Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Γυναικοκτονία: Η προφητική δήλωση του Κυριάκου - Tips για ΕΥΡΩΒ, Dimand, Reds - Σπαρτιάτες: Τα σενάρια και το χρήμα!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μια δήλωση του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ στις 10 Ιανουαρίου, προς τον Γιώργο Κουβαρά, ακούγεται σήμερα, μετά το περιστατικό της γυναικοκτονίας ακριβώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, σχεδόν προφητική:

«Αυτό το οποίο έχει αξία είναι το γεγονός ότι αρκετές εκατοντάδες γυναίκες σήμερα έχουν το "panic button". Το "panic button" έχει ενεργοποιηθεί πολλές φορές και έχει σώσει ανθρώπινες ζωές. Αυτές είναι οι πολιτικές, μαζί με τη γραμμή υποστήριξης, το 1555, μαζί με τα κέντρα οικογενειακής βίας, τα γραφεία οικογενειακής βίας στα αστυνομικά τμήματα, μαζί με την εκπαίδευση της Αστυνομίας, ότι όταν κάποια γυναίκα πηγαίνει και καταγγέλλει ένα περιστατικό πρέπει να το παίρνουν σοβαρά, δεν είναι "έλα μωρέ τι έγινε". Και έχουμε δει σημαντικές διαφορές. Αλλά πρέπει να τρέξουμε ακόμα περισσότερο».

Attica Group: Ερχεται νέα εξαγορά στον τουρισμό - Πήρε... πυροσβεστήρα η κυβέρνηση - Σφηνάκια για Τιτάν, ΠΑΠ, ΟΤΟΕΛ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Κινητοποίηση οσμίζεται η στήλη με όσα είδε τις τελευταίες ώρες από την κυβέρνηση, που δείχνει να τρέχει να σβήσει ή να διαχειριστεί τις φωτιές που ανάβουν σε πολλά μέτωπα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την ΕΛΑΣ, που βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω της σωρείας λαθών στην υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους. Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν οι διάλογοι με την Άμεση Δράση και άλλες καυτές πτυχές της υπόθεσης και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε έξι εγκληματικές συμμορίες και έκανε 50 συλλήψεις.

Το νέο deal ΔΕΗ και η… Σαρία - Πειραιώς: Ψυχραιμία παιδιά - Ο Βουλγαράκης, ο Μπακογιάννης και η «τσάμπα ψήφος»

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου να αισιοδοξούν ότι το γαλάζιο ποσοστό στις ευρωεκλογές θα είναι κοντά στα επίπεδα του 2019 (33%), ωστόσο πιο απαισιόδοξος για τη ΝΔ εμφανίζεται ο πρώην γαλάζιος υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Παραπολιτικά fm) μάλιστα εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν η κυβερνητική παράταξη θα ξεπεράσει το 30%: «Δεν μπορώ να σας το πω, δεν το ξέρω, γιατί βλέπω πολύ θυμό στον κόσμο. Όλα αυτά τα περιστατικά τα οποία σε υψηλούς τόνους τελευταία έχουν διαδραματιστεί, είναι πράγματα τα οποία δεν ξέρω πού θα οδηγήσουν, γιατί θυμόμαστε πάντα ότι στις ευρωεκλογές ψηφίζεις ‘τζάμπα’, δηλαδή δεν πέφτει καμία κυβέρνηση».

Η επέλαση της Ουκρανίας στους… Δελφούς - Tips για MOH, Centric, Q&R, Παγκρήτια - ΣΕΒ: Η «σφήνα» Τσέτη ενόχλησε

ΔΕΛΦΟΙ: Η σκλήρυνση της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στη Ρωσία, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, φαίνεται ότι έχει διαποτίσει και τη λίστα των επιφανών προσκεκλημένων στη μεγάλη φετινή εκδήλωση του Φόρουμ των Δελφών.

Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι πέραν της εύλογης παρουσίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτό), η λίστα διανθίζεται από αρκετούς από τους πλέον διάσημους «ρωσοφάγους» της Δυτικής κοινότητας, όπως καλά γνωρίζει όποιος ασχολείται έστω και ελάχιστα με τη γεωπολιτική, παρότι έως στιγμής οι προβλέψεις τους για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία έχουν διαψευστεί οικτρά.

Το deal της Attica Group με τον Μάριο - Ο Αλέξης (Τσίπρας) οργανώνεται - Tips για Quest, OTE, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Eurobank

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Το Βερολίνο εκθειάζει την Ντόρα και το Βελιγράδι τον Αλέξη». Έτσι αποτιμούν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού την «επόμενη μέρα» της ψηφοφορίας που έγινε για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ψηφοφορία βασίστηκε στη θετική εισήγηση που έκανε στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του οργανισμού η Ντόρα Μπακογιάννη, και προκάλεσε την οργή (προσωπικά εναντίον της) του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «παρών», εξηγώντας ότι το Κόσοβο δεν έχει αποδείξει ακόμα ότι πληροί τις προϋποθέσεις για την ένταξή του και, όπως καταλαβαίνει κανείς, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης τον αποθέωσαν.

v