Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profit taking έπληξε το Χρηματιστήριο

Από τις 799 μονάδες θα μπει στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς η εγχώρια αγορά μετά την αναμενόμενη σήμερα διόρθωση. του Γενικού Δείκτη. Πτώση 4% για τον τραπεζικό κλάδο, προβλημάτισε η πορεία δεικτοβαρών blue chips.

Profit taking έπληξε το Χρηματιστήριο

Απόλυτα αναμενόμενη η σημερινή εικόνα της Αγοράς, τόσο όσον αφορά την καθίζηση του τζίρου (ο χαμηλότερος των τελευταίων 10 συνεδριάσεων), λόγω εορταστικής ραστώνης και λόγω έλλειψης βοηθειών από τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, όσο και από τις διαθέσεις κατοχύρωσης σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών, με κύριο εκφραστή τον Τραπεζικό κλάδο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γενικός Δείκτης ερχόταν από εννέα συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με αθροιστικά κέρδη 9,59% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών από δέκα συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με αθροιστικά κέρδη 19,56%.

Από την άλλη, αρνητικά μηνύματα εξέπεμψε η εικόνα των μη Τραπεζικών blue chips (παρά την κίνηση μόνιμα με θετικό πρόσημο της ΕΕΕ) που με σχετική δυσκολία είχαν ακολουθήσει την τελευταία Τραπεζική αντίδραση, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τα αθροιστικά κέρδη που μάζεψε ο Γενικός Δείκτης, έναντι του Τραπεζικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με θετικό πρόσημο διασώθηκαν μόνο οι ΑΔΜΗΕ (+0,31%), ΕΕΕ (+0,48%), ΕΧΑΕ (+0,19%), ΟΠΑΠ (+0,47%), Grivalia (+0,55%) και Jumbo (+0,13%),

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, μετά την ολοκλήρωση της διόρθωσης, η οποία πρέπει να αποδειχθεί βραχύβια, η Αγορά πρέπει να διεκδικήσει νεότερα υψηλά, καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα επιστρέψουν τα σενάρια για κίνηση σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, κάτι που θα φέρει σε πλεονεκτική θέση τα Ξένα χαρτοφυλάκια που επιμένουν να διατηρούν τις "απαισιόδοξες" θέσεις τους.

Σε αυτή την περίπτωση, πρώτο λόγο για την δημιουργία κλίματος και διαθέσεων θα αναλάβουν οι, προγραμματισμένες, αξιολογήσεις των Ξένων Οίκων (S&P 19/1, Fitch 16/2 και πιο μακροπρόθεσμα Moody΄ς 30/3 και DBRS 4/5).

Μικτά τα μηνύματα από την Αγορά ομολόγων, όπου σημειώθηκε σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων στις κοντινές λήξεις (στο 1,72% η απόδοση του 2ετους) και σταθεροποίηση στις μακρινές (στο 4,12% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές).

Επιστρέφοντας στον Τραπεζικό κλάδο, δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία και λόγω της υπεραπόδοσης που είχε προηγηθεί, ότι θα ήταν ο κλάδος που θα υφίστατο τις μεγαλύτερες "συνέπειες", όταν θα ξεκινούσαν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κινήθηκε μεταξύ 900,14 (+0,08%) και 859,36 μονάδων (-4,45%), στις 17.00 βρέθηκε στις 859,51 (-4,44%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 863,26 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 4,02%.

Σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, δεν μπορεί να θεωρηθεί και η καλύτερη εξέλιξη το κλείσιμο χαμηλότερα της πρώτης ζώνης στήριξης που οριοθετούσαν οι 884 - 874 μονάδες. Αν ο εν λόγω δείκτης παραμείνει χαμηλότερα από την παραπάνω ζώνη, δεν αποκλείεται να υπερισχύσει ο "νόμος της βαρύτητας" που θα τον αναγκάσει να "γλιστρήσει" προς τις 811 - 806 μονάδες (!)

