Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
H ΕΒΖ, ο επενδυτής και οι... αγριεμένοι εργαζόμενοι

Ακόμη μία κρίσιμη εβδομάδα για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς οι επί επτά μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι, προειδοποιούν ότι θα κατέλθουν σε επίσχεση εργασίας.

Επίσχεση που δεν θα έχει να κάνει μόνο με την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και με το ότι ως τώρα δεν έχει υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ ώστε να ενεργοποιούν οι διαδικασίες για τη μετάταξη των μισών στο δημόσιο και των υπολοίπων σε προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Η πιο κρίσιμη διάσταση όμως, την οποία πάντα αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι, αλλά και τευτλοπαραγωγοί, είναι το τι θα γίνει με την υπόθεση του στρατηγικού επενδυτή, που αυτή τη στιγμή, εμφανίζεται να είναι ο Λούκας Φέκερ και το fund «Innovation Brain» που εκπροσωπεί.

Οι αποδόσεις της Alpha Trust και ένα... κουίζ

ΑΤΡΑΣΤ: Εκτός από τη διανομή μερίσματος, η εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ Alpha Trust ΑΕΔΑΚ θα προχωρήσει και σε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,26 ευρώ ανά μετοχή.

Χρειάζονται ωστόσο δύο επισημάνσεις:

Πρώτον, η ΑΤΡΑΣΤ θα είναι η πρώτη εισηγμένη που -μετά την επικείμενη επιστροφή κεφαλαίου- θα διαθέτει ονομαστική αξία μετοχής 0,04 ευρώ, δηλαδή το ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο από τον εταιρικό νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι (με βάση τον προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο του 1920, το κάτω όριο ήταν 0,30 ευρώ) και

Τα κυπριακά ήθη στην Trastor και η νέα καθυστέρηση στα ΕΛΠΕ

TRASTOR. Με πρωτοβουλία του προέδρου της Λάμπρου Παπαδόπουλου, οι τρεις δημοσιογράφοι που πήγαν στη χθεσινή γενική συνέλευση της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων αποκλείστηκαν από τη γενική συνέλευση στην οποία συζητήθηκε η κουτσουρεμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις. 

Ακούσαμε πως ο κ. Παπαδόπουλος επικαλέστηκε το γεγονός πως στην Κύπρο είναι συνηθισμένο φαινόμενο να παρακολουθούν τις γενικές συνελεύσεις μόνο οι μέτοχοι και όχι οι δημοσιογράφοι. Πάντως, στην περίπτωση της Trastor, οι δημοσιογράφοι θα βοηθούσαν ώστε να φαίνονται περισσότεροι οι επενδυτές!

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ στη... μάχη των διακανονισμών και ένα κουίζ

ΔΕH: Μέχρι και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΗ έχει πέσει στη… μάχη για την αντιμετώπιση του μεγάλου εχθρού… της εταιρείας, που είναι οι στρατιές των οφειλετών.

Όπως έκανε χθες γνωστό ο Μανόλης Παναγιωτάκης στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV, ακόμη και ο ίδιος αναλαμβάνει να διακανονίσει ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών της εταιρείας, κάνοντας γνωστό μάλιστα ότι φτάνει περίπου στις 1.000 ρυθμίσεις ετησίως…

Τρέμε QUALCO...

 

ΚΟΥΙΖ: Γνωστός «παράγοντας» της χρηματιστηριακής μας αγοράς που κατά την προηγούμενη δεκαετία είχε απασχολήσει με «μαύρα γράμματα» την επικαιρότητα, έχει κάνει κατά τους τελευταίους μήνες την… επανεμφάνισή του!

Creta Farms: Τα σπασμένα covenants, οι τραπεζικές ρυθμίσεις και τα «δανεικά»!

Έγκυρες πηγές μεγάλης τράπεζας ανέφεραν χθες κατηγορηματικά στη στήλη ότι η Creta Farms, τα δάνεια της οποίας είτε έχουν ήδη μεταφερθεί στο προβληματικό χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, είτε -σε μία περίπτωση-είναι στη… διαδρομή από τα ενήμερα στα προβληματικά, έχει σπάσει ορισμένους από τους όρους παροχής αυτών των δανείων, ορισμένα δηλαδή από τα λεγόμενα «covenants».

Kαι τούτο ενώ υπήρξε αναδιάρθρωση του δανεισμού της τον Μάρτιο του… 2018, δηλαδή πριν από περίπου ένα χρόνο, κατόπιν μάλιστα και προηγούμενης «ρύθμισης» που είχε γίνει το 2014!