Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η L'Oréal, η Estée Lauder και ο πρωθυπουργός

Την ώρα που στα πολιτικά και δημοσιογραφικά στέκια δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για το μυστικό ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι και την αποκάλυψη της συνάντησης με την ηγεσία της L'Oréal, η επίσκεψη στην Αθήνα του ανταγωνιστή του γαλλικού ομίλου πέρασε απαρατήρητη.

Ο Ronald Lauder, συνιδρυτής της Estée Lauder, βρέθηκε στην Αθήνα πρόσφατα, με την ιδιότητα του προέδρου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Αθήνα, είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον πρόεδρο της Βουλής, τρεις υπουργούς και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Eurobank: Πώληση δανείων με κέρδη, «βρέξει-χιονίσει»…

Καταναλωτικά δάνεια που έχουν πλήρως διαγραφεί, σκοπεύει να πωλήσει εντός της χρονιάς η Eurobank.

Η ονομαστική αξία των διαγραμμένων δανείων ανέρχεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ και οτιδήποτε εισπραχθεί θα ενισχύσει απευθείας την κερδοφορία της τράπεζας.

Επιπρόσθετα, στα προς πώληση περιλαμβάνονται και καταναλωτικά με υψηλές προβλέψεις, ονομαστικής αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ.

Το πώς θα διαρθρωθούν τα «καλάθια» των πωλούμενων δανείων θα οριστικοποιηθεί μετά την πρόσληψη συμβούλου.

Σύμβουλο για την ενέργεια ψάχνουν στα ΕΛΤΑ

Επί σχεδόν δύο χρόνια εξαγγέλλουν οι διοικήσεις των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) τα σχέδια επέκτασης στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά μέχρι σήμερα έχουν μείνει στις ανακοινώσεις.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως χωρίς συνέταιρο που να έχει και μια ιδέα από ενέργεια, τα σχέδια θα μείνουν στα χαρτιά.

Άλλη άποψη έχει, πάντως, η διοίκηση των ΕΛΤΑ η οποία προκήρυξε διαγωνισμό, ύψους 60.000 ευρώ, για την επιλογή συνεργάτη, ο οποίος θα αναλάβει τη στρατηγική επικοινωνίας για την είσοδο στην ενέργεια. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 20 Φεβρουαρίου.

Πώς φτάσαμε στις «καρατομήσεις» της ηγεσίας του ΑΔΜΗΕ

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου, στον έκτο όροφο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Γιώργου Σταθάκη, το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο.

Ο υπουργός μόλις είχε ενημερωθεί για τις υπέρογκες αυξήσεις που έκαναν στους μισθούς τους ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μανώλης Κορωνιωτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Μπλάνας. Είχε προηγηθεί η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας, όπου κι από κει πληροφορήθηκε τα νέα...

Η πρώτη αντίδρασή του ήταν να μάθει αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα. Ο κ. Σταθάκης το επιβεβαίωσε.

Οι τόκοι από το... super market και η παραγγελία για τραμ

ΤΡΑΜ: Προκηρύχθηκε τις προάλλες ο διαγωνισμός της Αττικό Μετρό, για την προμήθεια 25 συρμών του τραμ, συνολικού προϋπολογισμού 64,25 εκατ. ευρώ. Η προθεσμία κατάθεσης προσφοράς λήγει στις 23 Μαρτίου, με τον ανάδοχο να έχει περιθώριο σχεδόν τριών ετών (940 ημέρες) για την κατασκευή και παράδοση των νέων συρμών του τραμ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ και η προμήθεια συνδέεται με την επέκταση του δικτύου του τραμ προς τον Πειραιά, έργο που έχει μετατραπεί σε πολυετές σίριαλ.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-SUPER MARKET: Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο, σύμφωνα με το οποίο οι τράπεζες προσφέρουν δύο εναλλακτικές επιλογές στους πελάτες των προθεσμιακών τους καταθέσεων.