ΧΑ: Με ΟΤΕ επιχειρείται η ανάκαμψη

«Βουτιά» για τον ΟΠΑΠ, «άλμα» για τον ΟΤΕ. Σε θετικό έδαφος γυρνά το ΧΑ που πιάνει εκ νέου τις 1000 μονάδες. Κέρδη για ΔΕΗ, Μυτιληναίο, ΜΟΗ, MIG, Τέρνα Ενεργειακή. Κλειδί πάντα οι 326 μονάδες για τον FT-25.

Μαζεύεται σε μεγάλο βαθμό η αρχικά μεγαλύτερη διόρθωση με τον Γενικό Δείκτη να αντιδρά προς τις 1.000 μονάδες από τις 972 μονάδες και τον FT-25 στις 334 από τις 324,5 μονάδες. Η τελευταία τιμή είναι η μέχρι στιγμής ελάχιστη ημέρας σημειώθηκε δε σχεδόν ταυτόχρονα με την...κατάρρευση της μετοχής του ΟΠΑΠ έως στα 6,39 ευρώ (!).

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, που η μετοχή του Οργανισμού λειτουργεί σαν βαρίδι και για τον δείκτη Large Cap και για την αγορά. Ωστόσο λειτουργεί σαν βαρίδι και για τον ίδιο τον Οργανισμό, καθώς η απαξίωση του, οι «βυθίσεις» του πάντα με συγκεκριμένες αφορμές σε μία τόσο ευαίσθητη συγκυρία δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, δεδομένης της αποκρατικοποιήσης που είναι σε εξέλιξη.

Σε παιχνίδια συμφερόντων με θύματα τον ίδιο τον Οργανισμό και χιλιάδες επενδυτές κάνουν λόγο χρηματιστηριακοί κύκλοι, αλλά το θέμα είναι ποιος ακούει.

Εν πάσει περιπτώσει με αιχμή τις τράπεζες, την «επιστράτευση» του ΟΤΕ και την αντίδραση της ΔΕΗ ο...25άρης «μαζεύτηκε» προς τις 333-335 μονάδες. Με την αξία των συναλλαγών στα 44,4 εκατ. ευρώ ( στις 13.40) από τα οποία 15,5 εκατ. ευρώ στον ΟΠΑΠ (για τέτοιο...ξεπούλημα μιλάμε) ενώ 7,2 εκατ. ευρώ είχαν αλλάξει χέρια στον ΟΤΕ και άλλα 2,7 στη μετοχή της Επιχείρησης.

Αυξημένος τζίρος και στη μετοχή της CCH/3E που με απώλειες 1,52% κυμαίνεται στα 19,45-19,50 ευρώ.

Σε διαδικασία ενδοσυνεδριακής επαναφοράς η πλειονότητα των μετοχών της «μεγάλης» και της «μεσαίας» κεφαλαιοποίησης με το Μυτιληναίο στα 5,15 από τα 4,98, τη ΜΟΗ στα 8,60 από τα 8,30 ευρώ, τη Βιοχάλκο στα 4,84 από τα 4,52 ευρώ.

Επαναφορά και για συγκεκριμένες μετοχές- σηματωρούς του FΤ Mid με Πλαστικά Θράκης, Ιντρακόμ, Σωληνουργεία, Νηρέα χωρίς ωστόσο να έχει εξαντληθεί η προσφορά.

Και με τον ιταλικό...joker πάντα στο τραπέζι.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v