Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πάνω από τις 650 με μοχλό τις τράπεζες

Αλμα 5% για τον τραπεζικό κλάδο, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει άνοδο πάνω από 1,5%. Υπεραποδίδουν Πειραιώς, Eurobank. Κέρδη και για ΔΕΗ, Coca Cola, Motor Oil. Στο «πράσινο» η Μυτιληναίος, μετά τα αποτελέσματα.

ΧΑ: Πάνω από τις 650 με μοχλό τις τράπεζες

Δεύτερη συνεδρίαση που οι traders επιχειρούν να προεξοφλήσουν το ενδεχόμενο της επίτευξης μίας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, στη Μάλτα.

Πάμε για λύση και αρχίζει... το βουλευτικό μασάζ σημείωναν από νωρίς η Ελενα Λάσκαρη και η Μαρίνα Μάνη, και ακριβώς σε αυτές τις εξελίξεις ποντάρουν οι traders ανεβάζοντας τον πήχη, έχοντας σήμερα και τη συνδρομή των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Καλοδεχούμενη -και τεχνικά αναμενόμενη- η αναστροφή της τάσης σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, σε ανάλογο "γύρισμα" παραπέμπουν τα futures στη Wall Street -μετά από ένα 8άρι πτωτικό σερί-, διευκολύνουν σε αυτή τη συγκυρία τις κινήσεις όσων είναι long στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Με ανοδικό χάσμα/gap το... άνοιγμα για τον FTSE25 από τις 1.732,50 μονάδες, εκπληρώνοντας από την αρχή τον πρώτο στόχο, δηλαδή την προσέγγιση των 1.733 μονάδων. Σε σχετική ανάρτησή μας στον Εκηβόλο, είναι ξεκάθαρες οι τεχνικές τιμές για τον δείκτη, με επόμενο στόχο τις 1.750 μονάδες.

Πάνω από 5% η απόδοση για τον τραπεζικό κλάδο, με τον ΔΤΡ έως τις 755 μονάδες, με το 80% του συγκριτικά αυξημένου τζίρου σε Alpha Bank αλλά και Εθνική, Πειραιώς και Eurobank, με τον ΔΤΡ να έχει "γυρίσει" σε θετική απόδοση. Στο 7,19% το θετικό πρόσημο για τον κλαδικό δείκτη, που μέχρι και το "κλείσιμο" της Παρασκευής ήταν αρνητικό.

Πλέον και ενώ απομένουν 3 και σήμερα συνεδριάσεις για την ολοκλήρωση του Μαρτίου, οι long έχουν τον πρώτο λόγο με τους βραχυπρόθεσμους παίκτες να κινούνται με γνώμονα και τα αποτελέσματα 2016.

Συνεδρίαση Μυτιληναίου - ΜΕΤΚΑ η σημερινή, με τον όμιλο να ανακοινώνει κέρδη 34,2 εκατ. ευρώ για το 2016. Εως τα 7,22 ευρώ νωρίτερα η μετοχή του φερώνυμου ομίλου, έως τα 7,15 ευρώ η ΜΕΤΚΑ.

Κινητικότητα και σε μετοχές του μη τραπεζικού τομέα, με τις ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αεροπορία Αιγαίου, ΜΟΗ, ΕΧΑΕ, Viohalco κ.α. σε άνοδο.

Ενδεικτικό το ότι στις 11:00, σε μόλις δύο μετοχές (ΤΙΤΑΝ, Τέρνα Ενεργειακή) οι πωλητές είχαν μικρό προβάδισμα.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν Attica Bank, MIG και Fourlis.

Intrakom, J&P ΑΒΑΞ, Autohellas κ.α. ξεχωρίζουν από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία.

Στα 10+ εκατ. ευρώ ο τζίρος, δηλαδή διπλάσιος απ' ό,τι στο αντίστοιχο διάστημα της χθεσινής συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v