Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τα πωλητήρια της PQH και το χρονοδιάγραμμα για το ομόλογο της Aegean

PQH: Στην πώληση δύο χαρτοφυλακίων θα προχωρήσει εντός του 2019 ο εκκαθαριστής των 15 bad banks και της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ Leasing.

Το ένα θα αφορά σε NPLs χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Το άλλο θα είναι πολύ μεγαλύτερο και θα αφορά σε «κόκκινα» με εξασφαλίσεις επί ακινήτων.

Για το τελευταίο ακούγεται ότι θα είναι το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο της κατηγορίας, που έχει βγει ως τώρα προς πώληση. Σύμβουλος και για τα δύο χαρτοφυλάκια είναι η Morgan Stanley.

Για να δούμε αν αυτή τη φορά οι πωλήσεις προχωρήσουν, καθώς το προηγούμενο εγχείρημα προσέκρουσε στην κωλυσιεργία της Επιτροπής Ειδικών Εκκαθαρίσεων της ΤτΕ.

Εθνική Ασφαλιστική: Η διάψευση της Hannover Re και η δικαίωση της ΕΤΕ

Την άμεση αντίδραση της Hannover Re προκάλεσε το δημοσίευμα του Euro2day.gr  περί κατάθεσης μη δεσμευτικής προσφοράς για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ο γερμανικός αντασφαλιστικός όμιλος.

Ο Oliver Süß, senior media relations manager της Hannover Re, με επιστολή του, διευκρινίζει ότι η Hannover Re «δεν έχει υποβάλει οποιουδήποτε είδους προσφορά, ούτε εκδήλωσε κάποιο ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική».

Η διάψευση της Hannover Re ενισχύει την καχυποψία, με την οποία αντιμετωπίζεται από τη διοίκηση της Εθνικής η μη δεσμευτική προσφορά, που κατατέθηκε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.

Η Αττικής και οι πρόσθετες προβλέψεις

Με πρόσθετες προβλέψεις για αναμενόμενες ζημίες πιστωτικού κινδύνου θα επιβαρυνθεί η Τράπεζα Αττικής, κατά το δ' τρίμηνο του 2018.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ανάγνωση των περιοδικών οικονομικών καταστάσεων 9μήνου, στις οποίες η τράπεζα αναφέρει ότι προέκυψαν νέα στοιχεία, που δεν είχε στη διάθεσή της, όταν εκτίμησε στις αρχές του 2018 την επίδραση της ζημίας από την υιοθέτηση του IFRS 9.

Οι προβλέψεις της τράπεζας στο 9μηνο ανέρχονταν στα 24,6 εκατ. ευρώ και τα προ προβλέψεων κέρδη στα 9,9 εκατ. ευρώ.

Οι υπόγειες κόντρες για τις φίρμες της Folli Follie

Κόντρες, πριν ακόμη καλά καλά μεταβιβασθούν οι φίρμες του χαρτοφυλακίου της Folli Follie σε νέους αντιπροσώπους, αναπτύσσονται στην αγορά.

Οι διεκδικητές πολλοί, όπως ήδη έχει καταγράψει το Εuro2day.gr, ωστόσο, οι κατοχυρωμένες συμφωνίες και οι νέοι διάδοχοι των επώνυμων brands, λιγοστοί. Στη φάση της διεκδίκησης, όλοι θα παίξουν τα «χαρτιά» τους, προκειμένου να κλείσουν τα νέα συμβόλαια, ωστόσο αρχίζουν να συνυπολογίζουν και τις δυνατότητες σύναψης συνεργασιών στην εγχώρια λιανική.

Η ομαλή μετάβαση και η διοχέτευση προϊόντων στην αγορά από νέο αντιπρόσωπο κανονικά δεν θα ήταν πρόβλημα, αλλά μάλλον μια καλοδεχούμενη εξέλιξη.

H Audiovisual και η πλοκή σεναρίων

Από το 0,116 της 18ης Δεκεμβρίου η μετοχή της Audiovisual έκλεισε χθες στο 0,22 ευρώ, οδηγώντας επί του παρόντος σε τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία ύψους 22,62 εκατ. ευρώ.

Και λέμε επί του παρόντος, καθώς επίκειται η εισαγωγή στο ΧΑ μερικών ακόμη δεκάδων εκατομμυρίων τίτλων ΑΒΕ, που σήμερα είναι προνομιούχοι και μελλοντικά θα μετατραπούν υποχρεωτικά σε κοινούς.

Με δεδομένο ότι η τρέχουσα αποτίμηση της εισηγμένης είναι ήδη ιδιαίτερα απαιτητική, αν συνεκτιμηθούν οι οικονομικές της επιδόσεις κατά τα τελευταία χρόνια, κάποιοι -στην προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν το «περίεργο» ανοδικό ξέσπασμα του τίτλου στο ΧΑ- έχουν αρχίσει την… πλοκή σεναρίων.