Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τα ιδιωτικά πάρτι στη Μύκονο, η αστυνομία και το σήμα... EΟΤ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες νέα αυστηρά μέτρα σε μια προσπάθεια να ανακόψει την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Στην καρδιά του καλοκαιριού μάλιστα, δεδομένων των αρνητικών εξελίξεων, αναγκάστηκε να απαγορεύσει τη λειτουργία μπαρ και εστιατορίων μετά τις 24.00 σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ αυτών και η Μύκονος.

Αρκεί αυτό για να ανακοπεί το κύμα; Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γίνει κάτι περισσότερο και αυτό δεν είναι άλλο από το να μπει φρένο στα ιδιωτικά πάρτι που ειδικά στο νησί της Μυκόνου, λένε οι ίδιοι, είναι πλέον συνηθισμένα (που μάλλον θα αυξηθούν δεδομένης της νέας απαγόρευσης).

Κρίσιμες διοικητικές αλλαγές για τα ΚΑΕ

Τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (θυγατρική της Dufry) καταλαμβάνει από την 1 Αυγούστου 2020, ο Παντελής Βελέντζας, ο οποίος έως πρότινος εκτελούσε χρέη Διευθυντή των Λιανικού Δικτύου (Retail Operations Director) της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο των ΚΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 99 παρ. 1 του Ν. 4548/2018, παρείχε ομόφωνα ειδική άδεια να συναφθεί η σχετική σύμβαση εργασίας.

Σημειώνεται ότι ως εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στα ΚΑΕ παραμένει ο πατέρας του, Γιώργος Βελέντζας, στέλεχος που συμπληρώνει 38 συναπτά χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας, κατέχοντας θέση πριν ακόμη αυτή ιδιωτικοποιηθεί.

Εθνική: Τα ιστορικά χαμηλά στο cost of funding και η εθελούσια

ΕΘΝΙΚΗ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα της τάξης των 19 μονάδων βάσης (41 μ.β. στις 31/12/2019), διαμορφώθηκε το κόστος χρηματοδότησης της Εθνικής, ως αποτέλεσμα της φθηνής ρευστότητας, που παρέχει η ΕΚΤ και της περαιτέρω πτώσης των επιτοκίων για καταθέσεις.

Η χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα ανήλθε κατά τη διάρκεια του Β’ τριμήνου, στα 10,5 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,3 δισ. ευρώ καθώς η Εθνική εκμεταλλεύτηκε, πλήρως, τη δυνατότητα άντλησης ρευστότητας χαμηλού κόστους από το πρόγραμμα TLTRO της ΕΚΤ.

Οι νέες προσφορές για Εθνική Ασφαλιστική και οι αγορές ομολόγων από Πειραιώς

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αναθεωρημένη προσφορά, για την μετά Covid-19 κατάσταση, περιμένει η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η έκθεση διοίκησης, που συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις Α’ εξαμήνου.

Όπως είναι γνωστό, η Εθνική Ασφαλιστική επικαιροποιεί το business plan της, αναθεωρώντας τις εκτιμήσεις για την πορεία των εργασιών κυρίως του bancassurance. H επικαιροποίηση αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και μετά θα κατατεθούν αναθεωρημένες προσφορές.

Προφανώς, όχι μόνο από τη CVC Capital

Υ.Γ.: Η Εθνική αισιοδοξεί ότι,παρά τη μεγάλη καθυστέρηση, η Astrobank θα υλοποιήσει τη δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του 100% της Εθνικής Κύπρου. Στην έκθεση διοίκησης αναφέρεται ότι η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Το κόστος εθελουσίας του ΟΤΕ και το νέο δάνειο από ΕΤΕ- Alpha

ΟΤΕ- ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ: Το ποσό των 51,8 εκατ. ευρώ κατέβαλε εντός του Α΄ εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης ο όμιλος ΟΤΕ για αποζημιώσεις προγραμμάτων εθελουσίας.

Από την Ελλάδα αποχώρησαν περίπου 450 εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειονότητα από τον ΟΤΕ, ενώ μερικές αποχωρήσεις υπήρξαν και από την Cosmote.

Το συνολικό κόστος των προγραμμάτων ανήλθε ως την 30η Ιουνίου σε 54,6 εκατ. ευρώ.

 

ΟΤΕ- ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Με το ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ επιβαρύνθηκαν τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου ως αποτέλεσμα της τελευταίας απόφασης ρουμανικού Δικαστηρίου.

v