Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΟΠΑΠ: Η Δημόσια Πρόταση, το ξάφνιασμα και η... ουσία

Όλα δείχνουν πως το scrip dividend του ΟΠΑΠ, δηλαδή η δυνατότητα των μετόχων, αντί μερίσματος, να αποκτήσουν μετοχές, δημιούργησε τουλάχιστον εν μέρει το «τεχνικο/νομικό» ζήτημα που προκάλεσε χθες πολύωρες καθυστερήσεις στην έκδοση της ανακοίνωσης, αλλά και τις διαβουλεύσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι οι βασικοί μέτοχοι του OΠΑΠ, που κάνουν τη δημόσια προσφορά, δεσμεύονται ότι ΔΕΝ θα συμμετάσχουν στην απόκτηση μετοχών, αντί του μερίσματος, οι οποίες μετοχές θα έχουν τιμή διάθεσης 9,56 ευρώ, υψηλότερη δηλαδή του τιμήματος στη δημόσια προσφορά, που είναι 9,12 ευρώ.

Οι φόροι-φαρμάκι στην κινητή και τα επιχειρήματα για μείωση

«Για κάθε ένα ευρώ που πληρώνει ένας πελάτης κινητής τηλεφωνία, τα 49 λεπτά είναι φόροι, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ», υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών, που θεωρούν πως η ανελέητη φορολόγηση είναι αυτή που ανεβάζει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε., με βάση το κόστος των τηλεπικοινωνιών.

Τα ίδια στελέχη δεν έχουν και πολλές ελπίδες εξάλειψης των τριών φόρων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στις τηλεπικοινωνίες και ειδικά του «τέλους κινητής τηλεφωνίας» (υπάρχει και το «τέλος σταθερής τηλεφωνίας» και το «τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης»!). Όπως εξηγούν, «είναι σίγουρα έσοδα για το δημόσιο, χωρίς καμία προσπάθεια, αφού τα συλλέγουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών».

ETE: Προθερμαίνεται ο... Γκίκας Χαρδούβελης 

Με ενδιαφέρον θα πρέπει να αναμένεται η τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας, καθώς δεν αποκλείεται να κληθεί να επικυρώσει διοικητικές αλλαγές. 

Όπως είναι γνωστό, το ΤΧΣ πιέζει, εδώ και καιρό, για αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ. και των επιτροπών, στο πλαίσιο της εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης.  

Η καθυστέρηση της εφαρμογής χρεώνεται στον πρόεδρο του Δ.Σ., Κ. Μιχαηλίδη, και ως εκ τούτου δεν είναι απίθανο να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης, που θα επικυρωθεί από την τακτική γενική συνέλευση.  

Η Folli Follie, το πόρισμα του ελεγκτή και η στάση της διοίκησης

Έως τις 15 Ιουλίου -και εντός της προθεσμίας που δεσμεύθηκε να τηρήσει- παραδίδει, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το αποτέλεσμα του ελέγχου της για τη χρήση 2017 της Folli Follie, ο ελεγκτικός οίκος PwC.

Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στην υποδοχή που θα έχει ο έλεγχος από το βασικό θεσμικό όργανο της εταιρείας, δηλαδή το διοικητικό συμβούλιό της.

Ως γνωστόν, το δ.σ. οφείλει να εγκρίνει ομόφωνα το αποτέλεσμα και εν συνεχεία να το θέσει προς έγκριση στη γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου, ώστε η εταιρεία να αποκτήσει επιτέλους μια επίσημη αποτύπωση της κατάστασής της.

Σφηνάκια για το project Mirror της ΕΤΕ και τα δάνεια του Κυπριώτη

ΕTE: Σε καλή τιμή, ακούγεται, ότι συμφώνησε να πωλήσει η Εθνική χαρτοφυλάκιο καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις (project Mirror).

Προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε, όπως έγραψε το Euro2day.gr, η CarVal με τίμημα υψηλότερο του 7% της ονομαστικής αξίας του οφειλόμενου κεφαλαίου.

Αν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες, η Εθνική θα προχωρήσει σε αναστροφή πρόβλεψης, όπως έπραξε και με την πώληση του Earth ( καταναλωτικά χωρίς εξασφαλίσεις) στην Intrum.

Υ. Γ: Στελέχη της τράπεζας θα μεταβούν στο Λονδίνο μερικές ημέρες, μετά τις εκλογές, για συναντήσεις με επενδυτές, που θα κρίνουν αν η έκδοση Tier II διενεργηθεί ως τις 20 Ιουλίου ή μετατεθεί για Σεπτέμβριο.

v