ΧΑ: Συντήρηση δυνάμεων κοντά στα υψηλά

Με ήπιες διακυμάνσεις και μέτριο τζίρο κινείται η Σοφοκλέους. Πέριξ των 855 μονάδων ο ΓΔ, οριακά κάτω από τις 300 ο Ft Large Cap. Κέρδη για ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Ιντραλότ, Eurobank, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Στον χαμηλό τζίρο των περίπου 25 εκατ. ευρώ (στις 15.20) αποτυπώνεται η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης. Με ήπιες διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες και τις κυριότερες μετοχές και με διάχυτη την αίσθηση, πως το παιχνίδι ελέγχεται από τα «ισχυρά χέρια».

Ως τις 853,18 μονάδες υποχώρησε νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης με τις απώλειες να μαζεύονται μετά τις 13.10. Στις 296,68 διαμορφώθηκε το χαμηλό ημέρας για τον Large Cap, με τις τράπεζες... μία ή άλλη και τον Ft Mid στην περιοχή των 1.050-1.055 μονάδων.

Εμπειροι χρηματιστηριακοί κύκλοι χαρακτήριζαν ως απόλυτα αναμενόμενη και φυσιολογική την αντίδραση της αγοράς εχθές και σήμερα, μετά μάλιστα το σερί των έξι ανοδικών συνεδριάσεων που είχε προηγηθεί.

Από τεχνικής πλευράς, η βραχυπρόθεσμη τάση παραπέμπει σε κλασσική διαδικασία συσσώρευσης κοντά στα υψηλά με προφανή επιδίωξη την διασφάλιση του μεγαλύτερου μέρους των κεκτημένων.

Στα τελευταία σχόλια του Euro2day.gr σημειωνόταν, πως η αγορά είχε προεξοφλήσει όλες τις εξελίξεις μέχρι και το πράσινο φως των δανειστών για τηνν εκταμίευση της δόσης.

Προεξόφληση, που «περιελάμβανε» την ανοδική κίνηση του ΓΔ έως τα επίπεδα των 880 μονάδων και έως τις... παρυφές των 310 μονάδων για τον Ftse Large Cap. Επίσης είχε αναφερθεί, πως για τη συνέχεια θα χρειαστεί νέο... δέλεαρ-κίνητρο και νέα «καύσιμα» για να επαναληφθεί η επαναπροσέγγιση των τοπικών κορυφών.

Στα 1,35 ευρώ η μετοχή της Εθνικής με χαμηλό ημέρας στα 1,32 ευρώ με συναλλαγές αξίας 1,6 εκατ. ευρώ. Στα 1,54 ευρώ η μετοχή της Alpha Βank, στα 0,657 της Eurobank και στα 0,368 ευρώ της Πειραιώς. Η χρηματιστηριακή της τελευταίας συνεχίζει να ρευστοποιεί μεγάλη θέση της σε μετοχές του ΟΤΕ με την τιμή του Οργανισμού στα 4,81 ευρώ.

Από τη μη τραπεζική 3άδα με αγοραστές και η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ. Λίγο χαμηλότερα η Marfin Investment Group, στα 7,80 ευρώ υποχωρεί (κατά 2,4%) η Motor Oil.

Ανάλογη εικόνα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε ΕΒΖ και Ιντρακόμ. Σημειωτέον, πως η μετοχή της ΕΒΖ «έγραψε» εχθές νέο υψηλό έτους στα 1,38 ευρώ γεγονός, που δικαιολογεί τη σημερινή συσσώρευση.

Ηπιες μεικτές τάσεις επικρατούν στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μικρές διακυμάνσεις για DAX και CAC40, ενώ το ευρώ ενισχύεται περαιτέρω φτάνοντας στην περιοχή των 1,31 δολάρια.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v