Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τραπεζικά προϊόντα για… ένστολους

Γνωστή τράπεζα λανσάρει πρόγραμμα προνομίων με την ονομασία «Κάθε μέρα σύμμαχοι», το οποίο ουσιαστικά απευθύνεται σε άτομα που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Μεταξύ των όσων προσφέρονται, συγκαταλέγονται κίνητρα σε όσους μεταφέρουν τη μισθοδοσία τους στην Τράπεζα (επιστροφή 5% σε αγορές από γνωστά super market και πρατήρια βενζίνης, καταθετικό επιτόκιο 2% για τις πρώτες 5.000 ευρώ, μειωμένο επιτόκιο σε πιστωτικές κάρτες και λοιπές δανειοδοτήσεις, αυτόματη δωρεάν εξόφληση λογαριασμών και ασφάλιση αυτοκινήτου με έκπτωση).

Η Cosco στην Ισπανία και ο βαθύς ύπνος στον Πειραιά

Επειδή κάποιοι προβλέπουν λαμπρές ημέρες για το λιμάνι του Πειραιά, εν μέσω καθυστερήσεων στην αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και παρατεταμένης κρίσης στην οικονομία, η Cosco φροντίζει να μας ξυπνήσει από τον λήθαργο.

Την Τρίτη έγινε γνωστό πως ο κινεζικός όμιλος που ελέγχει τον ΟΛΠ επενδύει 203 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 51% των μετοχών της Noatum Port Holdings. Η τελευταία διαχειρίζεται δύο τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια του Μπιλμπάο και της Βαλένθια καθώς και δύο εταιρείες διαχείρισης τρένων μεταφοράς αυτοκινήτων (rail yard), την Conterail Madrid και την NRTZ Zaragosa.

Κύπρος: Ποιοι φοβούνται μη γίνει... της Ελλάδας

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ: Έντονη η αντίδραση των κυπριακών ασφαλιστικών εταιρειών για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης Αναστασιάδη σχετικά με το «Γενικό Σύστημα Υγείας».

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προτείνουν ο ασθενής να επιλέγει ο ίδιος τον γιατρό, το νοσοκομείο και τον ασφαλιστικό του φορέα, είτε αυτός είναι ιδιωτικός, είτε δημόσιος, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που καθιστά υποχρεωτική την εισφορά στο δημόσιο σύστημα.

Οι κυπριακές ασφαλιστικές εταιρείες μάλιστα φοβούνται ότι με το προτεινόμενο νομοσχέδιο… θα γίνει της Ελλάδας. Δηλαδή, οι προσφερόμενες κρατικές υπηρεσίες θα είναι χαμηλού επιπέδου, σύντομα θα διαπιστωθούν ελλείμματα που κάπως θα πρέπει να καλυφθούν, ενώ η δική τους παραγωγή στον κλάδο υγείας θα περιοριστεί έως και 50%.

Sunlight: Τα «τι και πώς» που πρέπει να ξέρετε

Δεδομένου ότι σήμερα ξεκινά η δημόσια εγγραφή για το ομόλογο της Sunlight, η στήλη θεωρεί χρήσιμο να επικεντρώσει σε ορισμένα χαρακτηριστικά της εταιρίας, τα οποία βρήκε ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα:

- Παρότι δεν προκύπτει σε απόλυτο βαθμό με την πρώτη ανάγνωση των στοιχείων, ο προσανατολισμός της εταιρίας είναι σχεδόν εντελώς εξαγωγικός, καθώς το 98% της παραγωγής κατευθύνεται στις… 100 χώρες στις οποίες έχει ήδη διεισδύσει η εταιρία!

- Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στην Ξάνθη είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη και το εργοστάσιο ανακύκλωσης, το πλέον σύγχρονο σε όλη την ήπειρο.

Γενικές συνελεύσεις… μετά τα μπάνια του λαού

Από τις 23/2/2017 το Euro2day.gr, με το δημοσίευμα «Αλαλούμ στις γενικές συνελεύσεις», σας είχε προειδοποιήσει για το τι θα γινόταν με τις χρονικές αναβολές των γενικών συνελεύσεων και πέραν της 30ής Ιουνίου (ή και πέραν της 31ης Δεκεμβρίου για όσες εταιρείες κλείνουν χρήση τον 6ο μήνα κάθε χρόνου).

Ήδη άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα παραδείγματα:

Η τακτική γενική συνέλευση της EΛΒΕ Ενδυμάτων μετατέθηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου, της ΕΛΤΡΑΚ για τις 8 Σεπτεμβρίου, των Ιχθυοτροφείων Σελόντα για τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ της CPI σχεδιάζεται για το 2018.