Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασκήσεις ισορροπίας πάνω από τις 2.600...

Ανοδικής κίνησης συνέχεια στη Σοφοκλέους με την αρωγή του διεθνούς κλίματος. Τα κέρδη άνω του 2% σε Alpha Bank, Marfin Popular, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ να ωθούν τον ΓΔ σαφώς πάνω από τις 2.600. Σε θετικό έδαφος και η Εθνική.

Σε ήπιο ανοδικό ρυθμό συνεχίζουν βασικοί δείκτες και μετοχές. Από τη στιγμή, που επιβεβαιώθηκε η ανθεκτικότητα των 1.353 μονάδων για τον Ftse20 (υποχώρησε έως τις 1.358 ) ήταν θέμα χρόνου για τους ισχυρούς βραχυπρόθεσμους παίκτες να ισορροπήσουν τις επιλογές τους.

Για παράδειγμα η μετοχή της Εθνικής αφού αρχικά υποχώρησε έως τα 23,12 ευρώ αντέδρασε σταδιακά μέχρι τα 23,70 ευρώ όπου κυμαίνεται τώρα. Απώλειες της τάξεως του 0,42% που υπερκαλύπτονται ωστόσο από την Eurobank (με 1,15% στα 10,54 ευρώ) Alpha Bank, Marfin Popular, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Υψηλότερες τιμές και για ΔΕΗ (14,72), ΟΠΑΠ (17,35) αλλά και Μυτιληναίο, Motor Oil, Τιτάν.

Ο 20άρης ισορροπεί πέριξ των 1.385 αφήνοντας πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο που θα άνοιγε περισσότερο τον δρόμο προς τον στόχο των 1.405 μονάδων. Όμως είτε σήμερα-αύριο είτε κάποια στιγμή πριν τη συνεδρίαση της 2/10 είναι πολύ πιθανό να διαμορφωθούν οι προυποθέσεις για αυτή την κίνηση, εάν μάλιστα συνεκτιμηθεί πως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η εισροή κεφαλαίων…κερδοσκοπικού προσανατολισμού.

Δεν αποκλείεται δηλαδή να επιχειρηθεί η επιβεβαίωση του κανόνα, που θέλει η ανάδειξη αυτοδύναμων κυβερνήσεων να ακολουθείται από ένα μικρό μετεκλογικό ραλάκι. Κανόνας που μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί ή όχι μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου σε πολιτικό και χρηματιστηριακό επίπεδο.

Οι συναλλαγές των 115 εκατ. ευρώ, συγκριτικά λιγότερες από χθες και χαμηλότερες από το μέσο όρο που απαιτείται για να στηρίξει μία πειστική κίνηση, επικεντρώνονται σε λίγες μετοχές. Κάτι, που δεν είναι και τόσο ενθαρρυντική ένδειξη.

Ωστόσο έχει ισορροπήσει εν μέρει η κατάσταση στο υπόλοιπο…ταμπλώ, με την σχέση ανοδικών-καθοδικών να κλίνει προς το 1-1,2 με περίπου 65-70 τίτλους να αντιδρούν ανοδικά.

Στα 1,54 ευρώ η μετοχή της Δομικής Κρήτης, στα 2,67 του Κλουκίνα-Λάππα, των Μινωικών στα 3,84, της ΕΥΑΘ στα 5,40, της Forthnet στα 1,84, του Λιβάνη στα 0,83 ευρώ με σχετικά καλούς τζίρους.

Για τη συνέχεια με πιθανό το ενδεχόμενο μίας νέας ήπιας υποχώρησης για τον Γενικό Δείκτη προς τις 2.605 και έως τις 1.375 μονάδες για τον Ftse20.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v