Σε περίπτωση επιστροφής των αγοραστών παραμένει σαν επόμενο, τεχνικά, ζητούμενο, η υπέρβαση, με κλείσιμο, της ζώνης 895 (απλός ΚΜΟ 200 ημερών) - 901 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών), με τις αμέσως επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 911 (τεχνικό κενό), 939 (το 61% της διόρθωσης) και στις 965 μονάδες (το 66,66% της διόρθωσης).

Για τις επιμέρους Δεικτοβαρείς, Τραπεζικές, μετοχές και αν συνεχιστούν οι ελεγχόμενες πιέσεις, οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται για την Alpha Bank (-4,79%) στα 1,77 και 1,69 ευρώ, για την Εθνική (-1,88%) στα 0,313 - 0,31, 0,30 και 0,28 ευρώ, για την Eurobank (-5,63% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) στα 0,79 ευρώ και για την Πειραιώς (-4,06%) στα 3,06 και 2,96 ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, προβλημάτισε ιδιαίτερα η εξαιρετικά αδύναμη εικόνα στο ταμπλώ του μη Τραπεζικού 25αρη, όπου ο τίτλος της ΔΕΗ (-1,40%) αποκόμισε από τις πλέον αρνητικές εντυπώσεις, καθώς χάθηκε και η πρώτη στήριξη στα 1,98 ευρώ, με την αμέσως επόμενη να εντοπίζεται στα 1,72 ευρώ (πρόσφατα χαμηλά), όπου είναι και το "stop", για τους τυχόν εναπομείναντες "long".

Για την ΔΕΗ, το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance έδειξε διάθεση να παραθέσει τις εκτιμήσεις του για την στήλη.

Σύμφωνα με την ΑΕΠΕΥ, "χρειάζεται μία κατοχύρωση του 2,08 αν θέλει να δώσει ανοδική κίνηση με στόχους το 2,24 και τα 2,40 ευρώ. Υψηλό έτους τα 2,54 ευρώ. Το 30% των Λιγνιτικών Μονάδων που θέλει να πουλήσει είναι αποτιμημένες στα βιβλία της στο 1 δισ., με στόχο την είσπραξη 300 εκατομμυρίων (λέμε τώρα). Η ερώτηση είναι αν της δώσουν καθαρές χωρίς βάρη και με λιγότερους εργαζόμενους αν θέλουν να πιάσουν το τίμημα. Το θέμα είναι ότι στα οικονομικά θα γραφτεί ζημιά. Από την άλλη σκοπός της είναι να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει το ομόλογο του 2019, με ένα νέο σε μακρινότερη λήξη και αν είναι σε χαμηλότερο επιτόκιο. Από την άλλη η ΔΕΗ έστω και αργά βρίσκει τρόπο να παίξει το 'turn around story' και ας χάσει και πελάτες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αξία της, ακόμα και με αυτά τα δεδομένα χρέους, δεν είναι 459 εκατομμύρια".

Μεταφερόμενοι στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικός αριθμός τίτλων εγκατέλειψε την "ανηφορική" του προσπάθεια και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η τελική εικόνα να δείχνει τις πτωτικές μετοχές, περίπου, διπλάσιες των ανοδικών.

Από τις μετοχές που επέμειναν στον ανοδικό "βηματισμό", 5η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Pasal (+19,63%), πάντα με "ανοιχτές" εντολές αγορών, 3η συνεχόμενη ανοδική για την Τρ. Αττικής (+18,51%) και για την ΑΕΓΕΚ (+20%), ενώ χθες "μοιράστηκαν χαρτιά" στην Audiovisual (+29,17% και τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση) και σήμερα "στέγνωσε" η προσφορά και θέλει προσοχή (!)

Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Βιοτέρ (+18,75%), πάντα με ελάχιστες συναλλαγές, επιμένουν πλαγιοανοδικά, αυξομειώνοντας συναλλαγές, οι Ευρωσύμβουλοι (+8,94%), 8η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Φουντλίνκ (+7,64%), ενώ η προνομιούχος μετοχή (+9,32%) "τραβάει" ψηλότερα και τον κοινό τίτλο του Λεβεντέρη (+4,89%).

