Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η Εθνική Ασφαλιστική, η προίκα από τα ομόλογα και η πώληση

Πρόκριμα για καλύτερη αποτίμηση στο εγχείρημα πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελούν τα αποτελέσματα της εταιρείας κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, καθώς ο γνωστός ασφαλιστικός όμιλος εμφανίζεται με αυξημένο μερίδιο αγοράς και με πολύ υψηλότερα ίδια κεφάλαια σε σχέση με την «περιπετειώδη» απόπειρα του 2018.

«Τότε ως βάση πώλησης είχαμε τα αποτελέσματα του 2017, ενώ αυτή τη φορά οι προσφορές θα πρέπει να έχουν ως βάση τις εκτιμώμενες οικονομικές επιδόσεις του 2019», αναφέρει γνωστό στέλεχος της αγοράς, συμπληρώνοντας:

Οι κρυφοί και φανεροί διεκδικητές στον μεγάλο διαγωνισμό του ΟΛΠ

Μπορεί οι διεκδικητές για το μεγάλο έργο επέκτασης του προβλήτα κρουαζιεροπλοίων του ΟΛΠ να εμφανίζονται ως τέσσερις, αλλά στα σχήματα συμμετέχουν περισσότεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα που κατατίθενται οι προσφορές για το έργο των 170 εκατ. ευρώ θα εμφανιστούν οι Τούρκοι της STFA Insaat A.S., οι οποίοι θα συνεργαστούν με τον όμιλο Ελλάκτωρ, αν κερδίσουν τον διαγωνισμό. Επίσης οι Πορτογάλοι της Etermar Engenharia e Construcao φέρονται να συνεργάζονται με την ΕΚΤΕΡ και τη μη εισηγμένη Αρχιμήδης.

Το κέρδος της ΕΤΕ από Πανγαία και η πώληση Unisoft από Πειραιώς

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Από την πώληση του 32,66% της Εθνικής Πανγαία, η Εθνική έγραψε σε επίπεδο ομίλου κέρδος 60 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο τράπεζας 132 εκατ. ευρώ.

Η θετική επίδραση στον δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (Common Equity Tier I- CET I) του ομίλου ανήλθε σε 43 μονάδες βάσης και αντιστάθμισε την επίπτωση από την εφαρμογή του IFRS 16, που ανήλθε σε 51 μ.β.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-UNISOFT: Στις 18 Απριλίου η Πειραιώς πούλησε το 26,73% της Unisoft έναντι τιμήματος 700 χιλ. ευρώ. Είχε προηγηθεί κεφαλαιοποίηση δανειακών υποχρεώσεων της Unisoft ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Η Μινέρβα και πού «ποντάρει» το private equity fund «Diorama» 

Ένα βήμα πριν την αλλαγή ιδιοκτησίας, 40 χρόνια μετά την απόκτησή της από την PZ Cussons, βρίσκεται η Mινέρβα ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων.

Χθες ανακοινώθηκε από τον πολυεθνικό όμιλο η υπογραφή σύμβασης αγοραπωλησίας (SPA) με το private equity fund Diorama, το οποίο διαχειρίζεται η DECA Investments. Εκτός απροόπτου, η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα, καθώς δεν υπάρχουν, όπως πληροφορείται η στήλη, άλλες σημαντικές αιρέσεις, πλην των απαραίτητων εγκρίσεων.

Εταιρεία, η οποία ελέγχεται από τη Diorama, θα αποκτήσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Mινέρβα Ελαιουργική, καταβάλλοντας 45,1 εκατ. ευρώ. Στην πράξη το τίμημα είναι χαμηλότερο, αν συνυπολογισθεί το καθαρό ταμείο της εταιρείας.

Γιατί κάτι... κινείται στην Μύλοι Λούλη

Το Euro2day.gr έχει αναφερθεί από την 10η Ιουλίου σε σχετικό δημοσίευμά του για τα αυξημένα κέρδη εξαμήνου που αναμένεται να δημοσιεύσουν φέτος οι Μύλοι Λούλη, λόγω των εξελίξεων που παρατηρήθηκαν στις τιμές των σιτηρών και των αλεύρων.

Πέραν αυτού όμως, η φετινή κερδοφορία θα εμφανιστεί βελτιωμένη και για έναν ακόμη λόγο: Δεν θα επαναληφθεί η περυσινή λογιστική απομείωση που έγινε στη θυγατρική Kenfood, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των μιγμάτων και των πρώτων υλών αρτοποιΐας-ζαχαροπλαστικής.

v