδρίου του ΔΝΤ.

Για τρικλοποδιά Τόμσεν κάνει λόγο η Αγγελική, με την Κομισιόν να πιέζει ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών την επόμενη εβδομάδα.

"Πυρά" Σόιμπλε προς Ελλάδα και... ΕΚΤ, σημείωνε νωρίτερα το Euro2day.gr, με τον "τσάρο" της γερμανικής οικονομίας να μέμφεται (και για το ελληνικό πρόβλημα) την Κεντρική Τράπεζα, επί της ουσίας τον Μάριο Ντράγκι.

Στο εύρος των 756-772 μονάδων ο τραπεζικός δείκτης, με μεικτές τάσεις για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Στο 1,78 ευρώ με μικρές απώλειες η μετοχή της Alpha Bank, στο 0,228 με λίγους αγοραστές η Εθνική, στο 0,587 επίσης με αγοραστές η Eurobank, ενώ στο 0,181 ευρώ ενισχύεται ελαφρώς η Πειραιώς.

Περί τα 6 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό κλάδο, με τα 2,2 στην Εθνική και άλλα 2 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank. Mε αγοραστές σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ αλλά με μέτριες συναλλαγές/τζίρο, στα 20,91 ευρώ η δεικτοβαρής Coca Cola, αντισταθμίζοντας από την αρχή της συνεδρίασης τις πιέσεις/υποχώρηση της δεύτερης πιο βαριάς μετοχής του ΧΑ.

Εκτός από την Alpha Bank σε αρνητικό έδαφος υποχωρούν οι μετοχές των Viohalco, Motor Oil, METKA, Lamda Development και ΕΧΑΕ. Στις 14:30 είχαν αλλάξει χέρια πάνω από 25 εκατ. μετοχές -τα 10,2 εκατ. στην Εθνική-, με τον τζίρο στα 11,8 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v