ΧΑ: Κοιτά στα μάτια τις 900 μονάδες!

Νέα ανοδική προσπάθεια σε εξέλιξη με άνοδο άνω του 3% για τον ΓΔ. Ράλι για Λαϊκή (+26%), Κύπρου (+15%), υπεραπόδοση για ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς αλλά και ΔΕΗ, Alpha. Στα 50 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

Μάλλον συγκρατημένα και με ήπιες διαθέσεις, τάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση για να ενισχυθεί μετά τα πρώτα 20-25 . Κάτι που αποτυπώνεται στην διακύμανση των βασικών δεικτών, μετοχών και τις συναλλαγές. Ανοδικά μεν αλλά με τους αγοραστές- πωλητές να βρίσκουν τιμές σε επίπεδα έως και 0,70% υψηλότερα κάτι που - κατά την εκτίμηση ορισμένων- παραπέμπει σε εναλλαγή θέσεων αλλά και εύλογη αναμονή για τις αμέσως επόμενες κινήσεις.

Στην περιοχή των 875 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, στις 327 ο FTSE 20 που δείχνει να «δένει» τις 320 και να δημιουργεί προϋποθέσεις για την σημαντική κίνηση του προς τις 350 μονάδες, με τον τραπεζικό σταθερά πάνω από το κρίσιμο όριο των 340 και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση να εξακολουθεί να προηγείται της συνολικότερης πορείας καθώς κυμαίνεται στις 985 μονάδες.

Με την αξία των συναλλαγών στα 13,8 εκατ. ευρώ (λίγο πριν τις 11.00) και τον ΟΠΑΠ να παραμένει πολύ υψηλά στη σχετική κατάταξη. Υψηλοί τζίροι στη μετοχή της Εθνικής, της Λαϊκής, της Κύπρου, της Alpha Bank αλλά στον Οργανισμό είναι εμφανής το ενδιαφέρον και η παρουσία ισχυρών κύκλων.

Μετά τις αγορές, που έγιναν στην διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας από το λονδρέζικο fund, που έχτιζε μεθοδικά θέση από τα χαμηλά στις αρχές Ιουνίου στη μετοχή φέρεται να τοποθετούνται και ισχυρά εγχώρια σχήματα.

Μένει να φανεί στη συνέχεια τι ακριβώς παίζει με τον ΟΠΑΠ και κατά πόσον η συμμετοχή του Silchester είναι καθαρά επενδυτικού χαρακτήρα ή κάτι περισσότερο.

Πάντως μέχρι τις 11:05 στον ΟΠΑΠ είχαν αλλάξει χέρια 920 χιλιάδες τεμάχια αξίας 4,2 εκατ. ευρώ. Ακολουθούσαν από πλευράς συναλλαγών οι δύο κυπριακές τράπεζες, ενώ υψηλά παρέμενε και σήμερα η μετοχή της Πειραιώς.

Χρηματιστηριακή πηγή σημείωνε, πως με αφορμή το ΤΤ η Πειραιώς μπορεί να παίξει λίγο υψηλότερα (και δευτερευόντως η Alpha Bank) αν και στην αγορά θεωρούν πιθανότερη κατάληξη την ένταξη του Ταμιευτηρίου στο υπό διαμόρφωση νέο σχήμα Εθνικής- Eurobank. Σε κάθε περίπτωση η μόχλευση με αφορμή το ΤΤ συμβάλλει στο να ενισχυθούν κατά τι ο τραπεζικός δείκτης αλλά και οι τίτλοι των εμπλεκόμενων ομίλων.

Συγκριτικά ικανοποιητικές συναλλαγές σε μετοχές- σηματωρούς όπως Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, ΜΟΗ αλλά και MIG, ΔΕΗ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση μόχλευση επιχειρείται στη μετοχή της Αττικής, στα Ελληνικά Χρηματιστήρια, αλλά και σε Intralot, Υγεία, Τέρνα Ενεργειακή, Φουρλής κ.α. από αυτή την κατηγορία.

Περίπου στις 11:10 με τις συναλλαγές να ενισχύονται (στα 18,8 εκατ. ευρώ) αρκετές μετοχές «ανέβαζαν στροφές» με συνέπεια την ώθηση του ΓΔ πάνω από τις 880 και τον 20άρη στην περιοχή των 330-335 μονάδων. Με την Λαϊκή κατά 15% υψηλότερα, κατά 7,7% την Κύπρου και ενίσχυση της τάσης σε ΟΠΑΠ, Marfin Investment Group, Πειραιώς.

Στη συνέχεια θα «ανεβάσουμε» τεχνικά στοιχεία για Εθνική, ΟΤΕ και ΔΕΗ (από τον Δημ. Γονιδάκη και το roote.gr)

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v