«Παραιτήθηκε» από το ανοδικό σερί το ΧΑ

Στις 637 μονάδες επέστρεψε ο ΓΔ μετά το σημερινό profit taking που (επίσης) χαρακτηρίστηκε από τον χαμηλό όγκο συναλλαγών. ΣΕ ΔΕΗ, Eurobank οι μεγαλύτερες απώλειες. Που βρίσκονται τώρα οι ζώνες άμυνας για την εγχώρια αγορά.

«Παραιτήθηκε» από το ανοδικό σερί το ΧΑ

Συνεδρίαση δύο όψεων, η σημερινή, με τους βασικούς δείκτες να ξεκινούν με τα υπόλοιπα ανοδικά "καύσιμα" των προηγούμενων τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων, όμως το "ρεζερβουάρ" των αγοραστών άδειασε σχετικά γρήγορα και ακολούθησαν συνεχείς εναλλαγές προσήμων, με τους πωλητές να υπερτερούν "στα σημεία" και να έχουν επικεντρώσει τα "πυρά" τους στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips, ενώ οι Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές διατηρούσαν το αρχικό "πράσινο" χρώμα.

Όμως στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης και χωρίς να σημειωθεί ευδιάκριτη αύξηση του τζίρου, οι πωλητές πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες, οι πωλήσεις επεκτάθηκαν και στο Τραπεζικό ταμπλώ και μάλιστα με επιθετικά χαρακτηριστικά και οι βασικοί δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου κινήθηκαν προς χαμηλότερα επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης ερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 3%, ενώ ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, στο ίδιο διάστημα με τρεις ανοδικές και μία οριακά πτωτική συνεδρίαση, κατέγραφε κέρδη 5,3%.

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

"Οι βελτιωμένες επιδόσεις των αποτελεσμάτων 3ου τριμήνου για τις Αμερικανικές εταιρείες, συνέβαλαν στην ανοδική κίνηση της Wall Street, εξέλιξη που είναι πιθανό να βοηθήσει και τις άλλες Διεθνείς Αγορές, ενδεχομένως και την Ελληνική. Ωστόσο, η έκβαση των αποτελεσμάτων στο σημερινό Eurogroup (διαπραγμάτευση Ε.Ε. - Βρετανίας, Ιταλικός προϋπολογισμός) είναι πιθανό να λειτουργήσουν επιβαρυντικά για τη συνοχή της Ευρώπης. Ανοικτό σε όλα τα ενδεχόμενα, λοιπόν, το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη" ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

"Θετικό άνοιγμα αναμένεται, καθώς οι Διεθνείς Αγορές συνεχίζουν την αντίδρασή τους και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν", ήταν οι εκτιμήσεις της Beta Sec.

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης και επειδή το κλίμα στις Ευρωπαϊκές Αγορές, γρήγορα γύρισε σε επιφυλακτικό, παρά το ανοδικό ξεκίνημα στον απόηχο της χθεσινοβραδινής σημαντικής ανόδου στην Wall Street, οι επαγγελματίες του χώρου αναζήτησαν σε άλλους παράγοντες τις πιθανές αιτίες για την αξιοπρόσεκτη επιστροφή των πωλητών.

Σύμφωνα με τους ίδιους, " σαν πιθανές αιτίες επιστροφής των πωλήσεων, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, σε συνδυασμό με την αναρρίχηση του Γενικού Δείκτη στις παρυφές των 650 μονάδων, η είδηση παραίτησης Κοτζιά και η διακριτική επιστροφή των πωλητών στα Ιταλικά και Ελληνικά ομόλογα".

Μένοντας στα τελευταία και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η απόδοση του Ιταλικού 10ετους διαμορφώνεται στο 3,51% (+7 μονάδες βάσης) και του Ελληνικού, αντίστοιχου, τίτλου στο 4,27% (+4 μονάδες βάσης).

Από εκεί και πέρα, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι και η σημερινή συνεδρίαση ήλθε να επιβεβαιώσει το πόσο "εύθραυστη παραμένει κάθε εκεχειρία πωλήσεων" στο Χ.Α. και ότι οι εν δυνάμει πωλητές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα δρώμενα στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλώ και παρεμβαίνουν κατά το δοκούν (!)

