Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και το πραγματικό μάθημα

ΔΕΛΦΟΙ: Σύσσωμη η κυβέρνηση και οι περισσότεροι από τους ισχυρούς επιχειρηματίες βρέθηκαν το τελευταίο τριήμερο στους Δελφούς.

Ποιο ήταν το συμπέρασμα από το φετινό Delphi Economic Forum; Πως ο χρόνος τελειώνει!

Ακόμα και οι αισιόδοξοι, που δεν ήταν λίγοι, τουλάχιστον δημοσίως, τόνιζαν πως χρειάζεται ταχύτητα στις αλλαγές, ώστε να μη χαθεί το (τελευταίο;) τρένο.

Κατά τα λοιπά, ένα τέτοιο φόρουμ επιτρέπει σε αρκετούς ξένους ομιλητές να είναι περισσότερο άμεσοι και σκληροί -με την καλή έννοια- με τη χώρα μας. Και κάποιοι ήταν πραγματικά σκληροί.

Τα ραντεβού Euromedica με Farralon και τα μηνύματα από Κύπρο

EUROMEDICA. Μέσα στην εβδομάδα λέγεται ότι θα γίνει η πρώτη συνάντηση του Farralon Capital (του fund που αγόρασε δάνεια άνω των 200 εκατ. ευρώ της Euromedica) με τη διοίκηση της εταιρίας.

«Πονοκέφαλος» για την εισηγμένη -μεταξύ άλλων- αποτελεί και η παραβίαση του ιδιόκτητου ακινήτου της εγκαταλελειμμένης πλέον κλινικής «Παναγιά» στη Θεσσαλονίκη, με είσοδο σε αυτό «διαφόρων στοιχείων».

Να σημειώσουμε δε ότι αρκετά χρόνια πριν, η εγκαταλελειμμένη σήμερα «Κλινική Δανιηλίδη-Παναγιά» είχε εισέλθει αυτόνομα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας...

Εθνική Ασφαλιστική: Ανατροπή και παράταση ή τέλος χρόνου για Exin;

Άλλη μια από τις προθεσμίες, που η ίδια η Exin έχει θέσει, παρήλθε χθες, χωρίς αντίκρισμα.

Ο όμιλος δεν έστειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος στοιχεία για τους βασικούς χρηματοδότες της εξαγοράς του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής και τη δομή της συναλλαγής.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης δεσμεύσεων συμμετοχής στο σχήμα συνεχίζεται, ως την προσεχή Δευτέρα, αναφέρουν πηγές της Exin, επαναλαμβάνοντας ότι η διοίκηση της Εθνικής είναι ενήμερη.

Αν, όντως, η Εθνική είναι ενήμερη και θεωρεί ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές και η συζητούμενη δομή πληρούν τα εποπτικά κριτήρια, η επόμενη εβδομάδα είναι η πλέον κρίσιμη για την προσπάθεια της Exin να κάνει την ανατροπή στις καθυστερήσεις.

Το άλλο «μήνυμα» των Δελφών και ο αποχαιρετισμός Παπαδημητρίου

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Αν κάτι μένει στον επισκέπτη από την τιτάνια προσπάθεια των διοργανωτών του Delphi Economic Forum που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στους Δελφούς είναι η έλλειψη σοβαρών συνεδριακών υποδομών στη χώρα.

Στο συνέδριο των Δελφών συγκεντρώνονται πλέον όλοι οι πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες της χώρας, μαζί με ηχηρά διεθνή ονόματα. Ομως, οι υποδομές δεν επαρκούν! Οσοι παρακολουθούν την εκδήλωση υποστηρίζουν πως μόνο το όνομα των Δελφών είναι ικανό να φέρει σημαντικούς ομιλητές από ολόκληρο τον κόσμο.

Τί σημαίνει η πρωτόγνωρη... βιασύνη στον Περσέα;

Πρωτόγνωρη «βιασύνη» φέτος στον Περσέα, για την έκδοση των ετήσιων αποτελεσμάτων και τη διεξαγωγή της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Φέτος, λοιπόν, τα αποτελέσματα του 2017 θα δημοσιευθούν την προσεχή Δευτέρα (τελευταία εκ του νόμου προθεσμία η 30ή Απριλίου…) και η τακτική γενική συνέλευση προγραμματίζεται για την 29η Μαρτίου (τελευταία προθεσμία η 10η Σεπτεμβρίου…), όταν πέρυσι είχε διεξαχθεί στις 31 Μαΐου, πρόπερσι στις 29 Ιουνίου και το 2015 στις 26 Ιουνίου.

Το μυαλό των περισσότερων βέβαια θα συσχετίσει την ταχύτατη ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων και της τακτικής γενικής συνέλευσης με τις διαδικασίες πώλησης του μεγαλύτερου μετόχου της εισηγμένης, των Ιχθυοτροφείων Σελoντα.