Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» στο φινάλε για το ΧΑ

Εντάθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης οι απώλειες για το Γενικό Δείκτη και τον FTSE 25. Σε τράπεζες, Viohalco και ΔΕΗ οι μεγαλύτερες απώλειες. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα ο τζίρος. Κινητικότητα σε Profile, Χαλκόρ, Πλαίσιο.

«Βουτιά» στο φινάλε για το ΧΑ

Προς τις 800 μονάδες κινήθηκε στο κλείσιμο ο Γενικός Δείκτης, με τις πωλήσεις να εντείνονται τόσο στις τραπεζικές μετοχές όσο και σε δεικτοβαρή blue chips όπως η ΔΕΗ και η Viohalco. 

Νωρίτερα, το Euro2day.gr σημείωνε:

Ακόμα μία συνεδρίαση-επίδειξη αδυναμίας και συναλλακτικής απονεύρωσης, δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, όπου η ΕΕΕ (+1,65%) προσπαθεί να δώσει βοήθειες στους βασικούς δείκτες του Χ.Α., συνεπικουρούμενη από τον Μυτιληναίο (+1,08%), ενώ με οριακά κέρδη ακολουθούν οι Alpha Bank, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Αεροπορία Αιγαίου, Ελλάκτωρ, Grivalia, Motor Oil, Jumbo, Folli Follie Group, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Σαράντης.

Όλοι οι παραπάνω τίτλοι είναι κατανοητό ότι όσο εύκολα μπορούν να αναρριχηθούν προς υψηλότερα επίπεδα, άλλο τόσο εύκολα μπορούν να γυρίσουν σε αρνητικό πρόσημο και πλην εξαιρετικού απροόπτου όλοι οι ενεργοί παίκτες θα περιμένουν να βάλουν την «τελευταία πινελιά», πιθανότατα, στις τελικές δημοπρασίες.

Από τις μετοχές που δείχνουν σχετικά «αδύναμες», μόνο οι Lamda Development (-1,49%), Αττικής (-2,91%) και Fourlis (-1,63%) σημειώνουν αξιοπρόσεκτες απώλειες, ενώ με απώλειες μικρότερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας υποχωρούν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, Viohalco, ΕΧΑΕ, Ελ. Πετρέλαια και Τιτάνας.

Παρά το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής, ο Γενικός Δείκτης κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο, η κίνηση συντελείται σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος, οριακά μεγαλύτερο των τριών μονάδων, με υψηλό τις 814,64 (+0,44%) και χαμηλό τις 811,56 μονάδες (+0,06%), ενώ ο τζίρος απελπισίας, μετά την παρέλευση τριών ωρών συνεδρίασης, πλησιάζει τα 12 εκατ., από τα οποία το 1,2 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ, ΦΦΓΚΡΠ).

Οριακά ενδιαφέρουσα δείχνει η εικόνα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου ξεχωρίζουν θετικά οι Profile (+4,32%), Χαλκόρ (+1,54%), Mermeren (+1,96%) και Πλαίσιο (+1,39%), όμως ασφαλώς και δεν μπορούν να υπάρξουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, καθώς σε αυτό το κομμάτι του ταμπλό οι περισσότεροι από τους αγοραστές Μαΐου-Ιουλίου έχουν αποσυρθεί.

Κάθε πρόβλεψη για το τελικό πρόσημο του Δείκτη μπορεί να αποδειχθεί επισφαλής, ενώ όλα δείχνουν ότι το Χ.Α., πλην απροόπτου, οδεύει προς τη δεύτερη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v