Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στο ΧΑ

Νευρικότητα στο ΧΑ μετά τη δήλωση κυβερνητικού στελέχους ότι είμαστε μακριά από λύση στο αυριανό Eurogroup. Στο +4% η μετοχή της ΔΕΗ. Ανοδος για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Tιτάνα. Πτώση για Eurobank, Εθνική, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Πειραιώς. Μέτριος ο τζίρος.

Εναλλαγές προσήμων στο ΧΑ

Με το βλέμμα στη Fed η Ευρώπη, με την προσοχή στο Eurogroup το ΧΑ. Ανοδικά ξεκίνησε η συνεδρίαση στα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης, του Παρισιού, με ενδεικτική την αντίδραση του DAX κατά 0,36% προς τις 12.810 μονάδες.

Στον ρυθμό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και το ελληνικό, με τους traders να έχουν... ουρά αγορών από τη χθεσινή συνεδρίαση, με αποτέλεσμα την κίνηση του Γενικού Δείκτη ακριβώς στο όριο των 800 μονάδων.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με το σχεδόν 60% επικεντρωμένο στον τραπεζικό κλάδο, ειδικότερα στη μετοχή της Εθνικής.

Ωστόσο μετά τις 13.45 οι πωλητές ισχυροποιήθηκαν με αφορμή τη δήλωση κυβερηντικού στελέχους που ανέφερε ότι «είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου».

Δεδομένου ότι το ΧΑ έχει «πιάσει» την τοπική κορυφή των 800 μονάδων στη συνεδρίαση της 17ης Μαΐου και οριακά χαμηλότερα τις 799,16 μον. στις 11 Μαΐου, η ευρύτερη ζώνη τιμών θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική (και) για τη βραχυπρόθεσμη τάση. Ενδεχόμενη πειστική κίνηση του ΓΔ πάνω από τις 790 μονάδες σήμερα-αύριο ενισχύει το σενάριο της συνέχισης της αντίδρασης υψηλότερα, με στόχους στις 820 και 848 μονάδες. Εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση το... κάτι παραπάνω στο αυριανό Eurogroup, με τους επενδυτές να στρέφουν και σήμερα την προσοχή τους στις όποιες εξελίξεις από τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Στις 1.059-1.067 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, μετά τη χθεσινή υπεραντίδραση του κλάδου και της σημαντικής ανόδου που έχει συντελεσθεί από τα τελευταία χαμηλά των 955 μονάδων στη συνεδρίαση της Τετάρτης 7 Ιουνίου.

Στα 0,229-0,232 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς, μετά τη χθεσινή σημαντική αντίδραση προς το 0,23 ευρώ, στα 0,347-0,351 ευρώ ο τίτλος της Εθνικής (ενισχυμένος ο όμιλος λόγω Εθνικής Ασφαλιστικής), στο 0,956 η Eurobank, στα 2,20 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank.

Με θετικό πρόσημο ο δείκτης FTSE25, καθώς από νωρίς ενισχύονται Coca Cola αλλά και οι δεικτοβαρείς ΤΙΤΑΝ, FF Group, Motor Oil, Jumbo, με κρίσιμες περιοχές τις 2.125 (ως πρώτη αντίσταση) και τις 2.100 (ως αμέσως χαμηλότερη στήριξη). Επόμενες σημαντικές τιμές, που χρήζουν προσοχής, είναι ως αντίσταση οι 2.180 και ως στήριξη οι 2.082 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές εκτιμούν πως ανάλογα με την έκβαση της αυριανής συνάντησης, το ΧΑ θα κινηθεί είτε προς τις 820 είτε προς τις 770/760 μονάδες.

Με θετικό πρόσημο η πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τη ΔΕΗ στο προσκήνιο. Με αγοραστές έως τα 3,91 ευρώ -τελευταία συνεδρίαση που η Επιχείρηση εμφανίζεται στο ταμπλό με τη μορφή που γνωρίζουμε-, καθώς επανέρχεται από Δευτέρα ως «νέα ΔΕΗ» και ΑΔΜΗΕ.

Εως τα 25,58 νωρίτερα η μετοχή του ΤΙΤΑΝα, έως τα 9,72 ευρώ ο τίτλος του ΟΠΑΠ, έως τα 9,95 του ΟΤΕ.  Στις 14.06 είχαν γίνει συναλλαγές 75 εκατ. μετοχών -πάνω από 5 εκατ. στη μετοχή-σηματωρό της Πειραιώς-, με τον τζίρο στα 53,2 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v