Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αφομοιώνει" τα νέα υψηλά η Σοφοκλέους

Ελεγχόμενες οι απώλειες στο ΧΑ, με την ανοδική αντίδραση της Εθνικής Τράπεζας να στηρίζει ΓΔ και FT 20. Σημαντικές πιέσεις σε Αγροτική Τράπεζα, ΤΤ, Γενική και Τράπεζα Αττικής. Κέρδη για Κύπρου, ΔΕΗ.

Ισορροπεί ο Ftse20, με την Εθνική να παίρνει και πάλι…πάνω της την αναστροφή της τάσης.

Το "γύρισμα" της μετοχής στα 26,28 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές από τα χαμηλά και με ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον εδώ και 45΄ συνέβαλε στην εξομάλυνση της τάσης για τον 20άρη, που διαμορφώνεται στις 2.825 μονάδες.

"Αφομοιώνονται", όπως όλα δείχνουν με τις μικρότερες δυνατές απώλειες τα νέα υψηλά (μετά την καταγραφή αλλεπάλληλων κορυφών) τόσο για τον ΓΔ όσο και για τον Ftse20, καθώς και οι λοιπές τράπεζες ανέκαμψαν εν μέρει και άλλες μετοχές του δείκτη αντιδρούν την τελευταία ώρα.

Οι συναλλαγές, μάλλον μέτριες, για μία συνεδρίαση που ξεκίνησε πτωτικά (μέχρι 0,7-0,8%) με ελεγχόμενη σε όλη την διάρκεια της υποχώρησης την ροή πωλήσεων- αγορών. Η μετοχή της Alpha Bank στα 13,3 ευρώ, της Eurobank στα 11,29, της Marfin Popular στα 3,3 ευρώ ενώ η Γενική Τράπεζα υποχωρεί στα 1,21 ευρώ, η Aspis αντιδρά στα 1,18 ευρώ ενώ η Αγροτική Τράπεζα διολισθαίνει προς τα 2,33 ευρώ.

Ζητούμενη κατά την εκτίμηση μερίδας αναλυτών, παικτών είναι η ισχυροποίηση της τάσης για τη μετοχή της Εθνικής, που βρίσκεται πολύ κοντά στην επιβεβαίωση του στόχου προσέγγισης των 26,5-27 ευρώ.

Πρόκειται για ένα…παλιό στοίχημα φίλων του euro2day (και της στήλης) που εν συνεχεία έγινε στοίχημα και των ξένων οίκων. Εάν μάλιστα η μετοχή κινηθεί άμεσα-ακόμη και στην διάρκεια της συνεδρίασης- πάνω από τα 26,5 ευρώ τότε εκτιμάται, πως θα ακολουθήσουν και άλλες μετοχές του κλάδου.

Αποδεικνύεται, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, πως όταν βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ανοδικός κυματισμός τότε οι εκάστοτε διορθώσεις προσφέρονται μεν για κατοχύρωση θέσεων αλλά κυρίως για επανατοποθετήσεις.

Οσον αφορά στην τάση θα εμμείνουμε στην εκτίμηση, πως "η εν εξελίξει αντίδραση του 20άρη εντάσσεται στον σχηματισμό, που ξεκίνησε από τα επίπεδα των 1.360 μονάδων, αρχές Οκτωβρίου ( 5/10) αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου κυματισμού, που…έρχεται από τον Σεπτέμβριο".

Από τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ο Small Cap υποχωρεί οριακά κατά 0,2% στις 520 μονάδες, διατηρώντας αμείωτη την βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση. Με πρώτη αντίσταση τις 533 και στόχο την αντίδραση προς τις 575 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v