Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τα… παραλειπόμενα από το συνέδριο του real estate στο ΧΑ

Έντονο ενδιαφέρον προκάλεσε το πρώτο συνέδριο εταιρειών real estate που διοργάνωσε χθες το Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς έλαβε χώρα σε μια «καυτή» περίοδο για τον κλάδο.

Πολλοί αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίου έσπευσαν να ενημερωθούν, ενώ δεν έλειψαν και τα… παραλειπόμενα του συνεδρίου, τα οποία η στήλη συνέλεξε και παρουσιάζει. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Prodea: Θα επιχειρήσει να διευρύνει το free float της μετοχής, συνδυάζοντας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και πώληση υπαρχουσών μετοχών (θα επιδιωχθεί μέσα στο πρώτο φετινό εξάμηνο). Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις, με την εισηγμένη να έχει ήδη προεξετάσει ακίνητα τρέχουσας αξίας κοντά στο ένα δισ. ευρώ!

Ανεβάζει τον πήχη για το ομολογιακό η Lamda Development

Στα χέρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται το ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση ομολογιακού δανείου της Lamda Development, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί εντός του μήνα, ώστε στις αρχές Μαρτίου να διενεργηθεί η δημόσια εγγραφή.

Η εταιρεία επιδιώκει να αντλήσει, τελικώς, 350 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, τα 150 εκατ. ευρώ προορίζονται για την επένδυση στο Ελληνικό και τα υπόλοιπα για κεφάλαιο κίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη στις οικονομικές καταστάσεις 9μήνου ανέφερε ότι στοχεύει στην ολοκλήρωση της διάθεσης εντός του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης.

Οι διαρροές της Hard Rock και η είσοδος ιδιωτών στο μετρό

ΚΑΖΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: Εντονα κυκλοφόρησε χθες η φήμη περί παρέμβασης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) στον διαγωνισμό για την άδεια καζίνου στο Ελληνικό και περί «παγώματος» της διαδικασίας μέχρι να εξεταστεί, επί της ουσίας, η προσφυγή που έχει καταθέσει η Hard Rock, η οποία και αποκλείστηκε.

Το βράδυ, μάλιστα, η φήμη επισημοποιήθηκε, καθώς εκδόθηκε και ανακοίνωση από την αμερικανική εταιρεία, η οποία υποστηρίζει ότι η απόφαση της Επιτροπής «αναδεικνύει τη σοβαρότητα, καθώς και τη νομική και πραγματική θεμελίωση της Προσφυγής της Hard Rock International».

Η τροπολογία για ΛΑΡΚΟ και τα επόμενα βήματα της ΔΕΗ

Κινητικότητα στη ΔΕΗ προκαλεί η παρέμβαση της κυβέρνησης με την υποβολή της τροπολογίας που αφορά τη ΛΑΡΚΟ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔEH Γιώργος Στάσσης αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τις εξελίξεις, δεδομένου ότι η βιομηχανία παραγωγής νικελίου είναι εκ των μεγαλύτερων οφειλετών της Επιχείρησης, καθώς χρωστά γύρω στα 360 εκατ. ευρώ, αδυνατώντας, και αυτή τη φορά, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως προέκυψαν με τον διακανονισμό που έγινε επί ημερών Μανόλη Παναγιωτάκη στο τιμόνι της εταιρείας.

Το νέο ομόλογο που ετοιμάζει η ΓΕΚ Τέρνα και η εξαγορά της Orilina

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πιο κοντά φέρνει το ομόλογο του μισού δισ. ευρώ που σχεδιάζει ο όμιλος, η επίσημη έναρξη της περιόδου παραχώρησης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Με το νέο ομόλογο, που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην άνοιξη, θα χρηματοδοτηθούν νέα έργα (όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλλι Ηρακλείου) ή υφιστάμενα (το νότιο τμήμα του άξονα Ε65) του ομίλου.

Βέβαια, όπως είπε και το Σάββατο στην Κρήτη ο επικεφαλής του ομίλου Γ. Περιστέρης, για να προχωρήσουν κανονικά τα έργα κατασκευής του νέου αεροδρομίου και να παραδοθεί εντός του συμβατικού χρονοδιαγράμματος των πέντε ετών, χρειάζεται η έγκαιρη ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων και των αρχαιολογικών εργασιών.

v