Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΕΤΕ: Κλείνει το deal για το 32,6% της Πανγαία

Στην εξάσκηση του δικαιώματός της να αποκτήσει από την Εθνική το 32,6% της Πανγαία ετοιμάζεται να προχωρήσει η Invel, ως το τέλος του μήνα, επιβεβαιώνοντας τη σχετική αποκάλυψη της στήλης.

Οι μέτοχοι της Invel, Castlelake, Coller και Κρ. Παπαχριστοφόρου καλύπτουν την αναγκαία χρηματοδότηση, που πρέπει να λάβει η Invel για την εξάσκηση του call option, ενώ η στήλη διαπιστώνει κλίμα σύμπνοιας με την Εθνική, όσον αφορά στην τιμή της εξάσκησης.

Η συναλλαγή θα είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την Εθνική καθώς αφενός θα χάσει τη δυνατότητα να ενοποιεί το σύνολο των κεφαλαίων της Πανγαία ( σ.σ. ακόμη και αυτά που αντιστοιχούν στην Invel), αφετέρου, όμως θα μειωθεί το σταθμισμένο σε κίνδυνο ενεργητικό της κατά περίπου 1 δισ. ευρώ.

Η μετακόμιση της MIG και οι νέες προκλήσεις για έναν deal maker

MIG. Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας λειτουργικής αναδιάρθρωσης και μετασχηματισμού του ομίλου MΙG, αλλά και του περιορισμού των εξόδων, μαθαίνουμε ότι η διοίκηση αποφάσισε τη μεταφορά του κεντρικού στρατηγείου από το ομολογουμένως επιβλητικό κτήριο της Εκάλης, στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα «κεντρικά» γραφεία μεταφέρονται σε κτίριο της οδού Πανεπιστημίου, στο οποίο στεγάζεται (εκ συμπτώσεως) και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΦΩΤΑΚΗΣ. «Deal maker αναζητά νέες προκλήσεις». Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στην αποχώρηση του Κώστα Καραφωτάκη από τις άμεσα διοικητικές θέσεις του Olympia Group (αρχής γενομένης την 30ή Σεπτεμβρίου), μετά από πραγματικά «ευδόκιμη» θητεία 22 ετών, στη διάρκεια των οποίων ο όμιλος πραγματοποίησε διεθνείς επενδύσεις και εξαγορές, αποκτώντας παρουσία σε 11 διαφορετικές χώρες.

ΕΛΤΡΑΚ: Η αρνητική έκπληξη, οι εγγυήσεις και η αναχρηματοδότηση

Αρνητική έκπληξη για τους επενδυτές της ΕΛΤΡΑΚ αποτέλεσε η εγγραφή ζημίας ύψους 7,5 εκατ. ευρώ από την πώληση του 50% της θυγατρικής ΕΛΤΡΕΚΚΑ στην Autohellas.

Ειδικότερα, η ΕΛΤΡΑΚ θα καταβάλει μετρητά 7 εκατ. ευρώ με τη μορφή ΑΜΚ στη θυγατρική της ΕΛΤΡΕΚΚΑ, προκειμένου στη συνέχεια να πουλήσει τη συμμετοχή της έναντι συμβολικού τιμήματος.

Ήταν βέβαια γνωστό πως η ΕΛΤΡΕΚΚΑ (ενοποιείτο στον όμιλο με τη μέθοδο της καθαρής θέσης) αγωνιζόταν να ανακάμψει από τις παρενέργειες της οικονομικής κρίσης, ωστόσο ούτε στις λογιστικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου του 2018 (δημοσιεύτηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους) ούτε στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση (10 Σεπτεμβρίου 2018) είχε αναφερθεί κάτι σχετικό.

Σχέδιο συγχώνευσης των τεσσάρων εταιρειών του ομίλου Intracom σε μία!

Σε ράλι στις τιμές των μετοχών του ομίλου Intracom Holdings οδήγησαν χθες οι πληροφορίες περί ευρύτερου σχεδίου αναδιοργάνωσης, το οποίο περιλαμβάνει συγχωνεύσεις θυγατρικών εταιρειών.

Κύκλοι του ομίλου έσπευσαν χθες να διαψεύσουν τη φημολογία, αλλά οι γνωρίζοντες θεωρούν πως έχει πέσει στο τραπέζι η δημιουργία μιας ενιαίας εταιρείας, η οποία θα έχει μεν δανειακές υποχρεώσεις περί τα 900 εκατ. ευρώ αλλά θα έχει και ενιαίο ταμείο με περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Οι κινήσεις από πλευράς Σωκράτη Κόκκαλη θεωρούνται απαραίτητες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αρνητική πορεία και ο υψηλός δανεισμός της Intralot, να καλυφθούν άλλες απαιτήσεις σε σχέση με την Intrakatκ.α. Στον όμιλο ανήκει και η Κέκροψ, η διοίκηση της οποίας ασκείται στην ουσία από τον κ. Π. Σουρέτη της Ιntrakat, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το αν έχει ενταχθεί στο ευρύτερο σχέδιο αναδιάταξης.

Η παραίτηση Ρουμελιώτη και η επόμενη μέρα στην Attica Bank

Η τελευταία πράξη μιας σειράς έντονων γεγονότων, αψιμαχιών αλλά και ενός πολεμικού κλίματος που χαρακτήριζε τις σχέσεις του εντός και εκτός της τράπεζας, γράφτηκε χθες, όταν αργά το βράδυ ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης παραιτήθηκε και αφού προηγουμένως το ΑΠΕ με δημοσίευμά του ενημέρωνε ότι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, ο ΕΦΚΑ, ζητούσε για σήμερα τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου με θέμα την εκλογή νέας διοίκησης.

Η πολυτάραχη επί μήνες υπόθεση πήρε τον δρόμο της και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης θα παραμείνει τυπικά στη θέση του μέχρι τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, στην οποία θα ορισθεί ο νέος/α πρόεδρος.