Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθοδικό γύρισμα για το ΧA

Πτωτική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο των πιέσεων. Με πτώση επέστρεψε στο ταμπλό η Εθνική μετά το reverse split, βουτιά σχεδόν 8% για την Πειραιώς. Υπεραποδίδουν ΟΤΕ, Σαράντης.

Καθοδικό γύρισμα για το ΧA

Με το... αριστερό στον Σεπτέμβριο οι ασιατικές αγορές, με ήπιες μεικτές τάσεις το ξεκίνημα νωρίτερα στις κύριες ευρωπαϊκές.

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση και για τα καθ' ημάς, καθώς νωρίς το μεσημέρι (στη διάρκεια της συνεδρίασης) η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου, παράμετρος που επηρεάζει ουσιαστικά τη συνέχεια. «Βαρόμετρο» για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, για το 2018, εάν υπερβεί το 2,3% του πρώτου τριμήνου προφανώς και θα διευκολύνει τους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου στα πρώτα... μεταμνημονιακά βήματα της χώρας.

Γι' αυτό παρότι η αρχή της συνεδρίασης έχει σημασία, λόγω της επαναδιαπραγμάτευσης της μετοχής της Εθνικής, από τα 2,448 ευρώ, η συνέχεια και δη μετά την ανακοίνωση των στοιχείων και την ενεργοποίηση των κωδικών από τις ευρω-αγορές έχει εύλογο ενδιαφέρον. Παρότι σήμερα αργεί η Wall Street (Labour Day), αναμένονται αυξημένες συναλλαγές στον απόηχο του rebalancing της Παρασκευής αλλά και των αποτελεσμάτων συστημικών τραπεζών, που ήταν μάλλον χειρότερα απ' ό,τι ήλπιζε μέρος των traders και των επενδυτών.

Με τον DAX στις 12.347 μονάδες -χαμηλότερα 0,17%-, οι πρώτες εντολές που πέρασαν στο σύστημα συναλλαγών ήταν από την πλευρά των πωλητών οι οποίοι έχουν πλέον το πάνω χέρι στις τράπεζες. Πτώση σχεδόν 8% για την Πειραιώς, , υποχώρηση άνω του 6% για την Εθνική, πτωτικό γύρισμα για την Alpha Bank με κάμψη 4% και υποχώρηση 3,8% στη Eurobank.

Με αυξημένη συναλλακτικότητα σε Εθνική και Motor Oil (απόρροια της αναδιάρθρωσης των δεικτών και των εισροών/εκροών), οι πωλητές πίεσαν τον Γενικό Δείκτη έως τις 720 μονάδες.

Στο πρώτο 15λεπτο πέρασε ένα πακέτο για 39.470 μετοχές της Motor Oil στα 20,30 ευρώ, συνολικής αξίας 801.241 ευρώ.

Χωρίς πακέτα οι αυξημένες συναλλαγές/τζίρος στη μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ, στο εύρος των 6,09-6,17 ευρώ, συνέχεια της αλλαγής θέσεων ισχυρών χεριών μετά το συν 7,14% της μετοχής σε διάστημα μηνός. Στη μεσαία κατηγορία, κινητικότητα στις 3 μετοχές του ομίλου Κόκκαλη και στον ΕΛΛΑΚΤΩΡα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v