Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ασφαλιστικές εταιρείες - Τράπεζες: Σημειώσατε… ένα!

Το κλίμα αβεβαιότητας που έχει ενταθεί στην ελληνική οικονομία κατά τους τελευταίους μήνες έχει μεν οδηγήσει σε εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες, ωστόσο ένα τμήμα αυτών φαίνεται πως κατευθύνθηκε προς τα προϊόντα του κλάδου ζωής των ασφαλιστικών εταιρειών.

Έτσι εξηγείται το +95,7% της παραγωγής «ασφαλιστικών προϊόντων ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις» τον φετινό Ιανουάριο έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2016, ιδίως αν συνεκτιμηθεί πως ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες εισπράττουν από τους πελάτες τους «παλαιό χρήμα», επενδύοντας γι' αυτούς σε περιουσιακά στοιχεία του εξωτερικού (εξασφάλιση έναντι πιθανού Grexit και τραπεζικού Bail in).

Σφηνάκια για Moda Bagno και ένα... ιδιαίτερο γεύμα

MODA BAGNO: Για τα χρηματικά ανοίγματα μελών της οικογένειας του βασικού μετόχου της Moda Bagno προς την εισηγμένη εταιρεία, η στήλη είχε αναφερθεί στις 9 Μαρτίου, σε σχόλιό της με τίτλο: «Moda Bagno: Από εταιρική διακυβέρνηση, σκίζουμε» .

Αυτό που μαθαίνουμε τώρα είναι πως για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει υποβληθεί αίτημα διερεύνησης από «πολίτη» που φαίνεται να έχει πολύ καλές γνώσεις χρηματοοικονομικής, ελεγκτικής και management, τόσο προς τον υπουργό Επικρατείας κ. Αλέξανδρο (Αλέκο) Φλαμπουράρη, όσο και προς τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Fraport: Οποιος καεί στον χυλό φυσάει και το... γιαούρτι

Σοφά σκεπτόμενοι οι Γερμανοί της Fraport απέφυγαν να ανακοινώσουν πως υπεγράφη η περίφημη συμφωνία με το ΕΚΑΒ για τις υπηρεσίες υγείας στα αεροδρόμια.

«Ας μην πούμε τίποτα, γιατί μπορεί να ξεφυτρώσει καμία άλλη εκκρεμότητα», θα σκέφτηκαν, αφού η παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων πάει από μήνα σε μήνα.

Υποτίθεται πως το πλέον καυτό ζήτημα ήταν η σθεναρή στάση του υπουργείου Υγείας για το ποιος θα επιβαρυνθεί με το κόστος των υπηρεσιών υγείας στα αεροδρόμια. Χθες έγινε γνωστό πως βρέθηκε συμβιβαστική φόρμουλα.

Σφηνάκια για Intercontinental και νέο εταιρικό ομόλογο από εισηγμένη

ΝΕΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ: Πληροφορούμεθα από έγκυρες πηγές ότι εισηγμένη εταιρεία ετοιμάζεται να εκδώσει και νέο εταιρικό ομόλογο, πέρα από αυτό που -με επιτυχία- εξέδωσε πέρυσι.

Με τον τρόπο αυτό θα επιμηκύνει περαιτέρω τον περιορισμένο δανεισμό της και θα αποκτήσει  την ευκαιρία για υλοποίηση επιπρόσθετων επενδύσεων.

 

INTERCONTINENTAL ΑΕΕΑΠ: Πάνω από 5% η μερισματική απόδοση της International ΑΕΕΑΠ, μετά την πρόταση της διοίκησης για διανομή 0,28 ευρώ ανά τίτλο (αφορολόγητο).

Με βάση την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό και τα ίδια κεφάλαια της 31ης /12/2016 (66,67 εκατ. ευρώ), η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 17,5% έναντι της εσωτερικής αξίας.

Επιπλέον, στο τέλος του 2016 η εισηγμένη διέθετε θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα και χρηματοοικονομικά στοιχεία προς πώληση άνω των 35 εκατ., έναντι μακροπρόθεσμου δανεισμού 29 εκατ. και βραχυπρόθεσμου 1,12 εκατ.), με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα για σημαντικές επενδύσεις στον χώρο των ακινήτων, από τη στιγμή που προκύπτουν αγοραστικές ευκαιρίες.

Τα «συν» και τα «πλην» για την Alpha Αστικά Ακίνητα

Στα 63,7 εκατ. η αποτίμηση της Alpha Αστικά Ακίνητα στο ταμπλό του ΧΑ (με ελάχιστη εμπορευσιμότητα), όταν ο τραπεζικός της δανεισμός είναι μηδενικός και τα μετρητά της ανέρχονται (31/12/2016) σε 67,7 εκατ. ευρώ!

Δηλαδή το σύνολο των ακινήτων της ΑΣΤΑΚ και η κερδοφόρος δραστηριότητά της στον χώρο των συμβούλων αποτιμώνται… αρνητικά.

Στα θετικά για την εταιρεία συγκαταλέγεται το τελευταίο «επεισόδιο» στο σίριαλ της δικαστικής διαμάχης για ακίνητό της στη Βουλγαρία (για τον λόγο αυτό σχηματίστηκε το 2016 πρόβλεψη ύψους 8 εκατ. ευρώ), με την εισηγμένη να σημειώνει πως «οι νοµικοί συνεργάτες του Ομίλου εκτιµούν ότι οι πιθανότητες να αποζηµιωθεί η Chardash Trading E.O.O.D. (θυγατρική της Alpha Αστικά Ακίνητα) δια της επιδικάσεως ποσού που αντιστοιχεί στις επωφελείς δαπάνες και στην αύξηση της αξίας του ακινήτου είναι λίαν αυξηµένες».