Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φλερτ» με τις 630 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Χαμηλού κόστους προσπάθεια προεξόφλησης, με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο και την πλειονότητα των blue chips να ακολουθεί. Ξεχωρίζουν Jumbo, Εθνική, Ελλάκτωρ. Τα πονταρίσματα και τα σενάρια για τη συνέχεια.

«Φλερτ» με τις 630 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες συσσώρευσης σε στενό εύρος διακύμανσης, οι long επιχειρούν και φέρνουν το ΧΑ προς τις 630 μονάδες.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, ωθεί υψηλότερα την αγορά, με το "γύρισμα" από τις 756 προς τις 780 μονάδες νωρίτερα.

Χωρίς να έχει επιταχυνθεί θεαματικά ο ρυθμός συναλλαγών και δεδομένης της επιβεβαίωσης των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων στις 11:00 και 11:30, τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές προσαρμόζουν τις κινήσεις τους υψηλότερα απ' ό,τι στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Με τζίρο 4 εκατ. ευρώ ο τραπεζικός κλάδος επανήλθε προς τις 780 μονάδες, περιοχή με ιδιαίτερη σημασία για όσους παρακολουθούν την αγορά με γνώμονα και την Τεχνική Ανάλυση.

Σε Εθνική και Πειραιώς οι περισσότερες συναλλαγές, σε Alpha Bank και Εθνική ο υψηλότερος τζίρος.

Οπως σημείωναν χρηματιστηριακοί παράγοντες πρόκειται για μία χαμηλού κόστους κίνηση στο πλαίσιο της προεξόφλησης ενός αποτελέσματος τη Δευτέρα, που θα μπορούσε να ωθήσει το ΧΑ υψηλότερα από την επομένη κιόλας του δ.σ. του ΔΝΤ.

Εάν επιβεβαιωθεί το ποντάρισμα, όντως όσοι παίρνουν θέσεις σε επίπεδα 756-780 θα έχουν πολύ πιθανά τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους πάνω από τις 820 προς τις 840 μονάδες.

Με την προϋπόθεση αυτή, επιχειρούνται μετρημένες κινήσεις που βελτιώνουν το κλίμα, την εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Σε σχέση με την προηγούμενη αναφορά μας, στο μείον είναι πλέον μόλις τρεις μετοχές (Viohalco, EXAE, Lamda Dvelopment).

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις 14:47 σε θετικό πρόσημο "γύρισαν" η Motor Oil, η ΜΕΤΚΑ, ενώ έχει ισχυροποιηθεί η αντίδραση για τίτλους των Jumbo (3,29%), FF Group (1,26%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,85%), ΔΕΗ (1,49%), Μυτιληναίου (0,85%) κ.α.

Με αγοραστές ΟΤΕ, ΟΠΑΠ-ΔΕΗ, με τον Χρήστο Κολώνα να κάνει λόγο για πιέσεις των δανειστών για "κόφτη" και στην αγορά ενέργειας, πεδίο που αφορά και τις εξελίξεις στην Επιχείρηση.

Σε MIG το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος στη μεσαία κατηγορία, με Ιντραλότ και ΕΥΑΘ επίσης με κέρδη.

Λίγο πριν τις 16:00 είχαν αλλάξει χέρια 36 εκατ. μετοχές -σχεδόν 17 εκατ. στην Εθνική-, με τον τζίρο να πλησιάζει τα 18 εκατ. ευρώ. Πολύ χαμηλότερα του μέσου όρου εβδομάδος.

Στο 7,562% το 10ετές, υψηλότερα στα 7,73 $ το GREK.

Σε ανοδικό άνοιγμα με τον S&P κατά 0,45% υψηλότερα, στις 2.285 μονάδες, τα futures στη Wall Street.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v