Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ισορροπεί στις 800 μονάδες

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο με τον ΓΔ στη ζώνη των 800 μονάδων. Κέρδη υψηλότερα του 4% για τη Lamda. Άνοδο καταγράφουν Eurobank, OTE, Πειραιώς, Σαράντης. Υποχωρούν Εθνική, Viohalco, Τέρνα Ενεργειακή. Χαμηλός ο τζίρος.

ΧΑ: Ισορροπεί στις 800 μονάδες

"Στοίχημα" παραμένει η κατοχύρωση σε "κλείσιμο" έστω και οριακά των 800 μονάδων. Ετσι για το καλό αποχαιρέτισμα του 2017, χρονιάς που προσέφερε δυνατές συγκινήσεις και σε πολλές περιπτώσεις μικρότερα ή μεγαλύτερα κέρδη.

Οπως σημειώναμε και στο τελευταίο σχόλιο μας αλλά και σε πλείστες άλλες αναφορές μας τα τεχνικά σημεία που χρήζουν προσοχής είναι λίγο πάνω από το αναφερθέν όριο, που για λόγους... ψυχολογίας και σημειολογικούς αναδεικνύεται από την στήλη και βεβαίως τους καθ΄ ύλην ειδικούς αναλυτές.

Ωστόσο θέλουμε ένα "κλείσιμο" στο 800+ , με παράλληλη επιβεβαίωση κατ΄αρχήν των εβδομαδιαίων, συνακόλουθα των μηνιαίων στηρίξεων για τους τρεις βασικούς δείκτες και μετοχές-σηματωρούς, στόχος που μέχρι τώρα επιτυγχάνεται.

Στις 800 παρά κάτι ο Γενικός Δείκτης, που νωρίτερα (στις 11.50') υποχώρησε έως τα χαμηλά των 792,79 μονάδων, δηλαδή στο σημείο της συνεδρίασης που...βάθυνε η υποχώρηση του τραπεζικού κλάδου. Εως τις 840 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, σημείο στήριξης που όντως λειτούργησε γύρω στις 12.00 αποτελώντας σημείο αναφοράς και επανόδου πάνω από τις 860 μονάδες.

Συνεδρίαση χαμηλών τόνων, περιορισμένων συναλλαγών και τζίρου που διαμορφώνεται στα 17,2 εκατ. ευρώ λίγο πριν τις 14.00΄

Το 55% έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο, συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος και σε Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ αλλά και σε Attica Bank, Grivalia, Motor Oil, Coca Cola κ.α.

Περισσότερες συναλλαγές στην Εθνική- το περίπου 1/3 των συνολικών- μεγαλύτερος τζίρος επίσης στην ΕΤΕ με τους πωλητές να έχουν τον πρώτο λόγο και προβάδισμα μέχρι τα 0,31 ευρώ. Σημειωτέον, πως η μετοχή της ΕΤΕ είναι η πρώτη (και μέχρι τώρα η μόνη) από τις συστημικές τραπεζικές, που (ξανά)πίασε την τιμή της τρίτης αμκ, τα 0,30ευρώ.

Ομως η συνεδρίαση ανήκει δικαιωματικά στον τίτλο του ΟΤΕ, καθώς είναι αυτός που σήμερα τελευταία συνεδρίαση του έτους καταγράφει "νέο υψηλό" στα 11,63 με "βλέψεις" για το...12άρι από την αρχή του Ιανουαρίου.  Τεχνική προσέγγιση και μέτρηση για τον ΟΤΕ, νωρίτερα στον Εκηβόλο.

Πέραν του ΟΤΕ κινητικότητα και πάλι από την πλευρά των αγοραστών, λίγο μετά τις 13.00-13.15΄ με την σχέση ανοδικών/πτωτικών (για τις μετοχές του 25άρι) να κλίνει εκ νέου προς την πλευρά των long.

Με θετικό πρόσημο νωρίτερα: Αεροπορία Αιγαίου, Grivalia, ΓΕΚ/Τέρνα, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Eurobank, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Sarantis.

Στις 48/46 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, εμφανής η βελτίωση σε σχέση με το τελευταίο σχόλιο μας, με μεγαλύτερη απόδοση οι:

Audiovisual (20,97%), Lavipharm (20%), Alcatel (8,40%), Σελόντα (5,26%), MIG (2,45%), Intralot (1,62%) κ.α. από μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Και αυτό, το ότι εγχώρια σχήματα παραμένουν ενεργά μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση του έτους θα το προσμετρήσουμε στα ενθαρρυντικά του 2017.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v