"Πυροβολούν" τις τράπεζες -Απειλούνται οι 1.400

Η νέα έκθεση για την Alpha Bank και η απώλεια των 5,2 € για τη μετοχή της ΕΤΕ σπρώχνουν τον FTSE-20 στα ελάχιστα των 623,9 μονάδων. Στην ΕΤΕ ο μισός τζίρος της αγοράς, ενώ έως 5,2% διορθώνουν οι τράπεζες.

Βαραίνει και άλλο το κλίμα στις τράπεζες, με συνέπεια ο FTSE-20 να υποχωρεί προς τα ελάχιστα 623,9 μονάδων.

Το κλίμα επιδεινώθηκε όταν λίγο μετά τις 12:00 κυκλοφόρησαν στην αγορά και πάλι… φήμες για ενδεχόμενο ΑΜΚ σε τραπεζικό όμιλο, με την Alpha Bank να δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων – πιέσεων.

Λίγο αργότερα όταν κυκλοφόρησε η αναφορά των FT με την ανάλυση για τράπεζες του ευρωπαϊκού νότου (μεταξύ των οποίων και η Alpha Bank), οι πωλητές έγιναν πιεστικότεροι.

Έως 3,9% χαμηλότερα η μετοχή της Alpha Bank “βυθίζεται» στα 3,51 ευρώ.

Σε συνδυασμό με την υποχώρηση της Εθνικής κάτω από τα 5,20 ευρώ (περιοχή ταμπού λόγω της τελευταίας ΑΜΚ), οι πωλητές επεκτάθηκαν και στην ΕΤΕ, αλλά και σε Πειραιώς, ΤΤ, ενώ και η Αγροτική «βούλιαζε» στα χαμηλά των 0,45 ευρώ.

Πλέον απειλούνται και οι 1.400 μονάδες για τον Γ.Δ., καθώς ο 20άρης υποχωρεί περίπου 2% και με τον περίπου μισό τζίρο (από τα 25 εκατ. ευρώ) να έχουν πραγματοποιηθεί στην Εθνική.

Πρωτίστως στην Alpha Bank, καθώς… έξωθεν ανοίγει και πάλι το ενδεχόμενο μίας ΑΜΚ, δευτερευόντως στην ΕΤΕ, που χάνει τα 5,2 ευρώ, οι βραχυπρόθεσμοι παίχτες «βλέπουν» χαμηλότερες τιμές.

Ήδη λίγο μετά τις 13:20 η μετοχή της Alpha Bank έγραφε νέο χαμηλό στα 3,49 ευρώ, με το διάγραμμα να παραπέμπει σε εσπευσμένο άδειασμα θέσεων λίγο μετά τις 12:50.

Η… κάθετη γραμμή διόρθωσης (εμφανέστατη μετά τις 12:50) παραπέμπει σε προεξόφληση κυρίως βραχυπρόθεσμων παιχτών, που επιφυλάσσονται και αποχωρούν.

Σημειώνουμε πως από το προσυνεδριακό σχόλιό μας γίνονταν λόγος για το «χτύπημα» κάτω από τη ζώνη της Morgan Stanley και την αναφορά των FT…

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v