Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Eρχεται mega deal στην ενέργεια - Διπλή κίνηση με σημασία από ΔΕΗ - Τα εύσημα Τραυλού στη Γιάννα (Αγγελοπούλου)

ΔEΗ-ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ, που υλοποιεί ολοταχώς το στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης του Γιώργου Στάσση. Βάσει της δεσμευτικής συμφωνίας (SPA), το τίμημα (200 εκατ. ευρώ) προσαυξήθηκε με το καθαρό ταμείο της Κωτσόβολος.

Στις 30 Απριλίου 2023, η Κωτσόβολος είχε ταμειακά διαθέσιμα 37 εκατ. ευρώ και απαίτηση 40 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Currys, που έπρεπε να πληρωθεί την περασμένη Δευτέρα, 8 Απριλίου.

Αν συνέχισε να έχει καθαρά ταμείο (σ.σ. ταμειακά διαθέσιμα υψηλότερα του δανεισμού, χωρίς να προσμετρούνται οι μισθώσεις), τότε η Currys, πέραν του τιμήματος των 200 εκατ. ευρώ, πρακτικά δεν πλήρωσε τα 40 εκατ. ευρώ που χρωστούσε στην πρώην θυγατρική, ενώ πήρε και το καθαρό ταμείο.

Υπαινιγμοί και απειλές κατά Ανδρουλάκη - Τι πιστεύει ο Φουρλής για τις μετοχές του - Η κίνηση Βαφειά στο Nasdaq

 

ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα προσκόμματα που βάζει η καθυστέρηση της Δικαιοσύνης στις επιχειρήσεις έδωσε ο επικεφαλής του ΣΕΒ, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών.

Μιλώντας με το «καπέλο» του προέδρου της Titan, είπε πως:

α) Επένδυση που μειώνει σημαντικά το ανθρακικό αποτύπωμα ενός εργοστασίου καθυστερεί πολλά χρόνια γιατί υπάρχουν προσφυγές στα δικαστήρια χωρίς κόστος και εκκρεμεί η εκδίκαση τουλάχιστον πέντε χρόνια στο ΣτΕ. Η επένδυση μάλλον δεν θα γίνει ποτέ.

β) Αμφισβήτηση εμπράγματων δικαιωμάτων σε ιδιωτική έκταση εκκρεμεί από το 2004 έως ότου εκδικαστεί αμετάκλητα. Η επένδυση αυτή μάλλον δεν θα γίνει ποτέ.

Ο κίνδυνος του «κυβερνητικού δημοψηφίσματος» *Τα F-16, το Newsweek και το... Newsbreak *Οι servicers και τα πρόστιμα

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Η προσπάθεια που καταβάλλει τις τελευταίες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει τις ευρωεκλογές «κυβερνητικό δημοψήφισμα», με ατάκες όπως «Σε κάθε ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι το όνομά μου», προκειμένου να ανεβάσει ποσοστά, ενέχει κινδύνους.

Τα στοιχεία που κατέγραψε η προχθεσινή δημοσκόπηση της Alco δεν δείχνουν μόνο ότι η κυβέρνηση απέτυχε ξανά να πείσει την κοινή γνώμη πως δεν υπάρχει συγκάλυψη στα Τέμπη, με «σκορ» 75% έναντι μόλις 14%.

Δείχνουν επίσης ότι σχεδόν το 50% των πολιτών θα ρίξει στις ευρωκάλπες του Ιουνίου «ψήφο διαμαρτυρίας» και ότι μόλις το 24% των ερωτηθέντων θεωρεί πως το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών μπορεί να δημιουργήσει ζήτημα σταθερότητας.

Κι ο Στέφανος θέλει την... Καθημερινή του - Αποσύρεται ο Σάλλας από τη διάσωση ΕΛΙΧΘ - Tips για ΜΥΤΙΛ, ΕΥΡΩΒ, ΚΕΚΡ

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όσοι βλέπουν πως ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε συγκεκριμένα λαϊκά κοινά μέσω τηλεοπτικών εκπομπών και social media, θεωρώντας εξ αυτού ότι εκεί σταματά η τακτική του, μάλλον έχουν κάνει λάθος.

Τελευταία απόδειξη το χθεσινό άρθρο που έδωσε στην «Καθημερινή», με το οποίο ξεδίπλωσε τα επιχειρήματά του για το αίτημα διενέργειας πρόωρων εκλογών.

Το άρθρο είναι καλογραμμένο, χωρίς περιττές εξάρσεις, κι αφήνει επιμελώς εκτός αναφοράς τις πρόσφατες υπερβολές του περί… ξένων παρατηρητών, δείχνοντας ότι επιδιώκει διείσδυση σε κάθε κοινό, περιλαμβανομένου και αυτού της ναυαρχίδας της πάλαι ποτέ συντηρητικής παράταξης.

Ο Μπρατάκος, ο Σοφιανός και η μεγάλη μάχη στο ΕΒΕΑ - Το... προνόμιο Ζαγοράκη - ΧΑ: Οι κινήσεις Alpha, ΑΒΑΞ, Optima

ΕΒΕΑ: Χθες σας ενημερώσαμε για την «αντισυστημική» διάσταση της υποψηφιότητας της Ιουλίας Τσέτη στον ΣΕΒ. Σήμερα (εκ συμπτώσεως) έχουν σειρά αντίστοιχες εξελίξεις στο μεγάλο επιμελητήριο της Αθήνας.

Δεν είχε καλά καλά προλάβει να στεγνώσει το… μελάνι στην παραίτηση του Αγγελου Μπρατάκου από τη θέση του ως υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ (για τη γνωστή πλέον επίσκεψη στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη) και οι φίλοι του έσπευσαν να διαρρεύσουν ότι θα επιστρέψει στη θέση του προέδρου του ΕΒΕΑ, μετά βαΐων και κλάδων.

v