Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
«Μαζί τα φάγαμε…» στην Αιολική

«Στην Αιολική… μαζί τα φάγαμε» δηλώθηκε από ιδρυτικό μέτοχο της εισηγμένης κατά τη χθεσινή επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων, καθώς πέρα από την επιστροφή-μαμούθ του 0,65 ευρώ που αποφασίστηκε χθες, είχαν προηγηθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης και άλλες τέσσερις ανάλογες κινήσεις (προφανώς υπονοώντας ότι για πολλά χρόνια τα κεφάλαια της εταιρείας επέστρεφαν σταδικαά στους μετόχους μέσω μερισμάτων και επιστροφών κεφαλαίου).

Όπως ανακοινώθηκε, δεν υπήρχε εδώ και πολύ καιρό συμφωνία μεταξύ των μετόχων για το πώς θα έπρεπε να πορευτεί η εταιρεία και τελικά επιλέχτηκε η λύση της επιστροφής του μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου.

Αρχίζει... νέο παιχνίδι για τα φιλέτα του real estate

Η σταθεροποίηση των εμπορικών τιμών των ακινήτων μετά από έξι συνεχή χρόνια πτώσης δημιουργεί επενδυτικές ευκαιρίες εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

Η παραπάνω εκτίμηση δεν αφορά φυσικά όλους τους τύπους ακινήτων, αλλά αντιθέτως επικεντρώνεται στα υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος «φιλέτα». Δεν είναι τυχαία η στρατηγική συνεργασία Lamda Development-Varde, που προοιωνίζεται συνεπενδύσεις και σε άλλα εμπορικά ακίνητα πέραν του χαρτοφυλακίου της Lamda.

Την παραδοχή πως ξεκινά μια «ενδιαφέρουσα περίοδος» σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση των ακινήτων του ομίλου εξέφρασε επίσης προ ημερών και η διοίκηση του ομίλου Φουρλή, η οποία έως πρότινος θεωρούσε ότι δεν προσφέρονται τα αναμενόμενα yields απόδοσης για το χαρτοφυλάκιό της.

Σφηνάκια για ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ και Ξυλεμπορία

ΕΛΠΕ: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των οικονομικών μεγεθών του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια και στο πεντάμηνο του έτους.

Μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, όπως πληροφορούμαστε, νέο ρεκόρ καταγράφεται και στο πεντάμηνο.

Με ενδιαφέρον βέβαια αναμένεται και η εξ αναβολής γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΛ.ΠΕ την ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιουνίου.

 

ΑΔΜΗΕ: Σήμερα, εκτός απροόπτου, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υπογραφή των συμβάσεων μετόχων του νέου ΑΔΜΗΕ αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Γκάζι με 63 ακίνητα για τους e-πλειστηριασμούς

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Ρυθμό αρχίζουν να αποκτούν, σταδιακά, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από πλευράς τραπεζών.

Στις 27 Ιουνίου η Πειραιώς ξεκινά τις δημοπρασίες ακινήτων, μέσω του properties4sale.gr. Στην πρώτη φουρνιά περιλαμβάνονται 33 διαμερίσματα, 6 μεζονέτες-μονοκατοικίες, 5 καταστήματα, 6 γραφεία, 3 βιομηχανικά κτίρια ή αποθήκες, 3 κτίρια μικτής χρήσης καθώς και 2 οικόπεδα.

Στο α' δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία για τα πέντε επαγγελματικά ακίνητα που βγάζει στο σφυρί η PQH.  Το data room για τα παραπάνω ακίνητα έχει ανοίξει, ενώ ο ειδικός εκκαθαριστής των 16 bad banks προσδοκά ότι θα εισπράξει τουλάχιστον 22 εκατ. ευρώ.

Σφηνάκια για Ελινόιλ-φυσικό αέριο και επενδύσεις από Nexans

ΕΛΙΝΟΙΛ: Την αγορά του φυσικού αερίου παρακολουθεί η εισηγμένη εταιρεία, καθώς όσο απελευθερώνεται και οι κανόνες εμπορίες ανοίγουν (βρίσκονται υπό διαμόρφωση) δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για δραστηριοποίηση της ΕΛΙΝΟΙΛ σ’ αυτήν.

«Έχουμε όλες τις δυνατότητες γι αυτό», επισημαίνεται αρμοδίως.

 

NEXANS HELLAS: Για την κόντρα μετόχων μειοψηφίας και διοίκησης στην Nexans Hellas (συνεχίστηκε και κατά την πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση) έχουμε αναφερθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν.

Για να λέμε όμως και τα ευχάριστα, η νέα μονάδα παραγωγής που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από το 2018 στο εργοστάσιο της Φθιώτιδας (καλώδια μέσης τάσης), θα δημιουργήσει 35 νέες θέσεις εργασίας και θα μπορέσει να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ.