Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ισορροπεί στις 765 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Ηπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Κέρδη καταγράφουν Πειραιώς, ΔΕΗ, Εθνική, Σαράντης. Απώλειες για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάνα, Ελλάκτωρ.

ΧΑ: Ισορροπεί στις 765 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές, με τον DAX λίγο χαμηλότερα στις 12.533 μονάδες, τον CAC στις 5.388 και τον FTSE100 στις 7.597 μονάδες.

Χωρίς σημαντικές νέες ειδήσεις, η προσοχή στρέφεται κυρίως στα εταιρικά αποτελέσματα και οι traders ενεργούν σε επιμέρους εισηγμένες/μετοχές, κάτι που (αναλογικά) παρατηρείται και στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Σε τηλεπικοινωνίες και κοινής ωφέλειας (δηλαδή ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή) επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου στα πρώτα 35'-40' της συνεδρίασης, με τις τράπεζες σε μέτρια επίπεδα και τις κατασκευές (ΕΛΛΑΚΤΩΡ) να ακολουθούν.

Ενδεικτικές της εστίασης της προσοχής των traders οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο ξεκίνημα- αρχή της συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη λίγο χαμηλότερα στις 764 μονάδες, τον Δείκτη Τραπεζών λίγο υψηλότερα στις 855 και τον FTSE25 στις 2.025, με μικρές απώλειες.

Περιορισμένες οι συναλλαγές/ανάλογος ο τζίρος «δείχνει» πως θα κυμανθεί στα... αβαθή των τελευταίων ημερών καθώς και οι μεγάλες ειδήσεις λείπουν και οι προοπτικές για κάτι άμεσο απουσιάζουν.

Ενδεικτικό και το ότι στην αγορά Παραγώγων -την Παρασκευή λήγει η σειρά μηνός Ιουλίου- οι συναλλαγές είναι λιγοστές (22 ΣΜΕ στις 11:05) και με μικρό premieum της τάξης του 0,26% για τα συμβόλαια του δείκτη.

Από τις πρώτες κιόλας εντολές που πέρασαν στο σύστημα φαίνεται πως και σήμερα ο ΟΤΕ θα είναι στο προσκήνιο, με συναλλαγές πέριξ των 10,80 ευρώ, οι όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Ενεργειακή και ΕΛΛΑΚΤΩΡ όπως και στη χθεσινή συνεδρίαση και πέραν αυτών, λιγοστές περιπτώσεις εισηγμένων/μετοχών που έχουν διαμορφωμένη τάση.

Στα 10,79-10,89 ευρώ οι συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ, με ζητούμενη την υπέρβαση των 10,90 ευρώ (μέχρι αύριο-Πέμπτη), στα 9,72-9,82 ευρώ στη μετοχή του ΟΠΑΠ που δεν θα πρέπει να χάσει σε κλείσιμο τα 9,70 ευρώ, στα 1,92-1,935 ευρώ στον τίτλο της ΔΕΗ.

Περιορισμένη η συναλλακτικότητα στον τραπεζικό κλάδο, με την Alpha Bank έως το 1,979 και στη συνέχεια χαμηλότερα μέχρι το 1,961 ευρώ. Η αδυναμία έστω της Αlpha Βank να «πιάσει» την τιμή της τρίτης αμκ (των 2 ευρώ) ενισχύει την εκτίμηση μερίδας αναλυτών πως -ακόμη- ο κλάδος είναι... μη επενδύσιμος.

Οριακή η επιβάρυνση για το ελληνικό 10ετές, στα 3,855% αλλά με ενθαρρυντική ένδειξη την υποχώρηση του ιταλικού στα 2,545%, δεδομένου ότι σημείο αναφοράς για την Αθήνα δεν είναι τόσο το πορτογαλικό όσο το ιταλικό, λόγω της κατάστασης της οικονομίας/τραπεζών της γείτονος.

Στις 11:10 η (προ)εικόνα για τον S&P 500 παρέπεμπε σε μικρή υποχώρηση από τις 2.794 μονάδες.

Χωρίς πακέτα, μέχρι πριν λίγο, η αξία των συναλλαγών αλλά με αυξημένες σε μετοχές της Τέρνα Ενεργειακής (σχεδόν μισό εκατομμύριο στο εύρος των 5,35-5,39 ευρώ) και με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 28/24 μετοχές.

Από τον δείκτη ξεχωρίζουν Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Motor Oil, από τη μεσαία Ικτίνος, Intralot, MIG, Cenergy. Στα 2,6 εκατ. ο τζίρος, στις 11:15.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v