Από την άλλη, δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά στην αδύναμη εικόνα των περισσότερων μη Τραπεζικών blue chips, καθώς με θετικό πρόσημο διασώθηκαν μόνο οι Viohalco (+0,18%), Grivalia (+2,55%), Lamda Development (+0,67%), Fourlis (+0,85%), ΕΥΔΑΠ (+1,19%) και ΟΛΠ (+1,15%) και αμετάβλητος ο τίτλος της Τέρνα Ενεργειακή, αλλά και η μεγάλη μεταβλητότητα που συνεχίζει να χαρακτηρίζει τον Τραπεζικό κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Alpha Bank (-1,58%) κινήθηκε μεταξύ 1,228 (+2,33%) και 1,162 ευρώ (-3,17%), της Εθνικής (-1,30%) μεταξύ 1,579 (+2,53%) και 1,495 ευρώ (-2,92%), της Eurobank (-2,79%) μεταξύ 0,554 (+3,17%) και 0,514 ευρώ (-4,28%) και της Πειραιώς (-0,85%) μεταξύ 1,256 (+6,44%) και 1,122 ευρώ (-4,92%).

Και τα δύο πρόσημα, "είδε" και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, ο οποίος κινήθηκε μέσα σε ένα σημαντικό εύρος μεταξύ 516 (+2,78%) και 484,74 μονάδων (-3,45%), στις 17.00 βρέθηκε στις 492,4 (-1,92%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 493,28 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,18%.

Επαναλαμβάνεται ότι τα συντηρητικά χαρτοφυλάκια επιβάλλεται να απέχουν, όσο ο εν λόγω δείκτης συνεχίζει να κινείται μεταξύ 457 και 547 μονάδων.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο, οριστικό τέλος στις συζητήσεις με την "Gongbao Group", για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, έβαλε η διοίκηση της ΕΤΕ και ανακοίνωσε πως "δεσμεύεται στη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών, αναφορικά με τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, όπως συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα ενημερώσει τους Επενδυτές αντιστοίχως, σε εύθετο χρόνο".

Απόλυτη επιφυλακτικότητα συνεχίζουν να συστήνουν οι περισσότεροι από τους αναλυτές, επισημαίνοντας ότι δεν δείχνει να είναι μακριά η νεότερη επιδείνωση του κλίματος για τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σημερινό δημοσίευμα του "Spiegel", σύμφωνα με το οποίο "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η Ιταλική Κυβέρνηση για το 2019 δεν ευθυγραμμίζεται με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιστολή του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, που θα ενημερώνει την Ιταλική Κυβέρνηση για την απόφαση της Κομισιόν, θα φτάσει στη Ρώμη την Πέμπτη, ή την Παρασκευή".

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλενας Λάσκαρη, "μία απόσταση 200 - 300 εκατ. ευρώ, συν κάτι παραπάνω για 'μαξιλάρι ασφαλείας' σε όρους δημοσιονομικούς, καθώς και μια πολιτική απόφαση, φαίνεται να χωρίζουν την Κυβέρνηση από την υλοποίηση του σχεδίου μη εφαρμογής των προνομοθετημένων περικοπών στις συντάξεις, σε συνδυασμό με την εφαρμογή επεκτατικών μέτρων 765 εκατ. ευρώ".

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, όπου διατήρησε, αν δεν επαύξησε τις αρνητικές εντυπώσεις με την σημερινή του εικόνα, ταχύτατη επιστροφή των πωλητών σημειώθηκε στην μετοχή της ΔΕΗ (-4,92%), η εικόνα της οποίας, για πολλοστή συνεδρίαση, επιβεβαίωσε ότι είναι ο πλέον "ευάλωτος" τίτλος, μαζί με τις Τράπεζες. Αν παραβιαστεί καθοδικά η τελευταία στήριξη στα 1,11 ευρώ, που σηματοδοτεί πολυετή χαμηλά για τον τίτλο, αναμένεται γενικευμένο "sell off". Το ημερήσιο "stop short" έχει κατέβει στα 1,476 ευρώ.

Δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την Motor Oil (-0,44%), όμως αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Αν επιμείνουν οι πωλητές, οι επόμενες στηρίξεις στα 21,20, 20,95, 20,60 και 19,84 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σήμερα ο τίτλος αντέδρασε από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 21,55 ευρώ (-4,33%). Στα 23,90 ευρώ, το ημερήσιο "stop short".

"Κατηφορίζοντας" σε κεφαλαιοποιήσεις, αξίζει υπενθύμισης ότι από σήμερα και μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές του Άβακα ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με νέα ονομαστική αξία €0,30 (από €0,58) ανά μετοχή.

