Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Το «κενό» στο ημερολόγιο του Αλ. Τσίπρα

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα για τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Μαξίμου, είναι αρκούντως πλούσιο: Θα «ανέβει» στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτεμβρίου για τα εγκαίνια της ΔΕΘ (και πιθανότατα θα κάνει εμφάνιση με τον Μανουέλ Μακρόν στο πλευρό του).

Στις 14 θα βρεθεί στην Κέρκυρα για το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας, όπου θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός της γείτονος Πάολο Τζεντιλόνι. Και στις 21-23 θα μεταβεί στην Κρήτη για το τρίτο (μετά της Δυτικής Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας) Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Τι λείπει (μέχρι στιγμής…) από την πρωθυπουργική ατζέντα; Η παρουσία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που θα γίνει στη Ν. Υόρκη 19-25 Σεπτεμβρίου.

Η κομπίνα στη Γενική Αποθηκών και οι αλλαγές που αποφάσισε η ΕΤΕ

Τα μέτρα της πήρε η Εθνική, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον κομπίνες, όπως αυτή που συγκλόνισε πέρσι τη θυγατρική της Γενική Αποθηκών.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr ο έλεγχος που διενήργησε, κατόπιν καταγγελίας, η Εθνική Τράπεζα στις Γενικές Αποθήκες έδειξε ότι έλειπαν από τις αποθήκες ποσότητες καπνού συγκεκριμένης εταιρείας, για τις οποίες, όμως, είχαν εκδοθεί τίτλοι αποθήκευσης.

Η εμπορική εταιρεία αποθήκευε στις εγκαταστάσεις της Γενικής Αποθηκών ποσότητες καπνού και ζητούσε την έκδοση τίτλων αποθήκευσης, τους οποίους εν συνεχεία προσκόμιζε στην Deutsche Bank, ως εγγύηση για τη λήψη βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης.

Οι θεσμοί και ο συμψηφισμός οφειλών ΕΟΠΥΥ με κλινικές

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος συμψηφισμού οφειλών μεταξύ του ΕΟΠΥΥ από τη μια πλευρά και των ιδιωτικών κλινικών, των διαγνωστικών κέντρων, των γιατρών και των φυσικοθεραπευτών από την άλλη.

Το γιατί βέβαια μια αυτονόητη διαδικασία (συμψηφισμός υποχρεώσεων) θα έπρεπε να καταστεί μνημονιακή υποχρέωση για να προχωρήσει, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του ότι για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας… δεν φταίνε μόνοι οι ξένοι.

Εν πάση περιπτώσει σε συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών, βρέθηκε ότι από την 1/1/2013 έως και την 31/12/2016 οι πάροχοι υγείας χρωστούσαν στον ΕΟΠΥΥ γύρω στα 800 εκατ. ευρώ λόγω του clawback και είχαν απαιτήσεις ύψους 500 εκατ. από τον Οργανισμό.

EBZ: Η βελτίωση της προσφοράς από Κόστιτς και η Σολομώντειος λύση

Έντονες διεργασίες λαμβάνουν χώρα στο «τρίγωνο» Τράπεζας Πειραιώς- κυβέρνησης- ΕΒΖ, με στόχο να βρεθεί λύση για το διαγωνισμό πώλησης των δύο σερβικών θυγατρικών της Ζάχαρης.

Όπως αποκάλυψε η στήλη ο όμιλος MK Group του Σέρβου μεγαλοεπιχειρηματία και τραπεζίτη Κόστιτς βελτίωσε, περαιτέρω, την προσφορά του, ανεβάζοντάς την στα 60 εκατ. ευρώ.

Η νέα βελτίωση μπορεί να αποτελέσει τη βάση, ώστε το Δ. Σ της EΒΖ να άρει τις επιφυλάξεις του για το δίκαιο του τιμήματος, εγκαταλείποντας τη γνωστή θέση περί διενέργειας νέου διαγωνισμού πώλησης.

Η μετοχή της Space Hellas σε τέσσερις φάσεις

Φάση πρώτη: Έως την 13η Ιουλίου η μετοχή είχε σταθερή πορεία για πολλές μέρες σε επίπεδα λίγο ανώτερα του 1,5 ευρώ.

Φάση δεύτερη: Παρατηρείται απότομη πτώση και στις 20 Ιουλίου, ο τίτλος κλείνει στο 1,17 ευρώ.

Φάση τρίτη: Στις 21 Ιουλίου ο Παρασκευάς Δροσινός (κατά το παρελθόν είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ και υψηλόβαθμο στέλεχος της εισηγμένης) ρευστοποιεί το 14,381% του συνόλου των μετοχών που κατείχε.
Επισήμως, κανείς εκ των πωλητών δεν ανήκει στους λεγόμενους μεγαλομετόχους (οικογένειες Μανωλόπουλου, Μπέλλου και Alpha Bank), ούτε και υπάρχει κάποιος εκ των αγοραστών που να ελέγχει πάνω από το 5%.