Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Χρηματιστήριο: Τα 24 χαμηλά δωδεκαμήνου και οι αγορές ιδίων μετοχών - Σφηνάκια για Profile και Flexopack

EXXONMOBIL: Στη χθεσινή εκδήλωση της Mediterranean Gas ΑΕ, που προωθεί το project «ΑΡΓΩ» FSRU, στον Βόλο, με προσκεκλημένο ομιλητή τον απερχόμενο γενικό γραμματέα του ΟΠΕΚ Mohammad Sanusi Barkindo, παραβρέθηκε και ο Jay Song, εκ μέρους της ExxonMobil. Η τελευταία έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη Mediterranean Gas για την προμήθεια LNG.

Ήταν πολύ φυσικό, λοιπόν, ο κ. Song να τραβήξει το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, που επιδίωξε να μάθει τι προτίθεται να κάνει η ExxonMobil με τη συμμετοχή της στην κοινοπραξία για τους υδρογονάνθρακες της Κρήτης. Αποδείχθηκε σφίγγα, όμως. Δεν είμαι αρμόδιος, είπε. Ένα δίκιο το είχε. Γιατί έχει ως Vice President την ευθύνη του LNG Market Development Inc. Μια χαρά ξέφυγε λοιπόν από τη δημοσιογραφική πίεση.

Οταν οι ανατιμήσεις «τρώνε» την επιδότηση - Στο… ράφι η ψηφιακή μέριμνα - Φρένο στα σενάρια μείωσης του ΕΝΦΙΑ

ΕΔΕΣΜΑ - ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλαγές σε Δ.Σ. και διοίκηση επήλθαν στη βορειοελλαδίτικη εταιρεία Έδεσμα ΑΕΒΕ, που εξαγοράστηκε πρόσφατα από τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Ο Παναγιώτης Σιμιτζής ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος, η Αγγελική Οικονόμου αντιπρόεδρος και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος πρόεδρος.

Ο κ. Σιμιτζής διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Chipita Romania. Αποχώρησαν από τη διοίκηση η Ευδοκία Μαυρίδου (πρόεδρος ως πρόσφατα) και ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου (CEO).

 

ΕΦΚΑ: Φρένο στις προσδοκίες για διορθωτικές κινήσεις στον ΕΝΦΙΑ, στις περιπτώσεις εκείνες όπου προκύπτουν μεγάλες επιβαρύνσεις, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της ΠΟΜΙΔΑ, βάζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Πίστωση χρόνου για την «Αριάδνη» - Οι βιαστικοί της Medicon και οι προσδοκίες για τη Λύκος

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Καταβάλλεται αυτή την εβδομάδα το κουπόνι του AT 1 (σ.σ. περί τα 26 εκατ. ευρώ).

Μετά το τελευταίο SREP, η ΕΚΤ απάλειψε από 1/1/2022 την υποχρέωση της Πειραιώς να ζητά πράσινο φως για την πληρωμή του κουπονιού.

 

ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: Στην απορρόφηση της κατά 100% θυγατρικής της Cosmobrands προχώρησε πρόσφατα η Αττικά Πολυκαταστήματα, ενώ επεκτείνει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την επιφάνεια του Attica Stores, καταλαμβάνοντας ορόφους που εγκαταλείπει η Τράπεζα Πειραιώς.

Η απορρόφηση διενεργήθηκε με ημερομηνία μετασχηματισμού την 31η Δεκεμβρίου 2021. Κατά την παραπάνω ημερομηνία, η Cosmobrands είχε ίδια κεφάλαια 1,78 εκατ. ευρώ.

Λύση «1+1» για να βρεθούν εργαζόμενοι - Οι έξι μνηστήρες του Βενέτη - Σφηνάκια για Φρεσκούλη και Ελληνικά Καλώδια

ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΕΝΕΤΗ: Ούτε μια, ούτε δύο αλλά συνολικά 6 προτάσεις για την εξαγορά της έχει δεχθεί η γνωστή αλυσίδα εστίασης από ενδιαφερόμενους επενδυτές όπως μαθαίνει η στήλη. Το τίμημα άκρως δελεαστικό, έως και δύο φορές την αξία της, λέει στη στήλη γνώστης των κρούσεων που έχουν γίνει στη διοίκησή της.

Όμως υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Οι μέτοχοι δεν ενδιαφέρονται να πουλήσουν.

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: Ο κλάδος της εστίασης μαζί με τον τουριστικό κλάδο ψάχνει και δεν βρίσκει εργαζόμενους. Αυτό δεν το λέει η στήλη, το έχουν πει ουκ ολίγοι εκπρόσωποι εταιρειών του χώρου. Όμως χέρια δεν υπάρχουν.

Παιχνίδια μάρκετινγκ με τη ρήτρα αναπροσαρμογής - Οι εκλογές και τα πηγαδάκια στο Μαξίμου

ΕΛΠE: Το σημαντικότερο asset μίας επιχείρησης είναι και πρέπει να θεωρούνται οι εργαζόμενοί της, αυτό που λέμε «ανθρώπινοι πόροι».

Αυτή την αρχή φαίνεται να αναγνωρίζει η διοίκηση της ΕΛ.ΠΕ., που αποφάσισε να πει το δικό της «ευχαριστώ» στο προσωπικό του ομίλου, ως αναγνώριση στη συνεισφορά του για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου Vision 2020-2025. Έτσι, αποφάσισε να διατεθεί από τα καθαρά κέρδη της χρήσης 2021 εφάπαξ μπόνους, συνολικού ύψους 1.750.000, σε 2.522 εργαζόμενους της μητρικής εταιρείας και των θυγατρικών της.

v