Από εκεί και πέρα, τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Τρ. Αττικής (+2,72%) και δεύτερη συνεχόμενη ανοδική για Frigoglass (+7,84%) και Audiovisual (+10%), με την τελευταία να απαιτεί αυξημένη προσοχή αν συνεχίσει την αναρρίχηση με "τσιμπημένες" συναλλαγές.

Από την άλλη, "ντουμπλάρισαν" τις πτωτικές συνεδριάσεις οι MIG (-4,75%), Πλ. Θράκης (-0,98%), Άνεμος (-3,31%) και Ελλάκτωρ (-0,93%).

"Καρέ" πτωτικών συνεδριάσεων για την Ελλάδος (-7,33%), που σήμερα "σήκωσε όγκους" και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στο χαμηλό ημέρας.

Να σημειωθεί ότι αύριο, 18/10/2018, σύμφωνα με τις αριθ. 134/18.09.2018 & 134Α/10.10.2018 αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 463.620 μετοχές της Τράπεζας Ελλάδος. Ως τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών ορίζεται η τιμή της αμέσως προηγούμενης τιμής κλεισίματος. δηλαδή της σημερινής, με απόκλιση κατά ποσοστό -5%, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Για τους βασικούς δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, η σημερινή συνεδρίαση δεν άλλαξε τα υφιστάμενα τεχνικά δεδομένα, όμως τις τελευταίες εντυπώσεις τις κέρδισαν οι πωλητές.

Για τον Γενικό Δείκτη παραμένει πρώτο ζητούμενο η υπέρβαση των 658 μονάδων, προκειμένου να μην επιστρέψουν τα σενάρια δοκιμασίας των 600 - 580 μονάδων και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-1,20%), αν χαθούν, εκ νέου, οι 1675 μονάδες, δεν μπορεί να αποκλειστεί "pullback" προς τις 1660 και 1637 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Η άνοδος των Διεθνών Αγορών, μετά την έντονη πτώση της προηγούμενης εβδομάδας και η ισχνή αποκλιμάκωση των αποδόσεων του 10ετους ομολόγου, αναθάρρησε τους αγοραστές του Χ.Α., δίνοντας μια μη πειστική αντίδραση από τις υπερπουλημένες ζώνες τιμών" αναφέρει ο Νικόλας Πετράκης.

Οι σχηματισμοί τοπικής κορύφωσης στους κύριους ξένους δείκτες, όπως είχε αναφερθεί και την προηγούμενη εβδομάδα, είναι εν εξελίξει και παρά την δυναμική κίνηση των τελευταίων συνεδριάσεων, φαίνεται να υπάρχουν ακόμα περιθώρια να κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η τεχνική αντίδραση της Ελληνικής Αγοράς, ανακόπηκε με την είδηση της σημερινής παραίτησης του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, αδυνατώντας να ακυρώσει το βραχυπρόθεσμο σήμα πώλησης.

Διαγραμματικά, για να βελτιωθεί η βραχυπρόθεσμη εικόνα της Αγοράς, πρέπει να δούμε ημερήσια κλεισίματα ψηλότερα των 657 μονάδων, ενώ για να επιστρέψει η μεσοπρόθεσμη τάση σε ανοδική, απαιτούνται κλεισίματα άνω των 693 μονάδων Γενικού Δείκτη.

Όσον αφορά τον Τραπεζικό δείκτη, ο διπλός "πάτος" των 458 μονάδων αποτελεί και το σημείο αναφοράς των επομένων ημερών. Απώλεια των επιπέδων αυτών θα δημιουργήσει νέο πτωτικό κυματισμό “σημαδεύοντας” τις 410 και εν συνεχεία 358 μονάδες του κλαδικού δείκτη.

Όσο η Αγορά δεν αναιρεί το σήμα πώλησης, οι 600 μονάδες του Γενικού Δείκτη θα αποτελούν το πιθανότερο σενάριο των επομένων ημερών, αφενός με οδηγό την τάση των διεθνών χρηματιστηριακών δεικτών και αφετέρου από τις όποιες εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις" τονίζει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μόνο ο Ινδικός Sensex (-1,09%) υστέρησε από τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού. Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε σήμερα κλειστό, λόγω τοπικής αργίας.

Επιφυλακτικό το κλίμα στην Ευρώπη, με διαθέσεις διόρθωσης η Wall Street.

Υποχωρούν Πετρέλαιο και Ευρώ, οριακά κέρδη για τον Χρυσό.

Υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας σε χαμηλό τριών μηνών. O δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε σε ετήσια βάση κατά 2,4% τον Σεπτέμβριο. Η κίνηση δεν ήταν σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει στο 2,6%.

Επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τον τομέα των μη Επεξεργασμένων Ειδών Διατροφής και την Ενέργεια, κινήθηκε χαμηλότερα.

Σύμφωνα με τη Eurostat, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις 19 Χώρες του Ευρώ ενισχύθηκε 0,5% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο και 2,1% σε ετήσια βάση, συμφωνώντας με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση και 1,1% σε ετήσια, σημειώνοντας επιβράδυνση από το 1,2% του Αυγούστου και το 1,3% του Ιουλίου. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,2%, σταθερός από τον Αύγουστο.

"Οι Χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι προϋπολογισμοί τους είναι σταθεροί και οι Οικονομίες τους ανταγωνιστικές", τόνισε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη.

"Κάθε Κράτος της Ευρωζώνης είναι υποχρεωμένο να φροντίζει για τη σταθερότητα και να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ανταγωνιστικότητά του", πρόσθεσε.

Η κατασκευή κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησε περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Σεπτέμβριο. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου, οι ενάρξεις κατοικιών διολίσθησαν 5,3% τον Σεπτέμβριο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,21 εκατ. κατοικιών. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει στο 1,22 εκατ.

Επιστροφή στο ΧΑ

Στα 13,7 ευρώ, από 12,7 πριν, αυξάνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Jumbo η IBG, σε έκθεση στην οποία διατηρεί τη σύσταση "neutral" για την μετοχή της εισηγμένης.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ανοδικές διαθέσεις αναρριχόμενος μέχρι τις 648,82 μονάδες (+0,65%), όμως από εκεί και πέρα οι πωλητές αύξησαν τις κινήσεις τους στο ταμπλώ και σταδιακά, ο Δείκτης έφθασε να υποχωρεί μέχρι τις 631,74 (-2%). Στις 17.00 είχε αντιδράσει στις 635,64 (-1,40%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 637,08 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,18%.

Ο τζίρος στα 32,7 εκατ., από τα οποία τα 1,6 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΤΕ, ΜΟΗ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΟΠΑΠ), ενώ ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΑΛΦΑ απέσπασαν το 37,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο η ΛΑΜΔΑ δεν ήλθε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο. Δεν "πάτησαν σε θετικό έδαφος" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΕΕΕ, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ και Grivalia και στο χαμηλό οι ΑΔΜΗΕ και Σαράντης.

Σαφώς υποδεέστερη της αρχικής, αλλά και της ενδοσυνεδριακής, η τελική εικόνα με 32 ανοδικές μετοχές, έναντι 59 πτωτικών, ενώ 14 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 3%.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας και αρνητικού τελικού προσήμου και στην Αγορά Παραγώγων, όπου το σημαντικό volatility και οι μετακυλίσεις θέσεων, αύξησαν τις συναλλαγές τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (42.386 συμβόλαια).

Στα 3.793 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 5.111 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Οκτώβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 6.181, 3.163 για τον Οκτώβριο, 3.015 για τον Νοέμβριο και 3 για τον Δεκέμβριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.674,75) κινήθηκε μεταξύ 1.663,25 και 1.710 μονάδων και έκλεισε κοντά στην θεωρητική του τιμή, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (3.209), Alpha Bank (2.942), Πειραιώς (4.948), MIG (562), Μυτιληναίος (310), ΔΕΗ (1.331), ΟΠΑΠ (271), ΟΤΕ (195), Εθνική (26.561), Τέρνα Ενεργειακή (122), Viohalco (226), Jumbo (163), ΑΔΜΗΕ (196), Ελλάκτωρα (416), ΓΕΚ (313), Intralot (178), Lamda Development (129).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 45.589, Eurobank 37.293, Alpha Bank 25.789, Εθνική 209.117, Πειραιώς 12.369.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

         Position Holder                                 Name of Issuer               NSP            Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,60%

2018-09-28

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,28%

2018-10-08

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,51%

 

2018-10-12

 

Marshall Wace LLP

PIRAEUS BANK S.A.

0,90%

2018-07-31

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

0,51%

2018-10-05

Oceanwood Capital Management LTD

 

NATIONAL BANK OF GREECE SA

 

0,54%

 

2018-10-12

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 26.787.581 τεμ., (από 26.787.539 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 25.014.067 τεμ. (24.774.224), ΔΕΗ 6.133.669 τεμ. (6.133.669), Eurobank 50.664.978 τεμ. (50.393.978), Εθνική 12.430.365 τεμ. (11.958.540) Folli Follie Group 1.364.604 τεμ. (1.364.604).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v