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για το Πλαίσιο (+0,24%), 7η συνεχόμενη ανοδική για την Dionic (+2,83%), πάντα με "ανοιχτές" εντολές αγορών, ενώ "ντουμπλάρισαν" τις ανοδικές συνεδριάσεις οι Έλαστρον (+1,04%) και Ιασώ (+0,90%).

Για την περίπτωση της δεύτερης εισηγμένης, συγκαλείται γ.σ. στις 22/1 με θέμα την Α.Μ.Κ. με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού που έχει σχηματιστεί από τη διαφορά της τιμής έκδοσης μετοχών υπέρ το άρτιο, με έκδοση νέων μετοχών που θα διανεμηθούν δωρεάν στους μετόχους.

Ανεκτή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή διόρθωση για τους βασικούς δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Για τον Γενικό Δείκτη, από την αντοχή της στήριξης στις 800 - 793 μονάδες (απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων), θα εξαρτηθεί αν ο Δείκτης κινηθεί για κατάληψη των 825 μονάδων, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 806 - 809 και 822 μονάδες.

Κλείσιμο χαμηλότερα των 793 μονάδων θα επαναφέρει την διστακτικότητα και πιθανό "pullback" προς τις επόμενες στηρίξεις των 770 και 758 μονάδων.

Τα άκρα στις 2030 και 2107 μονάδες, θα σηματοδοτήσουν την βραχυπρόθεσμη τάση, για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-1,19%). Διάσπαση ενός εκ των δύο, θα ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψιν από τα χαρτοφυλάκια που επιμένουν να κινούνται με βάση τις τεχνικές ενδείξεις.

Για τον FTSE25, οριστικό τέλος στα αρνητικά σενάρια δίνεται μόνο με την κατάληψη των 2147 μονάδων, κάτι που θα φέρει "νηοπομπή" κινήσεων "short covering" από τα Ξένα χαρτοφυλάκια που επιμένουν να διατηρούν τις ανοιχτές "απαισιόδοξες" θέσεις τους.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Μία συνεδρίαση απομένει μέχρι το κλείσιμο του έτους και παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Αγορά παρουσίασε δύο πρόσωπα (πριν και μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης), η συνολική εικόνα παρέμεινε θετική" επισημαίνει ο Λουκάς Παπαϊωάννου.

Σε ένα άκρως ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον που βιώσαμε το 2017, με πακτωλούς ρευστότητας από τις Κεντρικές Τράπεζες, αλλά και επενδυτική ευφορία με καταγραφές συνεχών ιστορικών υψηλών σε πολλές Αγορές, η Ελληνική Αγορά υποαπέδωσε για τους γνωστούς λόγους.

Οι αιτίες είναι γνωστές και θα δούμε αν πάψουν από την νέα χρονιά, με την ολοκλήρωση ψήφισης των προαπαιτούμενων στις 12/1/2018, την πιθανή αναβάθμιση του Ελληνικού χρέους στις 19/1/18, την επιτυχή έκδοση 7ετούς ομολόγου μέχρι τις 23/1/18.

Οι καθοριστικότεροι παράγοντες όμως θα είναι το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης στις 22/1/18 και οι ανακοινώσεις της ΕΒΑ (Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής) για τους όρους "stress test" & για τις Ελληνικές Τράπεζες, αλλά και τι θα γίνει με την διευθέτηση του Χρέους και την μορφή της εποπτείας.

Τα Δημοσιονομικά μεγέθη, αν και βελτιώνονται αργά και βασανιστικά, οι ρυθμοί ανάκαμψής τους παραμένουν ασθενικοί, κάτω από τις αρχικές προβλέψεις τους και δεν μας εφησυχάζουν. Εξαίρεση αποτέλεσαν το πρωτογενές πλεόνασμα, το ύψος των Αποκρατικοποιήσεων εντός του 2017, αλλά και οι ταξιδιωτικές αφίξεις, που παρά τον τρόπο που επετεύχθησαν, είναι θετικές παρακαταθήκες για το 2018.

