Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Κίνηση σε στενό εύρος για τον ΓΔ

Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα. Στο -4% η μετοχή της ΔΕΗ. Απώλειες καταγράφουν Coca Cola, Eurobank, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ. Ανοδος για Εθνική, Viohalco, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ.

XA: Κίνηση σε στενό εύρος για τον ΓΔ

Συμπληρώθηκαν οι πρώτες τρεις ώρες συνεδρίασης και όλα δείχνουν ότι το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη θα κριθεί προς το τέλος της συνεδρίασης, αν όχι στις τελικές δημοπρασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, ο Δείκτης έχει κινηθεί μέσα σε ένα σχετικά στενό εύρος, με υψηλό ημέρας τις 820,16 (+0,13%) και χαμηλό τις 814,91 μονάδες (-0,51%), ενώ ο τζίρος δείχνει ότι θα επιβεβαιώσει τις απαισιόδοξες προβλέψεις και θα κινηθεί ακόμα χαμηλότερα (14 εκατ., στις πρώτες τρεις ώρες συνεδρίασης).

Ξεκινώντας από το τραπεζικό ταμπλό, όλοι ανεξαιρέτως οι τραπεζικοί τίτλοι περιστρέφονται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος και θα είναι ευχής έργον οι πωλητές, κατά την προσφιλή τους τακτική, να μην κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους προς το τέλος.

Μικτή συνεχίζει να είναι η εικόνα στον μη τραπεζικό 26άρη, όπου ξεχωρίζει το -5,22% της ΔΕΗ, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' τριμήνου, τα οποία δεν έτυχαν και ιδιαίτερα θετικής υποδοχής από την Αγορά.

Ακολουθεί η ΕΕΕ (-2,3%) και με απώλειες μεγαλύτερες του 1% οι ΑΔΜΗΕ, Αεροπορία Αιγαίου και Ελλάκτωρ.
Από την πλευρά των τίτλων που προσπαθούν να διαφοροποιηθούν θετικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και σήμερα την παράσταση κλέβει η μετοχή της Viohalco (+5,75%), που δείχνει να ακολουθείται από τη θυγατρική Cenergy (+3,7% και προς νέα ιστορικά υψηλά).

Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE26, μόνο η Lamda Development (+1,28%) συνεχίζει να έχει σταθερό αγοραστή, ενώ όλα τα υπόλοιπα blue chips συνεχίζουν με εναλλαγές προσήμων και κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, προσπαθούν να διακριθούν θετικά οι Ιντρακάτ (+11,48%), μετά την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «η χθεσινή τακτική γ.σ. της Κατασκευαστικής αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την Α.Μ.Κ. κατά 3,051 εκατ. ευρώ, με έκδοση 2.243.383 νέων μετοχών και τιμή διάθεσης 1,36 ευρώ ανά μετοχή.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα γίνει με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων και θα καλυφθεί από τη μητρική Intracom Holdings έναντι ισόποσης κεφαλαιοποίησης υποχρεώσεων της θυγατρικής προς τη μητρική. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της αύξησης θα ανέλθει στο ποσό των 34.540.780,88 ευρώ και θα διαιρείται σε 25.397.633 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,36€ η κάθε μία. Με την εν λόγω Α.Μ.Κ. η εταιρεία θα μειώσει ισόποσα τις υποχρεώσεις της προς την Intracom Holdings, χωρίς την εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού, γεγονός που θα συμβάλει θετικά στη χρηματοοικονομική διάρθρωση».

Αντίθετα, η πρόταση του ΔΣ για reverse split των μετοχών και για δεύτερη Α.Μ.Κ. με συμμετοχή των παλαιών μετόχων θα συζητηθεί στην επαναληπτική γενική συνέλευση της 7ης Ιουλίου και αυτό έδωσε βραχύβια ανάσα στη μετοχή.

Επίσης ίσως αξίζει προσοχής η κινητικότητα στη Μαθιός (+9,82%), ενώ συνεχίζουν να έχουν αγοραστικό ενδιαφέρον οι Χαλκόρ, Ικτίνος, Profile και Ιντρακόμ.

Με τόσο χαμηλό τζίρο, ασφαλώς και χρειάζεται προσοχή το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καθώς ελάχιστες εντολές σχετικού «ειδικού βάρους» θα μπορούσαν να κινήσουν τους βασικούς δείκτες, προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v