Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Εξωδικαστικός: Ακόμα δεν ψηφίστηκε και ζητούνται... αυξήσεις

Γνωστές, εδώ και καιρό, είναι οι αιτιάσεις των φορέων της αγοράς για βελτιώσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Τα αιτήματα κατατέθηκαν στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο ελάχιστα έκανε αποδεκτά.

Ο εξωδικαστικός, όμως, δημιούργησε και... εργασιακά αιτήματα, τα οποία κατατέθηκαν από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Διαμεσολαβητών (ΣΕΔΙ) κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου στις επιτροπές της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα.

Τι ζητούν οι Διαμεσολαβητές;

Δουλειές με… φούντες για την Egon Zehnder από τις τράπεζες

Δουλειές με …φούντες εξασφάλισαν και πάλι στην Egon Zehnder (Λονδίνου) οι εγχώριες τράπεζες.

Η εταιρεία έχει αναλάβει την αξιολόγηση του στελεχιακού δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς (σ.σ ολοκληρώθηκε ήδη η αξιολόγηση όσων συμμετέχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή) καθώς και την εξεύρεση κατάλληλων υποψηφίων για στελέχωση κενών θέσεων.

Στην ίδια εταιρεία ακούγεται ότι θα αναθέσει η διοίκηση της Εθνικής τη διαδικασία ανεύρεσης υποψηφίων για τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου καθώς o Δ. Δημόπουλος δρομολόγησε την αποχώρησή του από την τράπεζα, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να υποβάλει την παραίτησή του στην προσεχή τακτική γενική συνέλευση.

Το κουβάρι στον ΟΣΕ και η «πόρτα» Χαρίτση στους κλωστοϋφαντουργούς

ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ: Έντονα τα παράπονα των Ελλήνων κλωστοϋφαντουργών από τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, καθώς εδώ και μήνες προσπαθούν -χωρίς αποτέλεσμα- να τον συναντήσουν.

«Αν και αρμόδιος για τη βιομηχανία, δεν μας έχει δεχτεί παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας» δηλώνουν στο Euro2day.gr παράγοντες του κλάδου, κάνοντας μνεία στην εντελώς αντίθετη στάση και συμπεριφορά όλων των άλλων αρμόδιων αξιωματούχων επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Σταθάκη, Σκουρλέτη, Λαφαζάνη, Τζάκρη).

Το «γαϊτανάκι» των χρεών στην ενέργεια και το δέλεαρ των 93 εκατ.

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και αυτό είναι παραπάνω από ξεκάθαρο στον χώρο της ενέργειας. Οι δύο διαχειριστές ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ απαιτούν από τη μητρική τους ΔΕΗ συνολικά ποσά της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ για τη μη καταβολή χρημάτων που αφορούν στα δίκτυα μεταφοράς, διανομής κ.λπ., όπως έγραψε το Euro2day.gr.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ, όμως, που βάλλει κατά του ΕΣΑΗ σημειώνοντας ότι ο Σύνδεσμος των ανεξάρτητων παραγωγών ρεύματος επιδίωξε να μπλοκάρει την επιστροφή κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ προς τη μητρική εταιρία ύψους 92,9 εκατ. ευρώ, βγάζει άλλο λαβράκι.

Το... rotation στον Ακρίτα και ο υπερβάλλων ζήλος της Κεφαλαιαγοράς

Με… rotation ομάδας μπάσκετ μοιάζει το διοικητικό συμβούλιο της βιομηχανίας ξύλου Ακρίτας, καθώς από τον Οκτώβριο του 2016 έως και χθες είχαμε τρεις επίσημες ανακοινώσεις για αλλαγές μελών του, με ένα μάλιστα εξ αυτών να αποχωρεί στις 3 Απριλίου του 2017 και να επιστρέφει μόλις δύο εβδομάδες αργότερα!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις 19 Οκτωβρίου του 2016 παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ ο κ. Αναστάσιος Χρυσοχοΐδης και αντικαταστάθηκε από τον κ. Γεώργιο Βαλαβάνη. Εύλογα μπορεί κάποιος να πει ότι συχνά συμβαίνουν τέτοιες αλλαγές, ιδιαίτερα μεταξύ ανεξάρτητων και μη εκτελεστικών μελών.