Η πρόσφατη ανοδική κίνηση του Ελληνικού χρηματιστήριου πυροδοτήθηκε κυρίως από τις Τραπεζικές μετοχές, λόγω της επιτυχούς ανταλλαγής (swap) των Ελληνικών ομολόγων, αλλά και της "αγαστής" Κυβερνητικής συνεργασίας με τους Θεσμούς, που μείωσε το "country risk" και οδήγησε στην σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεών τους.

Οι Τραπεζικές μετοχές θα αποτελέσουν για το 2018 το "κλειδί" που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά στην Ελληνική Αγορά και από δυνητικός κίνδυνος μπορούν να μετατραπούν σε επενδυτικές ευκαιρίες, αν ξεπεράσουν τα "stress tests", επιταχύνουν τους πλειστηριασμούς, μειώσουν τα καθυστερημένα δάνεια και το κόστος χρήματος.

Συνεχίζουμε όμως να προβληματιζόμαστε από τις μεγάλες θέσεις Πωλήσεων (Short), πού έχουν λάβει μεγάλοι Ξένοι Οίκοι στο σύνολο των Τραπεζικών μετοχών, αλλά και της ΔΕΗ. Παρά δε την πρόσφατη ταχεία άνοδο, όχι μόνο δεν μείωσαν, αλλά αύξησαν θέσεις….

"Συμπερασματικά, παραμένουμε αισιόδοξοι και σε εγρήγορση για εμφάνιση volatility, αναμένοντας ότι η επίλυση σημαντικών εκκρεμοτήτων που αναφέρθηκαν ανωτέρω, αλλά και η συνεχής καλυτέρευση των μακροοικονομικών και των εταιρικών κερδών, μπορούν να αποτελέσουν την 'καύσιμη ύλη' για υψηλότερες αποτιμήσεις. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η διατήρηση του καλού κλίματος στις Διεθνείς Αγορές..." αναφέρει ο οικονομολόγος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Τα μεγαλύτερα κέρδη για τον "Κορεάτη" Kospi (+1,26%) και οι μεγαλύτερες απώλειες για τον Nikkei (-0,56%).
Ελεγχόμενες απώλειες και χαμηλές συναλλαγές στην Ευρώπη, ενώ με μικτές διαθέσεις κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης.

Πλάγια κίνηση για το Πετρέλαιο, μικρά κέρδη για Χρυσό και Ευρώ.

Ξεκινώντας από την Ασία, "το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας γνωστοποίησε σήμερα πως η επανεπένδυση κερδών από Ξένες εταιρείες στην Κίνα θα εξαιρεθεί, προσωρινά, από τον προσωρινό φόρο εισοδήματος", όπως μεταδίδει το Reuters. Το Υπουργείο ανέφερε στην ιστοσελίδα του πως "η κίνηση αυτή έχει στόχο να ενθαρρύνει τους Ξένους Επενδυτές να ενισχύσουν τις επενδύσεις στη Χώρα".

Πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ύψους $40,5 δισ. εμφάνισε η Κίνα στο γ΄ τρίμηνο, ενώ το πλεόνασμά της των χρηματοοικονομικών λογαριασμών, διαμορφώθηκε στα $14,2 δισ., σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ξένου Συναλλάγματος.

Για το εννεάμηνο, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα $109,8 δισ. και το πλεόνασμα των χρηματοοικονομικών λογαριασμών στα $53,1 δισ.

Αλλάζοντας Ήπειρο, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στους 245.000, την εβδομάδα που έληξε στις 23 Δεκεμβρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει στις 240.000.

Εν τω μεταξύ, ο μέσος όρος των αιτήσεων τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, μια λιγότερη ευμετάβλητη μέτρηση, αυξήθηκε στις 237.750 από 236.000.

Ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζει να λαμβάνει επίδομα ανεργίας αυξήθηκε στα 1,943 εκατομμύρια, από 1,936 εκατομμύρια προηγουμένως.

Ενισχύθηκε τον Δεκέμβριο η οικονομική δραστηριότητα στην Περιοχή του Σικάγο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Chicago PMI αναρριχήθηκε στις 67,6 μονάδες τον Δεκέμβριο, από 63,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2011.

