Τραπεζική αντίδραση με υψηλό τζίρο

Οι τράπεζες κρατούν τα ηνία της αντίδρασης. Προς τις 1.200 μονάδες ο FΤ 20 με υπεραπόδοση Εθνική (3%), Eurobank, Alpha Bank αλλά και MPB (10%), Πειραιώς, ΤΤ, 3Ε (6,8%). Θετικό πρόσημο για 95 μετοχές.

Το (τραπεζικό ) Σύστημα κρατά τα ηνία της αντίδρασης στα χέρια του, μη επιτρέποντας το ΄΄πισωγύρισμα΄΄ που είχαν σχεδιάσει οι ΄΄ανοιχτές πωλητές΄΄.

Μετά την καταγραφή τοπικής κορυφής στις 1.205 μονάδες στην πρώτη φάση της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες διολίσθησαν λίγο για να επιβεβαιώσουν-όπως φάνηκε- κρίσιμες περιοχές στήριξης και ζώνες ΚΜΟ200.

Ειδικότερα για τους δύο βασικούς δείκτες αυτό ήταν παραπάνω από εμφανές με την ομάδα της Εθνικής να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος αυτής της προσπάθειας. Σταδιακά από τις 12.00-12.10 οι αγοραστές έγιναν και πάλι επιθετικότεροι εγκλωβίζοντας για δεύτερη φορά short παίκτες της αγοράς Παραγώγων, οι οποίοι συνέχιζαν να ποντάρουν χαμηλότερα.

Η ουσία είναι πως το Σύστημα είχε αυτή τη φορά την κατ΄αρχήν στήριξη των ξένων οίκων, που σημειωτέον ξεκίνησαν με την γνωστή θέση της UBS για την αγορά ελληνικών ομολόγων, συνεχίστηκε με την έκθεση της Merrill Lynch και τελευταία με την ανάλυση των Citi-Nomura για τις ελληνικές τράπεζες.

Το Σύστημα είναι εδώ και προσώρας αποτρέπει την άτακτη υποχώρηση βασικών δεικτών, μετοχών σημαντικά χαμηλότερα.

Ετσι με την Εθνική Τράπεζα να έχει φθάσει μέχρι τα 21,10 ευρώ, την Alpha Bank έως τα 9,08 ευρώ, την Eurobank μέχρι τα 8,82 ευρώ ο FΤ 20 επιστρέφει προς τις 1.190 μονάδες και ο Γενικός Δείκτης προς την αρχική κορυφή των 1.205 μονάδων.

Στην δεύτερη φάση αντίδρασης του ΧΑ συμμετέχουν μετοχές εταιρειών από περισσότερους κλάδους και δραστηριότητες ανεβάζοντας στις 95-100 τις μετοχές, που αποδίδουν θετικά. Στα 8,23 η μετοχή των ΕΧΑΕ, στα 19,6 του Τιτάνα, στα 0,45 της Alapis, στα 14,6 της .

Οι συναλλαγές γύρω στις 13.00 προσέγγιζαν τα 185 εκατ. ευρώ με τον Γενικό Δείκτη σταθερά πέριξ των 2.260 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v