Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βαρίδι» οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος περνά ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να ανακάμπτουν από απώλειες σχεδόν 2%. Μεγαλύτερες πιέσεις στην Πειραιώς. Προσπάθειες για άμυνα μέσω Coca Cola (+2%). Σταθεροποιητικά ΟΤΕ, Μυτιληναίος.

«Βαρίδι» οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Με «ουρά» πωλήσεων από τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά ξεκίνησε πτωτικά. Με απώλειες 0,28% αρχικά για τον Γενικό Δείκτη, που μέχρι τις 11:10 είχαν διευρυνθεί σε 0,75%, στις 835,16 μονάδες.

Παρά τη χθεσινή θεαματική ανοδική κίνηση της Wall Street, το κλίμα στην Ευρώπη είναι αρκετά πιο μετριοπαθές, με ενδεικτική την τάση που διαμορφωνόταν νωρίτερα από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο, Μαδρίτη.

Στο ΧΑ συνεχίζεται η μερική κατοχύρωση θέσεων, με επίκεντρό τους τον τραπεζικό κλάδο, καθώς μετά την υπεραπόδοση των τελευταίων 50 ημερών, έρχεται το λίγο ως πολύ φυσιολογικό «κλείδωμα» κερδών. Κατά 1,61% χαμηλότερα, στις 699,72 μονάδες, ο τραπεζικός δείκτης, με τους traders να μειώνουν, αλλά με μικρότερη ένταση, θέσεις τους και σε πολλά blue chips. Χαμηλότερα κατά 0,57% στις 2.150,35 μονάδες ο FTSE 25.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημείωναν ότι σήμερα-αύριο θα πρέπει να αναμένονται τέτοιες κινήσεις από την πλευρά των πωλητών-αγοραστών, ενόψει της αξιολόγησης από την S&P, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Από το προσυνεδριακό σχόλιο είχε τεθεί ως ζητούμενη η επιβεβαίωση των στηρίξεων, η απορρόφηση της όποιας προσφοράς βγει από την πλευρά των πωλητών και της συσσώρευσης και της ανασύνταξης δυνάμεων, με στόχο την υπέρβαση (ή όχι) των 860 μονάδων.

Από τις μετοχές του Δείκτη, στις τράπεζες η Εθνική υποχωρεί στο 0,3350 ευρώ, ενώ από τα blue chips υποχωρούν, μεταξύ άλλων, ο ΟΤΕ στα 11,60 ευρώ, ο Μυτιληναίος στα 9,66 ευρώ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 4,7550 ευρώ. Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η MIG υποχωρεί στο 0,1380 ευρώ.

Στις 11:20 ο τζίρος ήταν στα 6,402 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v