Ψηφίζει… διόρθωση το Χρηματιστήριο

Με νέες πιέσεις στις τράπεζες και διόρθωση για τον FTSE-20 έως τα χαμηλά των 666,9 απαντά η αγορά στην αναβολή των κυβερνητικών ανακοινώσεων. Χαμηλότερες τιμές για ΕΤΕ, Alpha, EFG TT. Kρατούν MOH, Κύπρου, ΜΡΒ.

Δεν άρεσε στις «αγορές» η μη εξειδίκευση των μέτρων, που ανακοινώθηκαν.

Συνέπεια, ήταν η βίαιη κίνηση των βασικών δεικτών, μετοχών του μεν Γ.Δ. χαμηλότερα στις 1.466,8 του δε FTSE-20 στις 666,9 μονάδες.

Με τις τράπεζες να δέχονται τις πιεστικότερες πωλήσεις, την Εθνική Τράπεζες να διορθώνει έως τα χαμηλά των 5,70 ευρώ και Eurobank, Alpha Bank και λοιπές του κλάδου να χάνουν και άλλες θέσεις.

Τα χαμηλά της αγοράς καταγράφηκαν λίγο πριν τις 12:10 καθώς στη συνέχεια επιχειρήθηκε να «μαζευτεί» η διόρθωση.

Ο FTSE-20 αντέδρασε στις 675 μονάδες, όπου και συνεχίζεται η «ταλαιπωρία».

Επιμένουν, όμως, οι πωλητές στις τράπεζες με περισσότερα από 10,9 εκατ. ευρώ στην Εθνική, σχεδόν 4,5 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank, περίπου 1,2 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς και άλλα 1,7 εκατ. ευρώ στη Eurobank.

Υψηλές είναι οι πωλήσεις και στο ΤΤ που διορθώνει στα 3,15 ευρώ με χαμηλό 52 εβδομάδων τα 2,34.

Η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας υποχωρεί τα ελάχιστα των 0,52 ευρώ, ενώ από τον κλάδο κρατούν μόνο η Κύπρου στα 2,45 και η ΜΡΒ στα 0,85 ευρώ.

Μερίδα παιχτών υποστηρίζει πως αν και η αγορά δεν περίμενε σήμερα κάτι εξειδικευμένο, εντούτοις, προσέβλεπε σε ένα πιο ευκρινές περίγραμμα των κυβερνητικών προθέσεων.

Και κάτι τέτοιο δεν συνέβη, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

Από τον 20άρη, συγκριτικά καλύτερη είναι η συμπεριφορά, μέχρι τώρα, για ΜΟΗ, Jumbo, ΔΕΗ, Τιτάν, ενώ 0,6% χαμηλότερα έχει γυρίσει ο ΟΤΕ και 1,7% ο ΟΠΑΠ.

Στις 12:35 οι συναλλαγές μόλις που ξεπερνούσαν τα 35,5 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v