Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Παίζει» με το πρόσημο ο Γενικός Δείκτης

Συντηρητικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο, με τον ΓΔ στη ζώνη των 640-645 μονάδων. Σε θετικό έδαφος οι τραπεζικές μετοχές. Υπεραποδίδουν Viohalco, Αegean. Κινητικότητα σε Κυριακίδη, Motor Oil.

ΧΑ: «Παίζει» με το πρόσημο ο Γενικός Δείκτης

Συντηρητικές κινήσεις από short και long καθώς η διαπραγμάτευση συνεχίζεται στις Βρυξέλλες. Μέχρι την Πέμπτη εκ των πραγμάτων ο ορίζοντας των traders, με τους αγοραστές να αναθαρρούν από τη νέα συνάντηση του Ευ. Τσακαλώτου με τους δανειστές, παρουσία του Π. Τόμσεν.

Σε στάση αναμονής στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λίγο πάνω ο DAX στις 12.056, o CAC στις 5.029 μονάδες, με το ευρώ/δολάριο στο 1,0782-1,0803 και λίγο "τσιμπημένα" τα ομόλογα του Νότου, περισσότερο το πορτογαλικό.

Στα 7,492% το 10ετές, ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με χθες, ενόσω συνεχίζεται η διαπραγμάτευση, με αβέβαιη την εξεύρεση διεξόδου στο επόμενο διάστημα.

Ωστόσο το σημαντικό είναι πως πρσώρας η εικόνα της αγοράς και δη του τραπεζικού κλάδου είναι συγκριτικά καλύτερη απ' ό,τι χθες. Στις 1.706,95 μονάδες ενεργοποιήθηκαν για τον FTSE25 οι πρώτες εντολές από τους long, με αποτέλεσμα να αποσοβηθεί η υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα των κρίσιμων 1.707 μονάδων (που είχαν τεθεί ως στήριξη στο προσυνεδριακό σχόλιό μας).

Μάλιστα μετά τις 11:15 το "γύρισμα" του τραπεζικού κλάδου βελτίωσε το κλίμα, κάτι που αποτυπώθηκε στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Το πρόβλημα στη χθεσινή συνεδρίαση έγκειτο στις αυξημένες ρευστοποιήσεις ξένου fund στη μετοχή της Εθνικής, που πίεσε την τιμή πάνω από 7% χαμηλότερα, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα όχι μόνο στον κλάδο αλλά ευρύτερα στην αγορά.

Σήμερα η εικόνα είναι -μέχρι τώρα- σαφώς καλύτερη, καθώς στη μετοχή της Εθνικής συναλλαγές γίνονται από το 0,229 έως το 0,233 ευρώ, για να ακολουθήσουν Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς.

Χαμηλός ο τζίρος (*), με το 50% στον τραπεζικό κλάδο και το άλλο 50% σε τίτλους των Κυριακίδη, ΟΤΕ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo, FF Group, Coca Cola κ.α.

Αυξημένες συναλλαγές στον Κυριακίδη καθώς συνεχίζεται η μάχη των μετόχων, με τον Αντίοχο να έχει ανεβάσει περισσότερο τον πήχη. Κοντά στο μισό εκατομμύριο η αξία των συναλλαγών στη μετοχή, που κυμαίνεται στο εύρος των 4,50-4,53 ευρώ.

Μόλις 51 τεμάχια είχαν αλλάξει χέρια στη μετοχή του ΟΛΘ (στις 11:25), την ώρα που εντείνεται η "μάχη" των τεσσάρων ενδιαφερόμενων για το πλειοψηφικό πακέτο του Οργανισμού.

Με αγοραστές μετοχές-σηματωροί, με ενδεικτική την περίπτωση των Αεροπορίας Αιγαίου, Viohalco αλλά και ΤΙΤΑΝ, Motor Oil κ.α.

(*) λίγο πριν τις 11:30 ο τζίρος διαμορφωνόταν στα 5,8 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v