Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αναζητά πρόσημο ο Γενικός Δείκτης

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 780 μονάδων. Πιέσεις σε Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Motor Oil. Στο +3% η μετοχή της Lamda Development. Κέρδη καταγράφουν Coca Cola, ΔΕΗ, Τιτάνας.

ΧΑ: Αναζητά πρόσημο ο Γενικός Δείκτης

Προσεκτικά, πολύ προσεκτικά και μετρημένα στο άνοιγμα της συνεδρίασης καθώς πωλητές - αγοραστές αναζητούν σημεία ισορροπίας μετά το ατελέσφορο Eurogroup και πλοηγό προς το επόμενο, συνεκτιμώντας πλέον και... δεύτερα σενάρια.

Δεδομένου ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου μεσολαβεί πυκνός χρόνος -με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά να επηρεάζουν ανάλογα (και) την αγορά-, οι traders είναι υποχρεωμένοι να προσαρμόσουν τις κινήσεις τους όχι μόνο στις βουλές του «τσάρου» της γερμανικής οικονομίας αλλά και σε παράπλευρα ενδεχόμενα (κυριότερο ο πάντα υπαρκτός κίνδυνος μίας διόρθωσης από τη Wall Street).

Ενθαρρυντικό το ότι, όπως και χθες, οι traders δεν... εκβιάζουν τιμές ούτε προς υψηλότερα ούτε προς χαμηλότερα, δίνοντας περισσότερη προσοχή στο να διασφαλισθούν οι άμυνες που για τον ΓΔ διαμορφώνονται στις 780 και 774 μονάδες.

Προσέχοντας πρακτικά τα... μετόπισθεν, η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους long να επιχειρούν κυρίως μέσω της δεικτοβαρούς Coca Cola καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο από τα ισχυρά χέρια, με αποτέλεσμα η μετοχή να οδηγηθεί σε νέο ιστορικό υψηλό. Εως τα 26,19 ευρώ η μετοχή, κοντά στα 9,6 δισ. ευρώ η αποτίμηση του Ομίλου.

Η υπεραντίδραση της βαρύτερης μετοχής του ΧΑ συνέβαλε στο να απορροφηθούν οι όποιες πωλήσεις/πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, που προσώρας, λόγω του μείον 0,93% της Alpha Bank στα 2,12 ευρώ, δοκιμάζει τις 1.020 μονάδες.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, σε χαμηλότερα επίπεδα απ' ό,τι χθες στο ίδιο διάστημα, καθώς φυσιολογικά στο χθεσινό ξεκίνημα βγήκαν αυξημένες πωλήσεις κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Πέραν της Coca Cola υπέρ των long συνδράμει μία ομάδα επίσης «βαριών» εταιρειών με την 3άδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ με αγοραστές, ενώ ανοδικά κινούνται και FF Group, Jumbo, TITAN, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος.

Ετσι ο ΓΔ κυμαίνεται μεταξύ της βάσης των 785,08 και των παρυφών των 789 μονάδων, θυμίζοντας πως στη διάρκεια της χθεσινής ενδοσυνεδριακής αντίδρασης ο ΓΔ είχε προσεγγίσει τις 790 μονάδες. Μέχρι νεωτέρας οι 792 είναι μία αντίσταση, η υπέρβαση της οποίας μπορεί να δώσει ώθηση στην τάση ενώ χαμηλότερα οι 774 λειτουργούν ως σημείο αναφοράς για τους short. Εύρος που χρήζει προσοχής για τον ΓΔ οι 774-792 μονάδων.

Ισχυρός και σήμερα ο ΟΤΕ, με συνεχείς εισροές, με αποτέλεσμα να σημειωθεί «νέα υψηλή τιμή 52 εβδομάδων» στα 10,66 ευρώ. Τεχνικά για τη μετοχή του Οργανισμού επόμενος σημαντικός στόχος είναι τα 11,50 ευρώ.

Ισχυρή και σήμερα η ΔΕΗ, μετά μάλιστα τα νεότερα της χθεσινής γ.σ., με τους αγοραστές έως τα 4,20, δηλαδή μόλις 0,10 χαμηλότερα του υψηλού 52 εβδομάδων των 4,30 ευρώ. Πλέον μόλις 35 εκατ. ευρώ από τον στόχο του 1 δισ. ευρώ αποτίμηση υπολείπεται η Επιχείρηση.

Επανέρχονται οι... πιεστικοί αγοραστές στον Κορρέ, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις, με τη μετοχή να ενισχύεται προς τα 4,70 ευρώ που αποτελούν νέο υψηλό 52 εβδομάδων. Και η μέχρι τώρα ανοδική αντίδραση υποστηρίζεται από αυξημένες συναλλαγές/ανάλογο τζίρο, ένδειξη πως ισχυρά χέρια είναι στη μετοχή.

Στις 11:10 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 13,3 εκατ. ευρώ και ο τζίρος ήταν στα 7,4 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v