Το 9x9 έκανε το ΧΑ με συνολικά κέρδη 19%

Εννέα διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις στο ΧΑ με τον ΓΔ να σημειώνει αθροιστικά κέρδη 19,01% και τον Τραπεζικό δείκτη 49,33%. Ανοδος για Εθνική (10,5%), Eurobank (22,5%), Alpha (15,6%), ΤΤ (11,13%).

Ασφαλώς και οι πλέον αισιόδοξοι παράγοντες της Αγοράς, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν το ανοδικό “κρετσέντο” που έχει φέρει Γενικό και Τραπεζικό δείκτη να κλείνουν στο υψηλό 48 συνεδριάσεων (!)

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αμέσως υψηλότερα κλεισίματα για Γενικό και Τραπεζικό δείκτη έχουν σημειωθεί στην συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου 2011 και στις 762,85 και 338,58 μονάδες αντίστοιχα.

Ακόμα επιβλητικότερο το 9Χ9 που πέτυχαν οι αγοραστές και αν ανατρέξει κάποιος στο παρελθόν, η τελευταία φορά που μπορεί να συναντήσει εννέα συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις είναι στην περίοδο 29/3/2006 – και 10/4/2006 (!)

Αν και σύσσωμος, σχεδόν, ο 20αρης έκλεισε με θετικό πρόσημο (εξαίρεση Folli Follie Group και Ελ. Πετρέλαια), το +9,27% του Τραπεζικού δείκτη καταδεικνύει για πολλοστή φορά τους πρωταγωνιστές ημέρας.

Υπ΄ όψιν ότι στις εννέα συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει αθροιστικά κέρδη 19,01% και ο Τραπεζικός 49,33%.

Από τις 10/1 (τελευταία μέρα πτώσης) που ξεκίνησε αυτό το “ιδιότυπο” και καθυστερημένο “January effect” οι Τραπεζικοί τίτλοι που ξεχωρίζουν σε αποδόσεις είναι αυτοί των Eurobank (+89%), Alpha Bank (+83,1%), Εθνικής (+59,54%) και του Ταχ. Ταμιευτηρίου (+55,13%).

Εννοείται ότι η ανατροφοδοτούμενη ανοδική αντίδραση, έχει αρχίζει και αλλάζει και το τεχνικό τοπίο (!)

Ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, έδωσε εντυπωσιακά εύκολα κλείσιμο υψηλότερα όχι μόνο των 720, αλλά και των 740 μονάδων και αν αυτά τα επίπεδα μετατραπούν σε στηρίξεις δημιουργούνται οι τεχνικές προϋποθέσεις αλλαγής της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης.

Σε μία τέτοια περίπτωση ο Δείκτης μπορεί να “βλέπει” προς την επόμενη αντίσταση των 830 μονάδων, ανοδική διάτρηση της οποίας θα χρειαστεί κάτι παραπάνω και από το διακριτικό “short covering”.

Για τον FTSE, κερδήθηκε το πρώτο “στοίχημα” στην περιοχή των 285 μονάδων και μένει το ακόμα μεγαλύτερο στην ζώνη 300 – 310. Κλεισίματα υψηλότερα των 310 μονάδων, σηματοδοτούν έξοδο από το βραχυχρόνιο πτωτικό κανάλι και κίνηση προς την επόμενη αντίσταση των 330 μονάδων.

Όμως και σε επιμέρους Δεικτοβαρείς τίτλους, η τεχνική εικόνα αρχίζει να αλλάζει επί το θετικότερον.

Ξεκινώντας από τον ΟΠΑΠ που έδωσε ένα πρώτο κλείσιμο υψηλότερα από το τεχνικό και ψυχολογικό όριο των 7,00 ευρώ, το αμέσως επόμενο τεχνικά ζητούμενο είναι το κλείσιμο υψηλότερα των 7,70 ευρώ, στον δρόμο προς τα 8,50 ευρώ.

Θετικές ενδείξεις και από τους Τραπεζικούς πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών.
Η Alpha Bank πέτυχε κλείσιμο υψηλότερα της αντίστασης των 0,75 ευρώ και αν το επιβεβαιώσει, ελπίζει σε κίνηση προς την ζώνη 0,90 – 1,00 ευρώ.

