Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Στο «Ζενίθ» η ονομασία, στο «ναδίρ» οι επιδόσεις

Την περιέργεια ή ακόμη και τον γέλωτα προκάλεσε στη χρηματιστηριακή αγορά η κίνηση της Diversa (ή Ζενίθ Συμμετοχών όπως μετονομάστηκε) να αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 10,56 εκατ. ευρώ και μάλιστα με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Πώς είναι δυνατόν μια εταιρεία να ζητάει 10,56 εκατ. σε ένα τέτοιο χρηματιστηριακό κλίμα, όπου ακόμη και blue chips καταποντίζονται στο ταμπλό του ΧΑ;

Πώς ελπίζει η διοίκησή της ότι θα καταφέρει μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, όσα δεν κατάφερε εδώ και 1,5 χρόνο, σε μια περίοδο όπου «έβρεχε χρήμα» στο ελληνικό χρηματιστήριο; Και αυτό γιατί η Diversa είχε ψηφίσει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τόσο τον Δεκέμβριο του 2018 όσο και τον Ιούνιο του 2019. Εκτός και αν περιμένει τον... από μηχανής επενδυτή.

Η διπλή επικράτηση της Ακτωρ και οι χειρισμοί της Motor Oil για Optima

ΑΚΤΩΡ: Σε δύο διαγωνισμούς της ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική μειοδότησε την Παρασκευή η ΑΚΤΩΡ, λίγο πριν αρχίσουν τα παρατράγουδα και στα δημόσια έργα λόγω κορωνοϊού.

Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 165 εκατ. ευρώ για τις περιοχές της Ραφήνας - Πικερμίου και Σπάτων - Αρτέμιδος.

Στον πρώτο διαγωνισμό, η ΑΚΤΩΡ μειοδότησε με έκπτωση 52% και στον δεύτερο, με 55,51%.

Τα έργα αποτελούν τμήμα του μεγάλου πακέτου των 650 εκατ. ευρώ για τους βιολογικούς καθαρισμούς της Ανατολικής Αττικής, η απουσία των οποίων κοστίζει στην Ελλάδα εξαμηνιαία πρόστιμα στην Ε.Ε.

H πλατφόρμα της Brainy και τα μαθήματα εξ αποστάσεως

Μία από τις εταιρείες που βρίσκονται στην επικαιρότητα λόγω της επιδημίας είναι και η Brainy, που προσφέρει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα διδασκαλίας μέσω του Διαδικτύου.

Ιδρυτικοί εταίροι της ελληνικής εταιρείας είναι η Μαργαρίτα Ρουβά και o σύζυγός της Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Αξιο λόγου το γεγονός ότι η Brainy συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για τον συντονισμό φορέων σε ό,τι αφορά την παροχή δωρεάν υπηρεσιών λόγω της επιδημίας.

Η νέα παράταση για Galaxy και η αναβολή για Εθνική Ασφαλιστική

ALPHA-GALAXY: Νέα παράταση αναμένεται να δοθεί στον διαγωνισμό για την πώληση του 80% της Cepal και του 95% των ομολογιών ενδιάμεσης (mezzanine note) και χαμηλής (junior note) διαβάθμισης τιτλοποίησης καταγγελμένων κυρίως δανείων, ύψους 12 δισ. ευρώ, της Alpha Bank (project Galaxy).

Η προθεσμία για κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών είχε μετατεθεί για τα τέλη Μαρτίου, με την πανδημία, όμως, του κορωνοϊού να βρίσκεται σε έξαρση, τράπεζα και σύμβουλοι είναι βέβαιο ότι θα αποφασίσουν νέα μετάθεση.

Άλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη, συναλλαγές που είχαν ήδη υπογραφεί ή ήταν κοντά σε συμφωνία έχουν προσωρινά μετατεθεί, μέχρι να δημιουργηθεί ορατότητα για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Το προμέρισμα από Αττική Οδό «ζέστανε» Ελλάκτωρ και Αβαξ

Στη διανομή προμερίσματος χρήσης 2019 προχώρησε στα τέλη Δεκεμβρίου η Αττική Οδός, «ζεσταίνοντας» το ταμείο των Ελλάκτωρ και Άβαξ, που αποτελούν τους βασικούς της μετόχους.

Κατά την πάγια πρακτική των τελευταίων ετών, η Αττική Οδός αποφάσισε, με βάση τα αποτελέσματα 9μήνου 2019, να προχωρήσει στη διανομή προμερίσματος.

Μόνο που αυτή τη φορά, το μεικτό ποσό που διανεμήθηκε, ανήλθε στα 40 εκατ. ευρώ (16,9 ευρώ ανά μετοχή), που είναι σχεδόν διπλάσιο του προμερίσματος χρήσης 2018 (22,27 εκατ. ευρώ).

Από το παραπάνω ποσό, τα 26,3 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσαν στην Eλλάκτωρ, η οποία ελέγχει μέσω της Άκτωρ Παραχωρήσεις το 65,74% της Αττική Οδός και τα 13,6 εκατ. ευρώ στον όμιλο Άβαξ, που κατέχει το 34,2% της εταιρείας.

v