Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
H CNL, η MLS και το… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

Η διοίκηση της CNL Capital απάντησε «ουδέν σχόλιο» στο Euro2day.gr όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απόφαση προσωρινής διαταγής που κέρδισε δικαστικά έναντι της MLS (η υπόθεση αφορά δάνειο που της είχε εκχωρήσει τον περασμένο Ιούλιο και το οποίο προφανώς δεν εξυπηρετείται). Άλλωστε, ένα σημαντικό τμήμα των αυξημένων προβλέψεων που έχει εγγράψει στις λογιστικές της καταστάσεις (και αντανακλάται στην Καθαρή Αξία του Ενεργητικού που δημοσιεύει κάθε μήνα) εκτιμάται ότι περιλαμβάνει και -αξιοσημείωτο τμήμα τουλάχιστον- της συγκεκριμένης δανειοδότησης.

Σφηνάκια για Alpha Bank, «διευκολύνσεις» προς τράπεζες και ΒΙΣ

ALPHA BANK - PROJECT GALAXY: Μικρή παράταση για τις 3 Ιουλίου πήρε η ημερομηνία κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων της Alpha Bank (project Galaxy). 

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΑ: Ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, με μικρές τροποποιήσεις, η πρόταση της Κομισιόν, που προβλέπει διευκολύνσεις σε επίπεδο εποπτικών κεφαλαίων για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, όταν χορηγούν νέα δάνεια σε ΜμΕ και έργα υποδομής.

Από τη συνολική δέσμη μέτρων, που ψηφίστηκαν, το όφελος για τις εγχώριες τράπεζες κινείται μεταξύ 50 με 60 μ.β.

Γραφειοκρατία για γέλια και για κλάματα στη ΡΑΕ…

Στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι εδώ και χρόνια γνωστά τα προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού και τις διοικητικές δυσκαμψίες αναφορικά με τις προσλήψεις.

Όλοι οι πρόεδροι θέτουν διαχρονικά το συγκεκριμένο πρόβλημα, χωρίς καμία κυβέρνηση να ανταποκρίνεται. Ούτε και η σημερινή, που έχει σηκώσει την ενέργεια πολύ ψηλά στην αναπτυξιακή της ατζέντα…

Είναι επίσης απίστευτες οι γραφειοκρατικές δυσκολίες για την έγκριση αποφάσεων.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Λίγη υπομονή και θα καταλάβετε…

Στις 23 Ιουνίου, η ΡΑΕ ανάρτησε στην ιστοσελίδα της το δεκαετές πρόγραμμα Ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για την περίοδο 2020-2029. Το εκπονεί ο ΑΔΜΗΕ, με την υποχρέωση να υποβάλλει κάθε χρόνο το δεκαετές της επόμενης περιόδου.

Στην προσημειωμένη βίλα στις Σπέτσες η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Στις Σπέτσες βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η οικογένεια Κουτσολιούτσου, γεγονός που θα αφορούσε μόνον τις κοσμικές στήλες, αν δεν διέμεναν στην περιβόητη βίλα τους.

Η κτητική αντωνυμία ωστόσο «παίρνει πολύ νερό», καθώς όπως είναι γνωστό, αυτή έχει προσημειωθεί από τον δανειστή της οικογένειας Holzer Neumman Andres, πρώην αντιπρόεδρο της Dufry, προκειμένου αυτός να χορηγήσει 36,5 εκατ. ευρώ στην οικογένεια.

Είναι απορίας άξιο πώς η οικογένεια συνεχίζει να χρησιμοποιεί το ακίνητο, όταν μάλιστα, όπως έχει επισημάνει η στήλη ο κ. Holzer, διεμήνυε ότι εξαπατήθηκε. 

Οι «βιώσιμες προβληματικές» και η... αναίμακτη ΓΣ της Καρέλιας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Το αίτημα προς την Κομισιόν να επιτραπεί και η ενίσχυση των προβληματικών επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία δεν αφορά και τις επιχειρήσεις βρίσκονται υπό πτώχευση, ξεκαθάρισε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, μιλώντας σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

«Ζητήσαμε την εξαίρεση, πρώτοι εμείς και ακολούθησαν και άλλα κράτη, καθώς γνωρίζουμε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετώπιζαν προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, αλλά τώρα είναι βιώσιμες, έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, πληρώνουν τα δάνειά τους, απασχολούν εργαζόμενους. Σε αυτές τις επιχειρήσεις αναφερόμαστε, τις 'βιώσιμες προβληματικές' και υπάρχουν πολλές τέτοιες», τόνισε ο κ. Τσακίρης προς τους επαγγελματίες.

v