Περιμένοντας μεσοπρόθεσμο-πολιτικές εξελίξεις

Στάση αναμονής τηρούν οι βραχυπρόθεσμοι παίχτες με τον Γ.Δ. πέριξ των 1.335 και τον FTSE-20 στην περιοχή των 605 μονάδων. Έως 15% αντιδρά η Αγροτική, υπεραπόδοση για ΕΛΠΕ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Τιτάν, 3E, Mυτιληναίο, ΜΟΗ.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις, το ΧΑ κινείται επιφυλακτικά, συντηρητικά.

Μέχρι τώρα, βασικοί δείκτες, μετοχές διαμορφώνονται χωρίς σημαντική μεταβλητότητα, και αφού στην αρχή της συνεδρίασης επιβεβαιώθηκαν οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις.

Στην περιοχή των 1.335 μονάδων ο Γ.Δ. που αρχικά είχε υποχωρήσει μέχρι τη χαμηλή ημέρας των 1.323,17 και λίγο αργότερα μέχρι το υψηλό ημέρας των 1.341,25 μονάδων.

Η αξία των συναλλαγών μειωμένη και πάλι, καθώς λίγο μετά τις 14:00 δεν ξεπερνούσαν τα 40 εκατ. ευρώ.

Για τον FTSE-20, το εύρος είναι μεταξύ 598,9 και 610,4 μονάδων.

Η μετοχή της Εθνικής μεταξύ 5,14 και 5,31 ευρώ, με συναλλαγές 2,2 εκατ. τεμαχίων.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημείωναν πως εκτός από το μεσοπρόθεσμο και τις πολιτικές εξελίξεις, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα νεότερα από το γερμανικό μέτωπο.

Αυτό, γιατί η γερμανική κυβέρνηση, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που διατυπώνονται στο εσωτερικό της χώρας, ετοιμάζεται πυρετωδώς για την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο διάσωσης (δανεισμού) της Ελλάδας.

Παράμετρος που θα πρέπει να συνεκτιμούμε ειδικά αυτήν την περίοδο.

Από τις μετοχές του 20άρη, ξεχωρίζει η υπεραντίδραση της Αγροτικής (με προσαρμοσμένη τιμή στο ταμπλό), η ενίσχυση της ΜΡΒ, η θετική διακύμανση των ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Τιτάν, 3E, Bιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΜΟΗ.

Δηλαδή παραμένουν έως 1,1% χαμηλότερα, Εθνική, Eurobank, TT, Alpha Bank.

Το ότι οι τραπεζικές μετοχές κρατούν το μεγαλύτερο μέρος της αντίδρασης της 3ης/6 επιβεβαιώνοντας νωρίτερα τις βραχυπρόθεσμες στηρίξεις του αποτελεί – από τεχνικής πλευράς – ενθαρρυντική ένδειξη.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v