Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ξαναβλέπει τις 820 μονάδες

Kέρδη στο ΧΑ, μετά την αρχική πτώση. Γύρισαν ανοδικά Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank. Με θετικό πρόσημο ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ. Απώλειες καταγράφουν Motor Oil, Mυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Coca Cola. Στο προσκήνιο η αναμενόμενη αξιολόγηση από τη Moody's.

ΧΑ: Ξαναβλέπει τις 820 μονάδες

Εν μέσω έκδηλης επιφυλακτικότητας γίνεται νέα προσπάθεια επιστροφής των αγοραστών στον τραπεζικό κλάδο και η κίνηση αυτή δείχνει να ενθαρρύνει τους αγοραστές σε τίτλους του μη τραπεζικού 26άρη, αλλά και σε λίγους τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων.

Για να γίνει κατανοητή η σημαντική νευρικότητα που επικρατεί στο τραπεζικό ταμπλό, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες της συνεδρίασης, ο τραπεζικός δείκτης έχει προλάβει να κινηθεί μεταξύ 990,59 (-1,63%) και 1028,7 μονάδων (+2,15%) και βέβαια με τα παραπάνω δεδομένα, αποτελεί γρίφο το τελικό πρόσημο.

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών να δώσει κλείσιμο χαμηλότερα των 950 μονάδων, ενώ τεχνικές ανησυχίες θα εγείρει κλείσιμο του Γενικού Δείκτη χαμηλότερα των 813 μονάδων. Υπενθυμίζεται ότι για τους «γρήγορους» το «stop» έχει ανέβει στις 803 μονάδες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εδώ και αρκετές συνεδριάσεις, η Αγορά κινείται σε «κενό» ειδήσεων, με την κυριότερη από τις τελευταίες ειδήσεις το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι ξένοι fund managers στο roadshow της ΕΧΑΕ στη Ν. Υόρκη, ενώ η επόμενη καταλυτική είδηση αναμένεται το βράδυ από τη Moody's και την αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με κέρδη μεγαλύτερα του 2% κινούνται ΑΔΜΗΕ, Viohalco και Lamda Development, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας ακολουθούν οι Ελλάκτωρ και ΟΛΠ.

Από τους τίτλους του FTSE26, με σχετικά αδύναμη εικόνα, μόνο η Motor Oil (-1,49%) σημειώνει αξιοπρόσεκτες απώλειες ενώ με οριακά αρνητικό και εύκολα αναστρέψιμο πρόσημο κινούνται οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΕΕ, Ελ. Πετρέλαια, Μέτκα, Μυτιληναίος, Σαράντης και Folli Follie Group. Κέρδη καταγράφουν Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ξεχωρίζουν θετικά, οι ΕΥΑΘ, Έλαστρον, Επίλεκτος, Ρεβόιλ, Cenergy, Αιολική, ΕΚΤΕΡ και Ιασώ.

Να σημειωθεί ότι ελάχιστα πριν τις 13:30, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 809,13 (-0,70%) και 821,96 μονάδων (+0,88%), ενώ ο τζίρος φθάνει στα 35,6 εκατ., από τα οποία το 0,3 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΦΡΛΚ).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θεωρείται βέβαιο πως αν ο τραπεζικός κλάδος παραμείνει σε θετικό πρόσημο, θα αυξηθεί ο αριθμός των θετικών πρωταγωνιστών.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v