"Τεστάρει" τις 3.300 μονάδες η αγορά

Σημαντική απόκλιση που φτάνει μέχρι και τις 4 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται για επιμέρους μετοχές του 20άρη. Οριακά χαμηλότερα των 3.300 ο Γενικός Δείκτης, με συναλλαγές 55 εκατ. ευρώ στα μέσα της συνεδρίασης.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σε αναζήτηση σημείου ισορροπίας φαίνεται να βρίσκεται η αγορά. Τουλάχιστον όσον αφορά σε επιμέρους δείκτες, μετοχές εταιριών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις συνηθίζεται η… κυματοειδής διακύμανση μετοχών του 20άρη, κατ' επέκταση και του συγκεκριμένου δείκτη.

Σε ενδεχόμενο ανοδικό άνοιγμα της αγοράς καταγράφεται αρχικά τοπική κορυφή, για να ακολουθήσει στη συνέχεια μικρή διόρθωση της τάσης προς το σημείο εκκίνησης.

Η εικόνα αυτή διατηρείται περίπου μέχρι τις 13:30 - 14:00, οπότε υποτίθεται πως περνούν στο σύστημα κάποιες εντολές για λογαριασμό ξένων.

Έτσι και σήμερα, η αρχική αντίδραση της αγοράς είχε ως ακόλουθη τη διολίσθηση μετά τις 12:30 χαμηλότερα των 3.300 μονάδων. Όλα αυτά με συναλλαγές 53 εκατ. ευρώ.

Η διακύμανση μετοχών του 20άρη, μεταξύ υψηλής - χαμηλής τιμής, φτάνει τις τρεις - τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στην περίπτωση της Intralot και του ΟΤΕ σημειώνονται ακόμα χαμηλότερες τιμές.

Μέχρι και 3,2% πιο κάτω η Intralot, σε χαμηλές τιμές παραμένει και ο ΟΤΕ.

Αντιθέτως, διευρύνεται η απόδοση για τη μετοχή της Κύπρου (μέχρι και 2,8%), για τον ΟΠΑΠ (1,9%) και της ΔΕΗ (3,3%).

Λίγο πριν από τα μισά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν κατά 0,2% υψηλότερα, οριακά πιο κάτω από τις 3.300 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v