Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τράπεζες πάνω από τις 770 το ΧΑ

«Ξεκόλλησε» από τις 770 μονάδες, μετά και τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, ο Γενικός Δείκτης. Υπεραποδίδουν οι τραπεζικές μετοχές, ξεχωρίζει με άνοδο 4% η Πειραιώς. Κέρδη για ΔΕΗ, κίνηση χαμηλότερα για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola.

Με τράπεζες πάνω από τις 770 το ΧΑ

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται ο Γενικός Δείκτης μετά και τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, με τις τραπεζικές μετοχές να υπεραποδίδουν.

Ο ΓΔ καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο 0,8% στις 775 μονάδες, με την Πειραιώς να ξεχωρίζει, με κέρδη άνω του 4%.

Νωρίτερα, το euro2day.gr μετέδιδε:  

Η παραμονή των Ευρωπαϊκών Αγορών σε αρνητικό πρόσημο, αλλά με ελεγχόμενες απώλειες και οι επιμένουσες πωλήσεις στην Αγορά ομολόγων (στο 4,655% έχει αναρριχηθεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κρατικού τίτλου) δείχνουν να «φρενάρουν» τις διαθέσεις των λίγων αγοραστών για κάτι σημαντικά καλύτερο και ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου έχει επιστρέψει σε εναλλαγές προσήμων.

Πιο συγκεκριμένα, ελάχιστα πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μέσα σε ένα στενό εύρος, που μόλις και ξεπερνά τις πέντε μονάδες, με χαμηλό τις 767,02 (-0,35%) και υψηλό τις 772,99 μονάδες (+0,43%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 14 εκατ., από τα οποία το 1,1 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΙΚΤΙΝ).

Οι Τραπεζικές μετοχές έχουν υποχωρήσει από τα πρωινά υψηλά, αλλά προσπαθούν να παραμείνουν σε θετικό πρόσημο, ενώ απόλυτα αποκαρδιωτική κρίνεται η εικόνα στο ταμπλό των μη Τραπεζικών blue chips, όπου με θετικό πρόσημο διασώζονται μόνο οι ΔΕΗ (+0,21%) και Lamda Development (+0,79%) και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Grivalia, ΟΛΠ, Σαράντη και Τιτάνα.

Από τους τίτλους που πιέζονται προς χαμηλότερα, οι μεγαλύτερες απώλειες για Αεροπορία Αιγαίου (-1,02%), ΕΕΕ (-1,49%), Jumbo (-1%), Fourlis (-1%), ΟΠΑΠ (-1,49%) και ΟΤΕ (-1,05%).

Αξίζει υπενθύμισης ότι σήμερα το απόγευμα, στις 18:00 (ώρα Ελλάδας), είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη, για να αποφασιστεί αν θα εκταμιευθεί η υποδόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση.

Από εκεί και πέρα, πιθανότατα το τελικό πρόσημο των βασικών δεικτών να διαμορφωθεί από τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ και τις δηλώσεις που θα τις ακολουθήσουν, όμως ο χαμηλός τζίρος και η εικόνα στην Αγορά ομολόγων δεν δείχνουν να είναι με την «πλευρά των αγοραστών».

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v