Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση δυνάμεων στο ΧΑ

Χωρίς θεαματικές μεταβολές, blue chips και δείκτες αναφοράς. Κέρδη για Alpha, Πειραιώς, πιέσεις για Εθνική Τράπεζα, σταθερή η Eurobank. Υπεραποδίδει η Lamda. Ποιοι ξεχωρίζουν από τα «μεσαία».

Συντήρηση δυνάμεων στο ΧΑ

No news, no move. Σε στενό εύρος, με μέτριες συναλλαγές, συνεχίζεται η συνεδρίαση.

Οριακές διακυμάνσεις για τους κύριους δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε ήπια χαμηλότερο άνοιγμα της συνεδρίασης παραπέμπουν τα futures της Wall Street.

Χωρίς ουσιαστικές ειδήσεις/εξελίξεις από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, οι traders περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες κινήσεις σε τράπεζες και επιλεγμένα blue chips, με αποτέλεσμα τη διακύμανση του Γενικού Δείκτη στις 622-630 μονάδες.

Το 50% του μέτριου τζίρου στον τραπεζικό κλάδο, με τον ΔΤΡ μεταξύ 738-758 μονάδων, με αυξημένες συναλλαγές σε Εθνική, Πειραιώς, με υψηλότερο τζίρο στην Alpha Bank, που είναι η μόνη από την 4άδα των συστημικών με αγοραστές.

Στα του κλάδου, η έκθεση της Goldman Sachs με την προειδοποίηση πως μία παρατεταμένη κλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων θα μπορούσε να διαταράξει την εύθραυστη ανάκαμψη του κλάδου. Ο ξένος οίκος αφήνει αμετάβλητες τις τιμές-στόχους, εμφανίζεται ουδέτερος για τις τρεις και δίνει σύσταση αγοράς μόνο για την Alpha Bank. Στη μετοχή της τελευταίας συναλλαγές γίνονται στα 1,65-1,72 ευρώ.

Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση (σε σχέση με την αρχική αναφορά μας) η εικόνα για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ-ΔΕΗ, με μέτριες αγορές στον ΟΤΕ και περιορισμένης έκτασης πωλήσεις σε ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Με τους traders σε αναμονή, για σχεδόν δύο εβδομάδες, οι κινήσεις στις περισσότερες μετοχές περιορίζονται σε στενά εύρη που παραπέμπουν περισσότερο σε συντήρηση δυνάμεων εν αναμονή των εξελίξεων. Από την πρόοδο (ή όχι) θα φανεί εάν στη συνέχεια ο τραπεζικός κλάδος, τα blue chips θα συνεχίσουν είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Εκτός από τον τραπεζικό κλάδο, συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος γίνεται σε μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΜΟΗ, Fourlis, Jumbo, Viohalco, Coca Cola, Μυτιληναίο κ.α.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων -μεθαύριο Πέμπτη, πριν την συνεδρίαση-, στην Coca Cola συναλλαγές γίνονται στα 21,33-21,51, θυμίζοντας τα τελευταία υψηλά (52 εβδομάδων) των 21,67 ευρώ (στη συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου 2017). Η Coca Cola "έρχεται" από ένα ανοδικό σερί με απόδοση 3,22% σε εβδομαδιαία μέτρηση και 3,91% από την αρχή του έτους, με εμφανή την προεξόφληση ισχυρών χεριών ενόψει της Πέμπτης.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν ΚΟΡΡΕΣ (με αυξημένες συναλλαγές και θεαματική αντίδραση προς τα 3,66 ευρώ), Intralot (στο 1,15 ευρώ), με τη MIG προς το 0,15 ευρώ.

Λίγο μετά τις 16:00 οι συναλλαγές είχαν φθάσει στα 53 εκατ. τεμάχια, με τζίρο 27,3 εκατ. ευρώ.

Εκτός από το αρχικό πακέτο στην Grivalia (για 50.635 στα 7,93 ευρώ), άλλαξαν χέρια ένα για 1.100.000 μετοχές της Εθνικής στο 0,23 ευρώ και ένα για 75.000 του Fourlis στα 4,25 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v