Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Αψιμαχίες και κίνηση σε στενό εύρος

Μετά τα δύο limit down, η Πειραιώς εμφανίζει σημάδια «ζωής» περιοριζόμενη σε απώλειες της τάξης του 20%. Στα επιμέρους στοιχεία από τα αποτελέσματα ΔΕΗ και Motor Oil εστιάζουν οι επενδυτές. Ποιοι τίτλοι κινούνται με θετικό πρόσημο.

Χρηματιστήριο: Αψιμαχίες και κίνηση σε στενό εύρος

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, στο «πράσινο», οριακά, τα futures στη Wall Street. Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, λίγο ως πολύ αναμενόμενο το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με traders και επενδυτές να αποτιμούν τις τελευταίες εξελίξεις.

Εκ προοιμίου γνωστή η συνέχιση των πωλήσεων στη μετοχή της Πειραιώς, αναμενόμενη η αρνητική αποτίμηση στα αποτελέσματα 2020 της Motor Oil, η θετική στα μεγέθη της ΔΕΗ, η συντήρηση της τάσης στις άλλες τρεις τραπεζικές όπως και η μόχλευση σε επιλεγμένα χαρτιά του FTSE25 αλλά και mid caps.

Σε στενό εύρος 3 μονάδων η διακύμανση για τον ΓΔ παραπέμπει σε προσεκτικές κινήσεις πωλητών-αγοραστών, ελεγχόμενες σε μεγάλο βαθμό, διασφαλίζοντας τη φορά βασικών δεικτών και τη διαμόρφωση τιμών που τόσο οι μεν όσο και οι δε μπορούν να πουλήσουν-αγοράσουν σε ικανοποιητικές τιμές.

Στη μετοχή της Πειραιώς οι περισσότερες συναλλαγές, με τη μετοχή -αρχικά- να ξεκινά από το limit down (1,655), για να αντιδράσει (1,98 ευρώ) στην πρώτη από τις τρεις συνεδριάσεις του διαστήματος της ΑΜΚ.

Αυξημένες συναλλαγές και στη μετοχή της Motor Oil, με πωλήσεις έως τα 12,70 ευρώ, όπου και ενεργοποιήθηκαν οι πρώτες ουσιαστικές αγορές/στηρίξεις. Αναμενόμενα τα αποτελέσματα του 2020, εν πολλοίς έχουν ενσωματωθεί στα τρέχοντα επίπεδα της εισηγμένης. Η μη διανομή μερίσματος -και αυτή αναμενόμενη και σε πολύ μεγάλο βαθμό προεξοφλημένη- απλά λειτουργεί αντανακλαστικά για μεσοπρόθεσμους επενδυτές.

Πέραν αυτών, πωλήσεις συνεχίζονται στη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις και σε αναμονή για τη διεξαγωγή (;) της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης.

Εως τα 9,32 με αγοραστές η ΔEΗ, με την αγορά να αποτιμά τα σε γενικές γραμμές καλά αποτελέσματα 2020, αν και στην τελική γραμμή η κερδοφορία ενισχύεται (και) με... λογιστικό τρόπο. Επισπεύδοντας την εγγραφή του αποτελέσματος μετάβασης της «Πτολεμαΐδα 5» στην εποχή του φυσικού αερίου.

Εως τα 5,23 με αγορές στην Aegean, με τους αγοραστές να διευκολύνονται όσο πλησιάζει το διάστημα που η κυβέρνηση θα ανοίξει την τουριστική αγορά. Εξέλιξη που θα καταστήσει και πιο ελκυστική τη συμμετοχή στην ΑΜΚ.

Εως τα 14,66 με αγοραστές η Mytilineos, με την αποτίμηση σταθερά πάνω από τα 2, συγκεκριμένα στα 2,08 δισ. Μικρό προβάδισμα των αγοραστών (σε 40 μετοχές) έναντι των πωλητών (σε 33 μετοχές), με το όλο κλίμα να συμβάλλει στη συντήρηση της μόχλευσης. Εμφανέστερη για μετοχές εταιρειών μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας, αποτυπώνεται δε στα «νέα υψηλά» λ.χ. των Κλωστηρίων Ναυπάκτου, Entersoft, Ελαστρον.

Με θετικό πρόσημο τίτλοι των Cenergy, Intracom, Avax, Πλαίσιο, Ικτίνος, Κέκροψ, Papoutsanis κ.ά.
Στις 11:25, με τζίρο 10,9 εκατ., ο ΓΔ διαμορφωνόταν στις 877,52 (0,10%), ο FTSE25 στις 2.129 (0,29%), ο ΔΤΡ στις 578,24 (0,57%) και στις 1.273,66 (0,44%) ο FTMidCap.

Την ίδια ώρα, το ελληνικό 10ετές στα 0,917%, το αμερικανικό στο 1,5767%, ο δείκτης VIX στις 18,48 και ο
Baltic Dry συνεχίζοντας την άνοδό του, στις 1.809 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v