Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η «ανάσα» Χουλιαράκη στη ΔΕΗ και το μπόνους για τις μεγάλες κλινικές

ΚΛΙΝΙΚΕΣ. Υπέρ των μεγάλων κλινικών αναμένεται να λειτουργήσουν, σύμφωνα με την ασφαλιστική αγορά, οι διατάξεις που πέρασαν στο νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Υγείας.

Η θέσπιση ελάχιστου αριθμού προσωπικού (επιστημονικό και νοσηλευτικό) με έμμισθη εργασία, η απαγόρευση ανάληψης θέσεων ευθύνης για όσους είναι συνεργαζόμενοι ιατροί αναμένεται, σύμφωνα με τις ασφαλιστικές, να αυξήσουν τα κόστη των μικρομεσαίων κλινικών.

Όλα αυτά, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη συγκέντρωση στον κλάδο παροχής υπηρεσιών δευτεροβάθμιας υγείας από ιδιώτες και το επίπεδο της δημόσιας υγείας διολισθαίνει.

H ETE και η αισιοδοξία για πώληση της Πανγαία

Αισιοδοξία υπάρχει στην Εθνική Τράπεζα ότι ως το τέλος του μήνα θα υπάρχει συμφωνία για την πώληση στην Invel του 32,6% της Πανγαία ΑΕΕΑΠ, που διατηρεί η τράπεζα.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Εθνική διατηρεί τον έλεγχο της Πανγαία ως την 31η Μαρτίου, μετά από σχετική τροποποίηση της συμφωνίας μετόχων.

Μέχρι την 31η Μαρτίου, η Invel εκτιμάται ότι θα έχει βρει χρηματοδότηση, ώστε να εξασκήσει το δικαίωμα αγοράς του 32,66% στη μεσοσταθμική τιμή τριμήνου.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, κάποιοι από τους νυν μετόχους της Invel (Castlelake, Collers, Κ. Παπαχριστοφόρου) φέρονται αποφασισμένοι να σηκώσουν το βάρος της χρηματοδότησης για την αγορά του ποσοστού της Εθνικής.

Η Μαμιδάκης, η διπλή πώληση στη Hines και οι τράπεζες

Ως το τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αγορά από τη Hines δύο ξενοδοχειακών μονάδων, που βρίσκονται στην Κρήτη και ανήκουν στη Μαμιδάκης Συμμετοχών.  

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν τραπεζικές πηγές, οι οποίες παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία καθώς το τίμημα, που θα εισπράξει η Μαμιδάκης Συμμετοχών, θα κατευθυνθεί για εξόφληση δανεισμού.

Την απόκτηση των δύο μονάδων (Coral και Ερμής) από τη Hines αποκάλυψε η στήλη, ενώ η διαδικασία της αγοράς μετοχών προκρίθηκε, έναντι αυτής της προσυμφωνημένης αίτησης εξυγίανσης, για καθαρά φορολογικούς λόγους.

ΑΕΕΑΠ: Πώς η φορολογία γυρνά τα κέρδη σε... ζημίες!

Διαβάζοντας κάποιος προσεκτικά τις λογιστικές καταστάσεις της Trastor, παίρνει μια αρκετά καλή ιδέα για το τι σημαίνει άγρια φορολόγηση των ακινήτων στη χώρα μας. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η εισηγμένη εταιρεία έχει τη μορφή της ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας), δηλαδή θεωρητικά έχει εκ του νόμου ευνοϊκότερη αντιμετώπιση από το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων στον χώρο της κτηματαγοράς.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Τrastor είχε το 2018 έσοδα από ενοίκια 5,57 εκατ. ευρώ, τα οποία μαζί με κάποια κοινόχρηστα ανέβηκαν στα 5,8 εκατ. ευρώ. Από αυτή καθεαυτή τη λειτουργία της, η εταιρεία σημείωσε κέρδη ύψους 881 χιλ. ευρώ. Ταυτόχρονα όμως επιβαρύνθηκε με ΕΝΦΙΑ ύψους 646 χιλ. ευρώ, οπότε της απέμειναν μόλις 235 χιλ. ευρώ.

Πειραιώς: Οι προσφορές για Nemo και τα αιολικά που εξαιρέθηκαν

Η 23η Μαρτίου ορίστηκε ως ημέρα κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων 17 δανειοληπτών της Πειραιώς, που ασχολούνται με τη ναυτιλία.

Το project Nemo, όπως ονομάζεται, διεκδικείται από Farallon, Davidson Kempner και Fortress, όπως έγραψε το Euro2day.gr.

Μετά από μικρές αλλαγές, η περίμετρος του χαρτοφυλακίου δείχνει να οριστικοποιήθηκε. Η στήλη πληροφορείται ότι τελικώς βγήκαν από το προς πώληση πακέτο τα αιολικά πάρκα επίδοξου ακτοπλόου, ο οποίος είχε δανειοδοτηθεί γενναιόδωρα από τη Millennium Bank, αλλά «ναυάγησε» στη γραμμή Πειραιάς- Μυτιλήνη.