Υψηλότερα από το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 2,00 ευρώ η μετοχή της Εθνικής που έκλεισε και στο υψηλό ημέρας. Επόμενη αντίσταση στα 2,24 ευρώ.

Στο υψηλό ημέρας και υψηλότερα από την αντίσταση των 0,53 ευρώ, ο τίτλος της Eurobank που έκλεισε ακριβώς επάνω στην επόμενη αντίσταση των 0,55 ευρώ. Αν αυτά τα δύο όρια επιβεβαιωθούν ως στηρίξεις, η μετοχή μπορεί να ελπίζει σε ακόμα μεγαλύτερη αντίδραση.

“Καύσιμο” για την ψυχολογία των σημερινών αγοραστών, η ανατροφοδοτούμενη τάση που λειτουργεί σαν ισχυρό δέλεαρ και οι προσδοκίες για τελική συμφωνία στο PSI και οι φήμες για χαμηλότερες Τραπεζικές επιβαρύνσεις από τον έλεγχο της BlackRock.

Σύμφωνα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες φήμες, το τελικό ποσό της επιβάρυνσης στις Τράπεζες, από την BlackRock, (σε βάθος 3ετίας) μπορεί να είναι χαμηλότερο από αυτό που αρχικά υπολογιζόταν και αυτό μπορεί να απαιτήσει μικρότερες αυξήσεις κεφαλαίου.

Από την άλλη και σύμφωνα με τους FT Deutschland, επιτεύχθηκε συμφωνία για το PSI.
Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που δείχνει σίγουρο είναι ότι ενισχύεται κάπως η διάθεση ανάληψης ρίσκου στην εγχώρια Αγορά, για αυτό και αυτή υπεραποδίδει των ξένων κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, κάτι για το οποίο συνηγορεί και το “oversold” που έχει προηγηθεί στην Σοφοκλέους.

Τα αλλεπάλληλα θετικά κλεισίματα συνιστούν πλέον μεσοπρόθεσμη τάση και η ψυχολογία έχει αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακά σημάδια ουσιαστικής βελτίωσης.

Ασφαλώς εκτός από το PSI, τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην σύνοδο των Υπουργών οικονομικών σήμερα Δευτέρα και στην Σύνοδο Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου όπου αναμένεται να εξεταστεί η πορεία των Ελληνικών θεμάτων αλλά και να ξεκινήσει η διαβούλευση για την νέα συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ότι αφορά την δημοσιονομική πειθαρχία και τις υποχρεώσεις των Μελών της.

Από εκεί και πέρα οι “ενθουσιώδεις” αγοραστές των τελευταίων ημερών θα πρέπει να υπολογίσουν ότι όχι μόνο τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην πραγματική εγχώρια οικονομία, αντίθετα μάλιστα τα νέα μέτρα που αναμένονται θα εντείνουν την ύφεση και την ασφυξία στην Αγορά.

Σε αυτό το μήκος κύματος και οι επισημάνσεις – εκτιμήσεις της Eurostat. Ειδικότερα, όπως εκτιμά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου προϊόντος ανήλθε πέρυσι στο 5,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη των 27. Παράλληλα, δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για το 2012, καθώς προβλέπονται περαιτέρω μειώσεις της τάξης του 2,8% για το ΑΕΠ και του 4,3% για την καταναλωτική δαπάνη.

Όμως και για τις εξελίξεις στο PSI, η απαισιόδοξη σχολή σκέψης έχει τα δικά της επιχειρήματα.
Σύμφωνα με αυτήν, αρκετά hedge funds τα οποία είναι κάτοχοι του Ελληνικού χρέους, ισχυρίστηκαν ότι δεν συμμετείχαν καθόλου στις συζητήσεις και δεν πρόκειται να συμφωνήσουν στην υπό κατάρτιση συμφωνία συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους πιστωτές της Ελλάδας, υπάρχουν Ασφαλιστικές εταιρείες, διάφορα funds επενδυτικού χαρτοφυλακίου αλλά και Συνταξιοδοτικά Ταμεία, τα οποία δεν έχουν και πολλά κίνητρα για να συμφωνήσουν με τους όρους της επικείμενης συμφωνίας.

