Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ψάχνει "σήμα" για να κινηθεί

Κλειδί παραμένουν οι τράπεζες, λόγω Εμπορικής, αλλά και ο ΟΠΑΠ. “Τρέχει και δεν φτάνει” η κυβέρνηση για το πακέτο. Το ΧΑ σε εύλογη στάση αναμονής πιθανά θα δοκιμάσει λίγο χαμηλότερα επίπεδα. Οι αντιστάσεις.

Αντίσταση στις 790 μονάδες βρίσκει το ΧΑ, που υποχρεώνεται να προσαρμοσθεί-βραχυπρόθεσμα- σε επιμέρους αλλαγή δεδομένων.

“Σφαγή” έως 8 δισ. ευρώ σε απολαβές θέλει η Τρόικα, ενώ η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πηγαίνει για το... Πάσχα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Χρ. Κίτσιος σε σχετικό θέμα του. Την ίδια στιγμή η ανοδική τάση διατηρείται στην Wall Street κάτι που λειτουργεί υπέρ του Μπ. Ομπάμα, αν και θα πρέπει να μετρηθεί η επίπτωση των τελευταίων εξελίξεων στον Αραβικό κόσμο που φαίνεται πως ευνοεί τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλο του.

Στην Αθήνα η κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο σωστά, λογικά ποιούντες επιδιώκουν παντί τρόπο να εξασφαλίσουν τα προαπαιτούμενα από τους δανειστές, Τρόικα ΠΡΙΝ τις αμερικανικές εκλογές.

Αυτή η σπουδή φαίνεται σε όλες τις ενέργειες τόσο του Αντ. Σαμαρά όσο του Γ. Στουρνάρα και των επιτελείων τους οδηγώντας αρκετές φορές- είναι αλήθεια- σε βασικές αποφάσεις, ελλιπή βήματα ή προχειρότητες. Εν πάση περιπτώσει η όλη πρόταση της Αθήνας πρέπει να συνταχθεί τελεσίδικα, να παρουσιαστεί το αργότερο μέχρι τις 18/9 στους δανειστές για να δοθεί το ο.κ. με αστερίσκους από το κλιμάκιο των δανειστών. Απόφαση, που όπως όλα δείχνουν θα έχει πολύ πολιτικό χρώμα και χαρακτήρα.

Στο ΧΑ συνεχίζεται η προσπάθεια προεξόφλησης με τους δύο βασικούς δείκτες να έχουν... δείξει τα όρια της τελευταίας κίνησης που για τον ΓΔ ολοκληρώνονται στα επίπεδα των 800 και για τον Ftse20 στην περιοχή των 290-295 μονάδων. Μέχρι νεοτέρας αυτές οι δύο ευρύτερες ζώνες τιμών θα πρέπει να θεωρηθούν άνω όρια του εύρους διακύμανσης όπερ σημαίνει, ότι η προσπάθεια για την κατάκτηση υψηλότερων κορυφών προς τις 320 μονάδες μετατίθεται για ευθετότερο χρόνο.

Στον Εκηβόλο (της 13/9) σημειώναμε το εύλογο- κυρίως από τεχνικής πλευράς- ερώτημα “οι 290 μονάδες τοπική κορυφή ή σημείο εκκίνησης” ποντάροντας προσωπικά- είναι αλήθεια- στο δεύτερο ενδεχόμενο εκτίμηση που προσώρας μας εκθέτει επενδυτικά. Ωστόσο η αγορά τις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις δείχνει τις διαθέσεις της και χωρίς ουσιαστικό κίνητρο-δέλεαρ δύσκολα θα επανέλθει σε αυτό το ανοδικό κανάλι.

Εάν στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις δεν παρουσιασθεί κάποιος... τζόκερ πιθανότατα θα δοκιμασθούν λίγο χαμηλότερα στηρίξεις που για τον ΓΔ εντοπίζονται προς τις 710 και για τον 20άρη στις 251 με 264 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά μέτωπα κρατάμε τις εξελίξεις σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, την διάψευση της Revoil για ενδεχόμενη πώληση, την πώληση της αμερικανικής θυγατρικής του Καράτζη αλλά και την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 17% (ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ) στο ΤΑΙΠΕΔ. Σημειωτέον, πως μετά αυτή την εκχώρηση η συμμετοχή του Δημοσίου υποχωρεί στο 34,12% με την αποτίμηση της Επιχείρησης να διαμορφώνεται στα 802,7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v