Για το δ΄ τρίμηνο ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 65,9 μονάδες, από 61,0 το γ΄ τρίμηνο, εμφανίζοντας την καλύτερη επίδοση από το α΄ τρίμηνο του 2011.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. αξίζει υπενθύμισης ότι από σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση οι 27.379.200 μετοχές των Πλ. Κρήτης (-4,57%), με προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης μετοχής €9,85, οι οποίες προέκυψαν από το πρόσφατο Reverse Split των μετοχών, σε αντικατάσταση των 41.068.800 παλαιών μετοχών της εταιρείας, β) μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η ονομαστική αξία της μετοχής της ιδίας εταιρείας αυξάνεται από €0,63 σε €0,635.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 809,64 (+0,05%) και 796,97 μονάδων (-1,52%), στις 17.00 βρέθηκε στις 798,08 (-1,38%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 799,05 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,26%.

Ο τζίρος προσγειώθηκε στα 43,5 εκατ., από τα οποία τα 0,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΤΤ, ΕΤΕ), ενώ ΕΤΕ και ΑΛΦΑ απέσπασαν το 32% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές του FTSE25, μόνο η ΕΕΕ δεν ήλθε σε επαφή με το "κόκκινο".

Δεν "πάτησαν σε θετικό έδαφος" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, οι ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΑΡΑΙΓ, ΒΙΟ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΤΙΤΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Eurobank και ΓΕΚΤΕΡΝΑ και στο υψηλό ημέρας οι Τιτάν, Viohalco, Jumbo.

Κακή η τελική εικόνα με 36 ανοδικές μετοχές, έναντι 77 πτωτικών, παρά ταύτα 9 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με διψήφιο ποσοστό ανόδου.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση σημαντικής υποχώρησης και στην Αγορά Παραγώγων, με σταθερά χαμηλές τις συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη και ευδιάκριτη αύξηση του όγκου στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (42.819 συμβόλαια).

Στα 6.279 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 6.056 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.184, 1.088 για τον Ιανουάριο και 96 για τον Φεβρουάριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 2.070) κινήθηκε μεταξύ 2.070,25 και 2.099 μονάδων και διατήρησε την υποτίμηση στο 0,15%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (4.294), Εθνική (21.789), MIG (1.565), Alpha Bank (5.814), Πειραιώς (3.009), ΔΕΗ (140), Μυτιληναίο (210), ΟΤΕ (113), Intralot (397), Τρ. Αττικής (4.323), ΟΠΑΠ (146), Viohalco (201), Τιτάνα (163).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 67.403, Eurobank 60.137, Εθνική 123.831, Alpha Bank 39.872, Viohalco 11.244, Μυτιληναίο 11.014 και Πειραιώς 15.362.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

         Position Holder                      Name of Issuer                       NSP          Date

Lansdowne Partners (UK) LLP
PIRAEUS BANK S.A.
1,40%
2017-12-19
Marshall Wace LLP
NATIONAL BANK OF GREECE SA
0,77%
2017-12-08
Lansdowne Partners (UK) LLP
EUROBANK ERGASIAS S.A.
0,62%
2017-09-25
Marshall Wace LLP
PIRAEUS BANK S.A.
0,71%
2017-11-29
Oceanwood Capital ManagementLLP
 
NATIONAL BANK OF GREECE SA
 
0,61%
 
2017-12-04
 
Lansdowne Partners (UK) LLP
 
PUBLIC POWER CORPORATION SA
 
0,63%
 
2017-12-18
 
Marshall Wace LLP
 
ALPHA BANK SA
 
0,63%
 
2017-12-15
 
Marshall Wace LLP
 
EUROBANK ERGASIAS S.A.
 
0,59%
 
2017-12-13
 

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 7.955.156 τεμ., (από 7.955.156 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 113.392.363 τεμ. (113.537.613), Πειραιώς 8.856.856 τεμ. (8.856.856), ΔΕΗ 3.068.506 τεμ. (2.668.506) και Eurobank 24.910.080 τεμ. (25.300.080).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v