Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Στάση» στις 655 μονάδες για το ΓΔ

Οριακές οι μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τις τράπεζες να διορθώνουν μετά τη χθεσινή άνοδο. Στους πρωταγωνιστές της συνεδρίασης ο ΟΤΕ, με ισχυρή άνοδο μετά τα αποτελέσματα. Σε ποιες μετοχές καταγράφεται κινητικότητα.

ΧΑ: «Στάση» στις 655 μονάδες για το ΓΔ

Με μικρές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση, απόρροια της ήπιας διόρθωσης που από νωρίτερα εξελισσόταν στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σε επιβεβαίωση στηρίξεων σε ανοδική φάση των αγορών, με το retest απαραίτητο για τη συνέχιση της κίνησης, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για σήμερα-αύριο. Προς τις 12.045 μονάδες υποχωρεί ο DAX μετά τη χθεσινή υπέρβαση των 12.000 μονάδων και το "γύρισμα" του δείκτη σε εβδομαδιαία θετική απόδοση, συνεκτιμώντας πως "μετρά" κέρδη 3,66% σε διάστημα μηνός.

Τηρουμένων των αναλογιών, ανάλογο κλίμα και διάθεση και στο ΧΑ από τις πρώτες εντολές και με τον ΟΤΕ να ξεκινά με ανοδικό χάσμα τη συνεδρίαση, αποτέλεσμα της ανακοίνωσης των οικονομικών μεγεθών και της πρότασης για διανομή μερίσματος 0,16 ευρώ.

Από τις 656 προς τις 653 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, καθώς στα πρώτα 15'-20' ενεργοποιήθηκαν περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις, με το μεγαλύτερο μέρος τους στον τραπεζικό κλάδο. Σε ανοδική τάση ο τραπεζικός κλάδος δικαιολογεί ελεγχόμενες πωλήσεις σε υψηλές τιμές, συνεκτιμώντας πως ο ΔΤΡ ενισχύεται 1,72% σε εβδομαδιαίο και 3,95% σε διάστημα μηνός. Από τις 804 στις 792 μονάδες ο ΔΤΡ, θυμίζοντας την προϋπόθεση που έχει τεθεί για πειστική υπέρβαση των 822 μονάδων, προκειμένου να έχει συνέχιση η αντίδραση που ξεκίνησε από τις 670 της 9ης Φεβρουαρίου και από τις 758 της 23ης του ιδίου μηνός.

Αναλυτικότερα, στο 1,76 ευρώ η Alpha Bank "μετρά" απόδοση 0,57% σε διάστημα εβδομάδος, στα 9,248 η Εθνική με απόδοση 2,89% στο ίδιο διάστημα, στο 0,634 ευρώ με 2,26% η Eurobank και η Πειραιώς στο 0,186 ευρώ με 1,64% σε εβδομαδιαίο.

Το 48% του μέτριου τζίρου στον τραπεζικό κλάδο, με τις περισσότερες συναλλαγές στην Πειραιώς και το μεγαλύτερο τζίρο στη Eurobank.

"Τσιμπάει" μετά την τελευταία σημαντική διόρθωση το 2ετές στα 7,804%, ενόσω οι απώλειες για τον ΔΤΡ διευρύνονται σε 1,35%.

Πέραν του τραπεζικού κλάδου, στο προσκήνιο ο ΟΤΕ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου και διανομής μερίσματος με αγοραστές από τις πρώτες κιόλας εντολές και κίνηση στο εύρος των 8,63-8,78 ευρώ.

Εκτός από τις τραπεζικές και τον ΟΤΕ, συγκριτικά αυξημένος τζίρος πραγματοποιείται στις μετοχές της ΔΕΗ, του Σαράντη, του ΟΠΑΠ, των Ελληνικών Πετρελαίων, των Viohalco-Cenergy, του ΥΓΕΙΑ κ.α. από τη μεγάλη αλλά και τη μεσαία κατηγορία.

Λίγο πριν τις 11:00 είχαν γίνει συναλλαγές 4,4 εκατ. μετοχών, με το 1,8 στον ΟΤΕ. Σε μέτρια επίπεδα ο τζίρος, στα 3,4 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v