Στέλεχος ενός hedge fundτο οποίο ενώ κατέχει Ελληνικό χρέος, δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις του PSI της χώρας δήλωσε πως “η προσδοκώμενη συμφωνία αποτελεί μία βραχυπρόθεσμη λύση. Οι Αγορές μπορεί να μείνουν ευχαριστημένες για κάποιες ημέρες ή για μία εβδομάδα, αλλά στη συνέχεια θα οδηγηθούμε σε «σκληρά παιχνίδια».

Το «σκληρό παιχνίδι» θα αρχίσει όταν κληθούν οι πιστωτές που δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις να αποδεχτούν τη συμφωνία”.

Ακόμη και τα ίδια τα μέλη της επιτροπής των πιστωτών εκτιμούν ότι οι σχετικές συνομιλίες δεν θα ολοκληρωθούν πριν την πρώτη κρίσιμη ημερομηνία του 2012 η οποία είναι η 20ή Μαρτίου όπου ένα Ελληνικό ομόλογο αξίας € 14,5 δισ, λήγει.

Οι επιλογές που θα έχει η Ελλάδα αλλά και οι σύμβουλοί της Lazards και Cleary Gottlieb, στην περίπτωση που δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις του PSI, κάθε άλλο παρά ελκυστικές θα είναι. Η βασική επιλογή της Χώρας, είναι η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) οι οποίες θα ενσωματωθούν πολύ γρήγορα στο Ελληνικό Σύνταγμα προκειμένου να αποδεχθεί τους όρους της συμφωνίας ακόμα και η μειοψηφία των πιστωτών η οποία δεν θα αποδεχθεί τους όρους της συμφωνίας.

Ωστόσο, η συνέπεια μίας τέτοιας κίνησης, είναι η ενεργοποίηση και των Ελληνικών CDS η οποία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όλο τον Χρηματοπιστωτικό Σύστημα της Ευρωζώνης.

Το Emerging Sovereign Group, ένα Αμερικανικό fund αποτίμησης $ 1 δις, σε σχετική του έκθεση προς τους πελάτες του, αναφέρει πως οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν ανοίξει το “κουτί της Πανδώρας” το οποίο θα προκαλέσει τις ανατιμολογήσεις στα Κρατικά χρέη όλων των Χωρών της Ευρωζώνης.
 
Η Ελλάδα παραμένει ακόμη ένα “βαρέλι με μπαρούτι”, επισημαίνει η Bank of Tokyo Mitsubishi-UFJ, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές παραμένουν ακόμη στάσιμες, απειλώντας να εξελιχθούν σε χρεοκοπία. “Υπάρχει υψηλό ρίσκο η συμμετοχή τελικά να είναι χαμηλή, εάν επιτευχθεί κάποια συμφωνία, η οποία θα ωθεί την Ελλάδα να ενεργοποιήσει τις μη εθελοντικές ρήτρες συλλογικής δράσης”, αναφέρει η Bank of Tokyo Mitsubishi.

Σαφώς πιο επιφυλακτική η εικόνα σε Ευρώπη και ξεκίνημα του NYSE, με τις Τραπεζικές μετοχές (κατά κύριο λόγο) να στηρίζουν το θετικό πρόσημο. Κοντά στο μηδέν εκτιμά η Bundesbank ότι θα είναι η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μετά την μικρή συρρίκνωση που εμφάνισε στα τέλη του 2011 λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης και της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης. Η Bundesbank προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 0,6% για το σύνολο του έτους, έναντι του 0,7% που αναμένει η Γερμανική Κυβέρνηση.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, σχεδόν, κατρακύλησε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γαλλική Στατιστική Υπηρεσία (Insee), ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις 91 μονάδες από 94 μονάδες το Δεκέμβριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2010. Οι οικονομικοί αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 95 μονάδες.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να είναι καθοριστική για τις Αγορές καθώς θα φανεί εάν η θετική διάθεση θα συνεχιστεί. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν στο Eurogroup θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των τιμών. Παραδοσιακά τον Ιανουάριο επικρατεί θετικό κλίμα στις Αγορές (January effect), ωστόσο, η αισιοδοξία των επενδυτών βρίσκεται σε ακραία θετικά επίπεδα και αυτό είναι απλά ένα “καμπανάκι” ανησυχίας (!)

