Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναλλακτική άπνοια στο ΧΑ

Hπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 812 μονάδων. Κέρδη καταγράφουν Coca Cola, Eθνική, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Φουρλής. Απώλειες για Τράπεζα Αττικής, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Χαμηλός ο τζίρος.

Συναλλακτική άπνοια στο ΧΑ

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση, τελευταία της χρηματιστηριακής εβδομάδας, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό, ως συνήθως, τη συναλλακτική άπνοια και το απόλυτα επιλεκτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τις πρωινές, συγκλίνουσες εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, «λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση, αναμένεται και σήμερα να επικρατήσουν ανάλογες τάσεις με τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις και το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη δεν αποκλείεται να κριθεί προς στο τέλος ή ακόμα και μέσω των τελικών δημοπρασιών».

Απόλυτα ενδεικτικό της συναλλακτικής απονεύρωσης το γεγονός ότι η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών βρήκε τον τζίρο στα 5,3 εκατ., από τα οποία το 0,8 εκατ. αφορούσε προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ).

Εξαιρετικά κακό το κλίμα στις περισσότερες από τις Ιδιωτικές ΑΧΕ, όπου η εμφάνιση πελάτη πρόθυμου να προχωρήσει σε συναλλαγή εξελίσσεται σε «σπάνιο είδος» και αυτό οδηγεί τους ιθύνοντες σε «δεύτερες σκέψεις», παρά το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός χρηματιστηριακών λειτουργεί με «προσωπικό ασφαλείας».

Χωρίς «νεύρο» όσοι από τους ενεργούς παίκτες συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στο τραπεζικό ταμπλό, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο οι ΕΕΕ (+1,19%) και Fourlis (+1,45%).

Από την άλλη και όσον αφορά τους τίτλους που υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα, μόνο ο τίτλος της Τρ. Αττικής (-1,94%) καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ένδειξη ότι όλα μπορεί να αναστραφούν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, με ελάχιστες εντολές σε Δεικτοβαρείς μετοχές.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, συνεχίζει τον «ανηφορικό της δρόμο» η Χαλκόρ (+1,75%), ενώ ίσως αξίζει υπενθύμισης ότι από σήμερα και μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές της AS Company είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με νέα ονομαστική αξία μετοχής €0,61 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,04 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρείας με καταβολή μετρητών. Η προσαρμοσμένη Τιμή Εκκίνησης είναι στο 1,45 ευρώ.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v