Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρείται η άνοδος στο ΧΑ

Διατηρεί το θετικό πρόσημο ο Γενικός Δείκτης με το τζίρο σε μέτρια επίπεδα. Κέρδη υψηλότερα του 3% Viohalco, Folli Follie. Ανοδο καταγράφουν Alpha, Coca Cola, Mυτιληναίος, Γύρισε πτωτικά η Πειραιώς. Απώλειες σημειώνουν ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Jumbo.

Συντηρείται η άνοδος στο ΧΑ

Αντιδρά το Χρηματιστήριο και με την βοήθεια των ευρωπαικών αγορών. Σε θετικό άνοιγμα παραπέμπουν τα futures στην Wall Street κάτι που διευκολύνει τους long να κινηθούν υψηλότερα από Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Αθήνα.

Εντονο το παρασκήνιο μεταξύ δανειστών- Αθηνών προκειμένου να εξευρεθεί κοινός τόπος και να επιστρέψουν οι πρώτοι στα μέσα της επόμενης εβδομάδος (το θετικό σενάριο) σύμφωνα με όσα σημείωνε από νωρίς η Ελενα Λάσκαρη.

Οσο συντηρούνται- εκ νέου- οι προσδοκίες τόσο long και short «παίκτες» θα βρίσκουν σημεία αναφοράς πάνω από το όριο των 600 μονάδων και ανάλογα με τις εξελίξεις θα δοκιμάσουν ανάλογα.

Συνεδρίαση αυξημένης μεταβλητότητας η σημερινή με αυξομειώσεις για βασικούς δείκτες και μετοχές, με ικανοποιητικές συναλλαγές και ανάλογο τζίρο. Με βάση τη μέχρι τώρα ροή συναλλαγών φαίνεται πως η αξία συναλλαγών θα πιάσει τα χθεσινά επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ που σύμφωνα με την τρέχουσα αποτίμηση του ΧΑ (43 δισ. ευρώ) μπορεί να θεωρηθούν ικανοποιητικά.

Στο εύρος των 613-621 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, που όσο δεν χάνει τις 610 μονάδες σε κλείσιμο διατηρεί ενεργές τις πιθανότητες για μία τεχνικής μορφής αντίδραση.

Στον τραπεζικό κλάδο το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής και του... πονταρίσματος με το 72% του τζίρου να έχει πραγματοποιηθεί στις μετοχές των συστημικών ομίλων.  Ο συνολικός τζίρος διαμορφώνεται στα 38,5 εκατ. ευρώ και η συνολική αξία των συναλλαγών στα 70,5 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον, πως πρόκειται για καθαρές συναλλαγές χωρίς πακέτα και προσυμφωνημένες πράξεις μέσα από το σύστημα (στις 14.40΄).

Μεταξύ 720-750 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών σε μία αρκετά ικανοποιητική- κυρίως τεχνικά- κίνηση με ζητούμενο να κρατήσει (τουλάχιστον) τις 740 μονάδες σε κλείσιμο.

Σε γενικές γραμμές ικανοποιητική η εικόνα και σε αρκετές μετοχές-σηματωρούς με ενδεικτικότερη την περίπτωση των Viohalco, Μυτιληναίου, FF Group, TITAN, Motor Oil κ.α.

Το γεγονός της σημαντικής αντίδρασης για τις προαναφερθείσες μετοχές με αυξημένες συναλλαγές και υψηλό τζίρο αποτελεί μέχρι τώρα την πιο ενθαρρυντική ένδειξη για την βραχυπρόθεσμη τάση.

Στα 18,25 ευρώ με 2,99% η μετοχή του FF Group, στα 21,07 ευρώ με 1,75% ο ΤΙΤΑΝας, στα 6,59 ευρώ με 2,33% ο Μυτιληναίος, στα 13,46 με 1,45% η ΜΟΗ κι όλες με υψηλό τζίρο που για τον Μυτιληναίο πλησιάζει το 1,5 εκατ. ευρώ (!).

Αντιθέτως με αυξημένες συναλλαγές και τζίρο σχεδόν 900 χιλιάδες ευρώ πιέζεται η μετοχή της Jumbo προς τα 12,92 ευρώ.

Από τη μεσαία κατηγορία ξεχωρίζουν MIG, Fourlis, Ανεμος, Ιντραλοτ, ΕΥΑΘ και Attica Bank.  Στις 53/32 η σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών. Στα 7,651% υποχωρεί κατά 1,75% το 10ετές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v