Επιστρέφοντας στο εγχώριο Χρηματιστηριακό ταμπλώ και στα επιμέρους, μόνος “κόκκινος” και απόλυτα αξιοθρήνητος Τραπεζικός τίτλος αυτός της Γενικής Τράπεζας που θα συνεχίσει να “πληρώνει” το 98,96% που ελέγχει ο βασικός μέτοχος και το γεγονός ότι ακόμα παραμένει στο ταμπλώ και διαπραγματεύεται.

Στο χαμηλό ημέρας, η μετοχή της Imperio, μετά την είδηση σύμφωνα με την οποία συνελήφθη από το ΣΔΟΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Σπ. Παπαρούνης για οφειλές ΦΠΑ ύψους 1,460 εκατ. ευρώ.

Αξίζει, αν συνεχιστεί η Τραπεζική άνοδος, η σημαντική υποαπόδοση που έχουν σημειώσει αρκετές Τραπεζικές μετοχές, με την πλέον ενδεικτική περίπτωση αυτή της Τρ. Αττικής.

Εκτός Τραπεζών, συνέχισαν ανοδικά Κέκροπας, Ελαστρον και AS Company, ενώ έδειξαν διαθέσεις αφύπνισης ΟΛΠ, ΟΛΘ, Κορδέλλου και Lavipharm.

Όπως προαναφέρθηκε, μόνο δύο τίτλοι υστέρησαν από το ταμπλώ του 20αρη και πιο συγκεκριμένα οι Folli Follie Group (-0,28%) και Ελ. Πετρέλαια, που έκλεισε αμετάβλητος.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για Eurobank (+22,77%), Alpha Bank (+15,64%), Ταχ. Ταμιευτήριο (+11,13%), Εθνική (+10,58%) και Πειραιώς (+10,34%), ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διαθέσεις μικρής υποχώρησης και διόρθωσε μέχρι τις 700,76 μονάδες (10.45). Όμως από τις 10.55 και μετά κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφθασε μέχρι τις 745,29 (16.54) και έκλεισε τελικά στις 744,26 μονάδες με κέρδη 5,09%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 60,5 εκατ.

Απόλυτα ικανοποιητική η τελική εικόνα με 136 ανοδικές μετοχές έναντι 39 πτωτικών και 27 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη από 10 έως 30%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Στις τελευταίες συνεδριάσεις, το Χρηματιστήριο Αθηνών φαίνεται πως έχει προεξοφλήσει θετική έκβαση τόσο σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα ανταλλαγής των Ελληνικών ομολόγων (PSI+) όσο και στη νέα δανειακή σύμβαση που θα υπογράψει η Χώρα με την τρόικα, εκτιμά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος.

Ενθαρρυντικό είναι ακόμη το γεγονός ότι η σημαντική άνοδος της Αγοράς έχει συνοδευτεί από αξιοσημείωτη ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Αναφορικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του Χ.Α. εκτιμάται πως αν ανακοινωθούν μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα και “ξεπαγώσουν” κάποια μεγάλα έργα υποδομής, τότε η Αγορά μπορεί να κινηθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τα τωρινά.

Η Αγορά έχει εισέλθει σε ανοδικά κανάλι, λόγω και της υπερπώλησης που έχει προηγηθεί, ενώ η ανοδική αντίδραση θα έχει διάρκεια αν συνεχίσει να εισρέει “φρέσκο” χρήμα.

Αναφορικά με το πότε μπορεί να εκδηλωθεί διόρθωση και τι ένταση μπορεί να έχει, αυτό είναι άγνωστο να προσδιοριστεί, αφού οι αποτιμήσεις των μετοχών παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές.
Αυτό ενδεχομένως να συμβεί όταν θα απαιτούνται πολύ περισσότερα κεφάλαια για τη συνέχιση της ανόδου ή αν υπάρξει κάποιο έντονα αρνητικό γεγονός.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι, δεν έχουν αρθεί όλες οι αβεβαιότητες για την Ελληνική οικονομία, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Δραξ ΑΧΕΠΕΥ.

