Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΣΕΒ: Με… σπόντα άρχισε το προεκλογικό ματς - Μύρισε ντιλ στα σούπερ μάρκετ - Μασούτης: Τι αγόρασε από... Σκλαβενίτη

ΣΕΒ: Η χθεσινή δήλωση του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου ότι δεν θα διεκδικήσει νέα προεδρική θητεία, όπως και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ευθύμιος Βιδάλης, ανοίγει πλέον με κάθε επισημότητα το «ματς» της... προεκλογικής περιόδου.

Φαβορί, όπως έχουμε γράψει από καιρό, θεωρείται ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (φωτ.). Ο οποίος, πέραν των αδιαμφισβήτητων ικανοτήτων που έχει δείξει στην επιχειρηματική του καριέρα, προηγείται στην επετηρίδα λόγω πολυετούς παρουσίας και θέσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ έχει και την υποστήριξη των ισχυρών μελών του ΣΕΒ. Λέγεται μάλιστα ότι (ανεπισήμως) τυγχάνει και κυβερνητικής αποδοχής για τη θέση.

Ο Καραμούζης έμεινε… παγωτό - Νέες προσφορές για NPEs πήρε η PQH - Tips για MYTIL, Quest, Intrakat και ΠΛΑΘ

ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ: Ο έμπειρος πρώην τραπεζίτης και νυν επενδυτής μάς έχει συνηθίσει σε πλούσιες αναλύσεις γύρω από πολιτικο-οικονομικά θέματα, αυτά που παλαιότερα αποκαλούσαμε «πολιτική οικονομία», όρο μάλλον… δυσεύρετο πλέον στα ΜΜΕ.

Χθες ωστόσο, ο Νίκος Καραμούζης σχολίασε λακωνικά μέσω «Χ» την προεκλογική επικαιρότητα ως εξής: «Στη χώρα μας δύσκολα πια εκπλήσσεσαι, άλλα οφείλω να ομολογήσω ότι η επιλογή προσώπων, η ποιότητα και τα αντικείμενα των συζητήσεων ενόψει των ευρωεκλογών με αφήνουν παγωτό! Έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας, ειλικρινά! Μιλάμε για ελεύθερο χαβαλέ! Σε εποχή μεγάλων προκλήσεων/απειλών».

Ο Παπαδήμος και η ηχηρή παραίτηση - Το κάλεσμα της Sunlight και δυο πωλητήρια - Το δια ταύτα του «Αλέξη, έλα πάνω»

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: Αρκετά… περίεργα συμβαίνουν τελευταία στο Ίδρυμα Ιατρο-Βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Καταστάσεις που βάζουν φρένο στην ομαλή λειτουργία του σημαντικού Ιδρύματος, ενώ αφήνουν σκιές για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται από τον πρόεδρό του, πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο (φωτ.) και το Δ.Σ.

Αυτό αποτυπώθηκε έμπρακτα σε πρόσφατο έλεγχο-αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από επιστημονική επιτροπή ορισμένη από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, η οποία βαθμολόγησε το Ίδρυμα πολύ χαμηλά.

Ο Ανδρέας (Λοβέρδος) στη χώρα των καρτέλ - Παγκρήτια: Αγωνία για τη μισή... αγορά - Tips για Lamda, Profile, Reds

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εκτενή αναφορά και σε πολύ υψηλούς τόνους έκανε ο επικεφαλής του νέου κόμματος «Δημοκράτες», στην ακρίβεια και τις αιτίες της, σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ». Είπε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι… χώρα των καρτέλ κι έφερε ως πρώτο -και εύκολο, όπως τόνισε- παράδειγμα, τις τράπεζες και δευτερευόντως τα σούπερ μάρκετ.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να προσθέσει ότι οι τραπεζικές συναλλαγές είναι πανάκριβες κι ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η κυβέρνηση των καρτέλ» κι ότι «δεν υπάρχει καρτέλ που να μην το έχει υπηρετήσει», ξαφνιάζοντας μέχρι και τη δημοσιογράφο που έλαβε τη συνέντευξη!

Μυτιληναίος: Οι 2.000 ημέρες και το... ανάστημα - Νέους Παπανώτες ψάχνει η ΝΔ - Tips για Jumbo, ΔΕΗ, Lamda, Revoil

MΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο γνωστός επιχειρηματίας μίλησε για τα λάθη της ευρωπαϊκής πολιτικής που δημιουργούν κίνδυνο αποβιομηχάνισης της Γηραιάς Ηπείρου.

Η χθεσινή και μάλιστα διπλή παρέμβαση, τόσο με άρθρο στο Euractiv όσο και με συνέντευξη στο πλαίσιο εκδήλωσης της Eurometaux στις Βρυξέλλες, ήταν η πιο ξεκάθαρη.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, δεδομένου ότι για να πιάσει η Ευρώπη τους φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει για το 2030, θα έπρεπε οι επιχειρήσεις να έχουν στηριχθεί για να αρχίσουν τις επενδύσεις… χθες.

v