Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αψιμαχίες αγοραστών-πωλητών

Ηπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 815 μονάδων. Απώλειες υψηλότερες του 2% για ΔΕΗ, Coca Cola. Πτώση καταγράφουν Πειραιώς, Εurobank, Ελλάκτωρ. Κέρδη για Viohalco, ΟΠΑΠ, Mυτιληναίο. Χαμηλός ο τζίρος.

ΧΑ: Αψιμαχίες αγοραστών-πωλητών

Με μικρές απώλειες κινείται ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, καθώς στην αναμενόμενη αδυναμία των δεικτοβαρών τραπεζικών μετοχών προστέθηκαν και οι πιέσεις στη ΔΕΗ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' τριμήνου.

Ξεκινώντας από το τραπεζικό ταμπλό, οι μέχρι στιγμής απώλειες για τους τίτλους των συστημικών τραπεζών δείχνουν οριακές και απόλυτα ελεγχόμενες, κάτι που επιβεβαιώνεται από το -0,11% του τραπεζικού δείκτη, καθώς οι περισσότεροι από τους εγχώριους αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερες πιέσεις μετά τις χθεσινές δηλώσεις ντράγκι.

Υπό πίεση ο τίτλος της ΔEH (-1,3%), όμως αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ανακάμψει μετά το πρώτο «σοκ» που έφερε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα ο τίτλος να υποχωρήσει μέχρι τα 2,16 ευρώ (-6,9%).

Μικτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα για τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου για μία ακόμα συνεδρίαση δείχνει να ξεχωρίζει η εντυπωσιακή Viohalco (+4,21%).

Από τα υπόλοιπα blue chips, μόνο η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,57%) σημειώνει κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ με απλά θετικό πρόσημο ακολουθούν οι ΕΧΑΕ, Lamda Development, Jumbo, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Fourlis και Folli Follie Group.

Από τις μετοχές που δείχνουν διαθέσεις υποχώρησης και πλην τραπεζών και ΔEH, με απώλειες μεγαλύτερες του 1% κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, ΕΕΕ, Ελλάκτωρ και Μέτκα.

Πλην της Cenergy (+2,78%), που όλα δείχνουν πως δεν αποκλείεται να οδεύσει προς νέα ιστορικά υψηλά, δεν υπάρχει άλλος τίτλος από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις που να συνδυάζει αξιοσημείωτα κέρδη με σχετικά «αξιοπρεπείς» συναλλαγές, πλην ίσως της Μαθιός (+8,36%).

Όλα δείχνουν ότι η Αγορά οδεύει προς νέα μείωση του τζίρου, καθώς χρειάστηκαν 10 λεπτά συναλλαγών για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο τζίρου, ενώ το πρώτο ημίωρο ολοκληρώθηκε στα 4,1 εκατ. ευρώ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v