Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Στη διαχείριση απορριμμάτων πάμε προς... τα πίσω!

Παρά τις απανωτές συνεντεύξεις των αρμόδιων υπουργών και τα πανηγύρια διαφόρων δημάρχων (δημοτικές εκλογές έρχονται…), η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Η έκθεση αναδεικνύει και τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης που έχει ο συγκεκριμένος κλάδος, ώστε να σταματήσει η χώρα μας να πληρώνει ημερήσια πρόστιμα στην Ε.Ε.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως «στην Ελλάδα, υπάρχουν μείζονα διαρθρωτικά προβλήματα όσον αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων. Η παραγωγή αστικών αποβλήτων παραμένει στο ίδιο επίπεδο κατά τα τελευταία χρόνια, ενώ βρίσκεται λίγο πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. για το 2017 (504 kg έναντι περίπου 487 kg/έτος/κάτοικο).

Η Euromedica, το καμπανάκι της ΕΚ και το επερχόμενο σίριαλ

Αντέδρασε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην κίνηση της διοίκησης της Euromedica να προσκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα (μεταξύ άλλων) την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.
Συγκεκριμένα, η ΕΚ ζήτησε διευκρινίσεις, καθώς -εκτός των άλλων- η εταιρεία δεν έχει εκδώσει τις ετήσιες λογιστικές της καταστάσεις όχι μόνο για το 2018 αλλά ούτε και για το έτος 2017.

Βέβαια, όλοι αντιλαμβάνονται στην αγορά ότι το επόμενο χρονικό διάστημα διοίκηση Λιακουνάκου και Farallon θα προχωρήσουν σε κινήσεις τακτικισμού, η πρώτη για να κερδίσει χρόνο και η δεύτερη για να πετύχει την «έξωση» της σημερινής διοίκησης.

Η ΦΑΜΑΡ, τα τραπεζικά «προνόμια» και το μυστηριώδες ταξίδι του Mr ΔΕΠΑ

ΦΑΜΑΡ. Ουσιαστικό λόγο στις στρατηγικού τύπου αποφάσεις, για τον όμιλο ΦΑΜΑΡ, διατήρησαν οι εγχώριες τράπεζες, παρά το γεγονός ότι απώλεσαν τον έλεγχό του.

Μετά την αναδιάρθρωση της 12ης Δεκεμβρίου 2018, η Pillarstone Europe απέκτησε τον έλεγχο της ΦΑΜΑΡ, με τις τράπεζες να διατηρούν, όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, «προνομιούχες» (σ.σ. κοινές χωρίς δικαίωμα ψήφου) μετοχές.

Τα «προνόμια» των τραπεζών δεν εξαντλούνται σε τυχόν υπερτίμημα, όταν πωληθεί ο όμιλος ΦΑΜΑΡ.

Οι τράπεζες θα έχουν λόγο και για στρατηγικά θέματα του ομίλου, όπως συγχωνεύσεις, εξαγορές, εταιρικοί μετασχηματισμοί, αναδιαρθρώσεις χρέους κ.α. Χωρίς τη συναίνεσή τους η Pillarstone δεν μπορεί να πάρει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Intradevelopment: Τα νέα σχέδια του τουριστικού βραχίονα της Intracom

Νέες εκτάσεις για ανάπτυξη τουριστικών έργων σε Μύκονο, Σαντορίνη και στο κέντρο της Αθήνας αναζητεί η διοίκηση της Intradevelopment του ομίλου Intracom.

Η Intradevelopment προχωρά ήδη τις εργασίες ανακατασκευής στο διατηρητέο κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη, που έχει μισθωθεί για 20 + 20 χρόνια από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, προκειμένου να λειτουργήσει ως boutique hotel 45 δωματίων.

Προχωράει, επίσης, και το σχέδιο για κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε έκταση 100 στρεμμάτων στην περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου, σε συνεργασία με τον βρετανικό όμιλο London & Regional.

Οι «συζητήσεις» για τις λιγνιτικές και ο καλός... Οκτώβρης στα ΕΛΠΕ

ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΔΕH: Συζητήσεις μεταξύ Μυτιληναίου και ΕΛΒΑΛΚΑΛΚΟΡ για την κάθοδό τους μέσω κοινοπραξίας στον διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔEΗ μαθαίνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ο πρόεδρος της εταιρείας.

Αυτό έκανε γνωστό ο Μανόλης Παναγιωτάκης, στο περιθώριο του συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία.

Ωστόσο καλά ενημερωμένες πηγές σχολίασαν, περί τα της κοινοπραξίας: «Γίνονται πολύ... χλιαρές συζητήσεις, που δεν έχουν οδηγήσει πουθενά, καθώς η ΔΕΗ παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της…».