Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Startups: Ελλάδα είναι μόνο η... Αθήνα - ΑΕΔΑΚ: Επιδόσεις και deals από σπόντα - H AMK και ο Γολγοθάς της ΒΙΣ

ΒΙΣ: Έξι νέες μετοχές για κάθε μία παλιά προς 0,05 ευρώ είναι ο όρος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών που θα προτείνει η διοίκηση της ΒΙΣ, στο πλαίσιο της επικείμενης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης.

Το πλέον πιθανό σενάριο είναι ότι η συμμετοχή του free float στην έκδοση θα είναι οριακή, οπότε το ήδη φτωχό 14,5% που κατέχουν οι επενδυτές μειοψηφίας θα συρρικνωθεί περαιτέρω και μάλιστα δραστικά.

Βέβαια, από νομικής άποψης (τα ίδια κεφάλαια πρέπει να είναι υψηλότερα από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου), το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί, ωστόσο το ποσό του 1,49 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ δεν αναμένεται να βελτιώσει κατά πολύ την οικονομική κατάσταση της εισηγμένης. Απλά, θα κλείσει κάποιες «τρύπες».

Λάθος… Τέρνα ανέβασαν οι traders - Ενας στους δύο εμπόρους ανεβάζει τις τιμές! - Τι ενώνει Eurobank και JP Morgan

ΔEΗ: Αλλαγές θα επέλθουν στο ΔΣ της ΔΕΗ, εφόσον οι μέτοχοι εγκρίνουν τις εισηγήσεις ΔΣ και μετόχων. Το Δ.Σ. θα προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση την επανεκλογή όλων των υφιστάμενων μελών Δ.Σ. με τη σημερινή τους ιδιότητα, πλην του Μιχ. Παναγιωτάκη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ανανέωση της θητείας του. Νέοι υποψήφιοι για το Δ.Σ. οι κ.κ. Αλέξανδρος Φωτακίδης (CVC) και Γρηγόρης Δημητριάδης (ΕΕΣΥΠ).

Ειδικότερα, το Υπερταμείο προτείνει ως υποψήφια για (επαν)εκλογή μέλη Δ.Σ. τους κ.κ. Γ. Στάσση, Π. Παπαδημητρίου, Στ. Θεοδωρίδη, Δ. Δοξάκη και ως νέα μέλη, τον Γρηγόρη Δημητριάδη και την Ελένη Παπακωνσταντίνου. Η τελευταία κρίθηκε ότι δεν πληροί τα κριτήρια καταλληλόλητας.

Τηλέφωνα για δουλειές που μυρίζουν... εκλογές - Το «δυνατό ταμείο» της Καρέλιας και σφηνάκια για Κορδέλλου, Δωδώνη, Γιώτης

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: Οτι «μυρίζει» εκλογές, το έχετε φυσικά ακούσει. Αυτό που πιθανότατα δεν έχετε ακούσει, είναι ότι κάποιοι πολιτικοί και λοιποί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να πραγματοποιούν διερευνητικές επαφές ανά τον πλανήτη, με στόχο να εντοπίσουν κάποια καλή θέση σε ξένους οργανισμούς.

Όπως μαθαίνουμε, στο στόχαστρο δεν είναι μόνο οι Βρυξέλλες και οι θεσμοί τους. Η βεντάλια έχει ανοίξει και περιλαμβάνει «καλοπληρωμένες δουλειές» από την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ, μέχρι τον ΟΗΕ και τον ΟΟΣΑ. Τη λίστα συμπληρώνουν think tanks αλλά και θέσεις σε ιδιωτικό τομέα κυρίως στις ΗΠΑ.

Μεταγραφές και καραμπόλες στελεχών στο εμπόριο - Ο ευρωνότος, τα ομόλογα και η εξαίρεση

ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ: Δέκα χρόνια το συζήταγε, τελικά το κατάφερε η Ευρώπη. Επιβάλλει από το 2024 έναν τύπο φορτιστή (USB Type-C) ως υποχρεωτικό σε όλα τα smartphones και τα laptops.

Η απόφαση χαροποίησε τους πάντες πλην ενός: της Apple. Η παραγωγός των iPhone δεν έχει προσαρμοστεί σε αυτό το στάνταρντ, σε αντίθεση με τις συσκευές που χρησιμοποιούν Android, και καλείται να τρέξει.

Τώρα που πήρε φόρα, πάντως, η Ευρωπαϊκή Ενωση μοιάζει έτοιμη να συνεχίσει, επιβάλλοντας στους τεχνολογικούς κολοσσούς να πουλούν ξεχωριστά συσκευή και φορτιστή.

Χρονιά των μερισμάτων το 2022 - Κοιτάζει Ελλάδα η Virgin Hotels - Σφηνάκια για Πειραιώς και ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-TERRA: Στις 26 Μαΐου καταρτίστηκε σχέδιο διάσπασης του κλάδου διαχείρισης ακινήτων της τράπεζας με εισφορά του σε νέα εταιρεία (Piraeus Real Estate Management - PREM). Ο κλάδος αποτιμήθηκε 750 χιλ. ευρώ και η Πειραιώς για την εισφορά σε είδος θα λάβει ως αντάλλαγμα 7.500.000 μετοχές της PREM (σ.σ. το 100%), ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ έκαστη.

Μαζί με τον κλάδο βέβαια μεταφέρεται στη νέα θυγατρική και το προσωπικό. Τα υπό διαχείριση -από τον κλάδο και προσεχώς την Piraeus Real Estate Management- ακίνητα παραμένουν στην τράπεζα.

v