Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τελειώνει(;) το σίριαλ με τη μαρίνα Πύλου

Τέλος στο πολυετές σίριαλ (πέντε χρόνια προωθείται ο διαγωνισμός!) με την παραχώρηση της μαρίνας Πύλου επιχειρεί να βάλει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες προχώρησε σε σειρά πρωτοβουλιών για να ξεμπλοκάρει η υπόθεση.

Ο μοναδικός, όπως φαίνεται, υποψήφιος, η TEMES της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, έχει προθεσμία μέχρι τις 8 Μαΐου, ώστε να οριστικοποιήσει το κοινοπρακτικό σχήμα και να καταθέσει προσφορά.

Η TEMES είναι ο φορέας ανάπτυξης του τουριστικού συγκροτήματος Costa Navarino και η μαρίνα της Πύλου «κουμπώνει» με τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης που προωθεί αυτή την περίοδο, όπως οι πολυτελείς βίλες.

Σφηνάκια για AS Company και Nexans Hellas

AS COMPANY: Παρά το γεγονός ότι η μετοχή της AS Company έχει ανεβεί κατά 253% την τελευταία πενταετία, ο δείκτης P/E με τον οποίο διαπραγματεύεται είναι οριακά χαμηλότερος του 10 (καθαρά κέρδη 2017 στα 3,04 εκατ. ευρώ) και η απόδοση που προέρχεται από την επιστροφή κεφαλαίου (0,05 ευρώ) υπολογίζεται σε 2,1%.

Επιπρόσθετα, με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της ΑΣΚΟ να ανέρχεται στα 30,18 εκατ. ευρώ, η εισηγμένη έκλεισε το 2017 με θετικό καθαρό ταμείο στα 9,2 εκατ. ευρώ.

Και αυτό γιατί μπορεί μεν να διέθετε τραπεζικό δανεισμό 2,2 εκατ. ευρώ, ωστόσο την ίδια στιγμή είχε στο ταμείο της 5,67 εκατ. ευρώ και σε επενδύσεις χαρτοφυλακίου άλλα 5,6 εκατ. ευρώ (συνδυασμός τοποθετήσεων σε ευρώ και δολάριο, πιθανότατα για λόγους φυσικού hedging).

Τα δάνεια της Σφακιανάκης και το ομολογιακό της Druckfarben

Druckfarben: Όπως διαβάζουμε στις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις της εταιρείας, τον Ιανουάριο υπεγράφη «πρόταση συνεργασίας» με Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank σχετικά με τη διοργάνωση κοινού ομολογιακού δανείου, πενταετούς διάρκειας, ποσού 21 εκατ. ευρώ, με σκοπό την αναχρηματοδότηση ισόποσων υφιστάμενων δανείων.

Η εισηγμένη εκτιμά ότι μέχρι την 31η Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί και υπογραφεί η σύμβαση του ομολογιακού δανείου και επακόλουθα η αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της.

 

Σφακιανάκης: «Η εταιρεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των ομολογιακών και άλλων δανειακών υποχρεώσεών της με τις πιστώτριες τράπεζες και η ημερομηνία λήξης των εν λόγω δανειακών υποχρεώσεων έχει παραταθεί έως την 30ή Ιουνίου 2018.

Εβροφάρμα: Τα κέρδη, η αναχρηματοδότηση και το «cluster κτηνοτρόφων»

Η αύξηση πωλήσεων και κερδών που σημείωσε το 2017 η Εβροφάρμα, σε συνδυασμό με την επίτευξη θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών (2,14 εκατ. ευρώ), αποτελούν πρόκριμα για την εισηγμένη, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει το ομολογιακό της δάνειο (10,66 εκατ. ευρώ) που λήγει τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η διοίκηση της εταιρείας πιστεύει βάσιμα πως οι σχετικές συζητήσεις θα ολοκληρωθούν θετικά μέσα στους επόμενους μήνες.

Πέρα όμως από τα νούμερα, σημαντική είναι και η αναπτυξιακή διάσταση των εργασιών της Εβροφάρμα.

Frigo: Με αρνητική καθαρή θέση και μετά τη συμφωνία εξυγίανσης!

Ολοένα και μεγαλώνει ο λογαριασμός αναδιάρθρωσης του ομίλου Frigoglass.

Όπως είναι γνωστό, η Frigοglass ήρθε πέρυσι σε συμφωνία με τράπεζες και ομολογιούχους για μετοχοποίηση μέρους των οφειλών της. Από την αναδιάρθρωση του δανεισμού έγραψε έκτακτο κέρδος 80,5 εκατ. ευρώ. Πλήρωσε, όμως, αμοιβές σε συμβούλους, ύψους 42,25 εκατ. ευρώ (!)

Αποτέλεσμα ήταν ο όμιλος να παραμένει με αρνητικά ίδια κεφάλαια (42,2 εκατ. ευρώ), ενώ η μητρική έχει καθαρή θέση σημαντικά χαμηλότερη του 50% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.