Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κραχ" στη Σοφοκλέους μετά την αποτυχία

Πτώση άνω του 5%  καταγράφει η Σοφοκλέους μετά την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης. Εξαέρωση αποτίμησεων με απώλειες άνω του 7% για Εθνική, Alpha Βank, Eurobank, Πειραιώς. Ενισχύεται ο τζίρος.

Δραματική κάθετη υποχώρηση σημειώνουν βασικοί δείκτες και μετοχές στο Χ.Α. Οι τράπεζες σε ελεύθερη πτώση καθώς εντολές πώλησης ενεργοποιήθηκαν αμέσως μετά την έξοδο των πολιτικών αρχηγών από το προεδρικό μέγαρο.

Προς τις 550 μονάδες βουλιάζει ο Γενικός Δέικτης, προς τις 205 ο Ftse 20, με περίπου 3,5-4 εκατ. ευρώ μέσα σε μόλις 5 λεπτά.

Σχεδόν αντανακλαστικά με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου παρασύρθηκαν τα χρηματιστήρια της Μαδρίτης κατά 2,66% χαμηλότερα και της Λισαβόνας κατά 1,12%, ενώ πιέσεις δέχθηκε και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Πάνω από 10% υποχωρεί η Alpha Bank, σχεδόν 9,5% η Eurobank, περίπου 7% η Εθνική Τράπεζα, ενώ βυθίζονται ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, παρασύροντας στο κενό την πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Με τις ανακοινώσεις του Ευ. Βενιζέλου, στις 16.05, πως «η χώρα οδεύει δυστυχώς προς εκλογές» ο Ftse 20 επιτάχυνε τη βουτιά του προς τις 210 μονάδες, με άλλο μισό εκατομμύριο ευρώ να προσφέρεται κυρίως σε τραπεζικές μετοχές και σε χαρτιά του 20άρη.

Καμία μετοχή του 20άρη δεν σημειώνει κέρδη, ενώ μόλις 27 τίτλοι κινούνται με θετικό πρόσημο στο χρηματιστήριο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v