Μόνο του το PSI, δεν μπορεί να αναστρέψει την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, τονίζει ο Στρατής Πολυχρονέας, αν δεν εξετασθούν, αφενός οι πτυχές μιας συμφωνίας, δηλαδή το κατά πόσο μπορεί το Ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο και αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη Χώρα από τους δανειστές της, καθώς από τους τελευταίους εξαρτάται και η εκταμίευση των επικείμενων δόσεων.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να συνυπολογισθούν και άλλοι επιμέρους σημαντικοί παράγοντες, όπως η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών (σε Ελλάδα και Ευρώπη), η πορεία των Χωρών της Ευρωζώνης που έχουν “στοχοποιηθεί” από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης εξαιτίας των δημοσιονομικών μεγεθών τους και των προοπτικών τους, η δυνατότητα συνέχισης της ανάκαμψης της Αμερικανικής οικονομίας και βεβαίως η πορεία της οικονομίας της Κίνας και κατ’ επέκταση των μελών του BRIC.

Ένας ακόμα καταλύτης των Αγορών που δεν μπορεί να αγνοηθεί επίσης είναι το πετρέλαιο, η τιμή του οποίου συντηρείται σε υψηλά επίπεδα, ουσιαστικά λόγω της γεωπολιτικής έντασης της Δύσης με το Ιράν και των ανησυχιών για τη ελεύθερη διακίνηση του πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο.

Αν και οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών στην τρέχουσα φάση, σημείο αναφοράς αποτελούν και τα εταιρικά αποτελέσματα του δ΄3μήνου του 2012 στις ΗΠΑ, καθώς αυτά θα δώσουν μια σαφή εικόνα για την πορεία της Αμερικανικής οικονομίας.

Αν και από το μικρό δείγμα που υπάρχει μέχρις στιγμής η εξαγωγή συμπερασμάτων μόνο εύκολη δεν είναι, μόλις 10% του συνόλου, εν τούτοις παρατηρείται μια εικόνα, σε σχέση πάντα και με τα προηγούμενα τρίμηνα, που δεν ενισχύει την αισιοδοξία για την πορεία της Αμερικανικής οικονομίας, όσο έχουν καταφέρει τελευταία και τα στοιχεία για την ανεργία, αλλά και τα στοιχεία για την Αγορά κατοικιών.
 
Κατά συνέπεια οι όποιοι “πανηγυρισμοί” στην τρέχουσα φάση μόνο ως πρόωροι μπορούν να χαρακτηρισθούν και για αυτό το λόγο θα πρέπει και να αντιμετωπισθούν ανάλογα.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά το Χ.Α. και την βραχυπρόθεσμη τάση, ο αναλυτής της Solidus Sec. εκτιμά ότι η ανοδική αντίδραση μπορεί να έχει και συνέχεια, καθώς κάτι τέτοιο θα “εξυπηρετήσει” και τις επερχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου στον Τραπεζικό κλάδο.

-----ΧΠΑ

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια, ενώ και νέα άνοδο σημείωσε ο όγκος συναλλαγών.

Το συμβόλαιο Μαρτίου ακολούθησε τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, με μικρότερα κέρδη κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να γυρίσει σε μικρή υποτίμηση 0,35%.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 11556, τιμή εκκαθάρισης 294,25) κινήθηκαν μεταξύ 273,5 και 296,25 μονάδων. Λίγες αγορές, από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 ανέβηκε στο 48%, με τον όγκο συναλλαγών στα 1393 δικαιώματα (939 δικαιώματα αγοράς και 454 δικαιώματα πώλησης).

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (138600 Alpha Bank, 20000 Motor Oil), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (23419), Alpha Bank (12568), ΟΤΕ (924), Ταχ. Ταμιευτήριο (389), ΟΠΑΠ (605), Πειραιώς (2012), ΔΕΗ (1899), Κύπρου (2995), Μυτιληναίο (1136), ΕΧΑΕ (561), ΓΕΚ (450), Motor Oil (241), MPB (5267), MIG (1904), Ελ. Πετρέλαια (367), Ελλάκτωρα (380), Σιδενόρ (170), Coca-Cola (123), Intralot (242).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 23/1 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (18448107 τεμ.), ΟΤΕ (4338369 τεμ.), MIG (4311069 τεμ.), Eurobank (9195676 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v