Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΜΥΤΙΛ: Ερχεται «καυτός» Απρίλιος - Τράπεζες: Διασώσεις, μήλα και... πατάτες - Tips για ΔΕΗ, Fourlis & καρφιά Στουρνάρα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Η Ελλάδα συνεχίζει να συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους της ΕΕ ως προς την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, διαπιστώνει η κεντρική τράπεζα, προσθέτει όμως κι ένα μεγάλο «αλλά».

Η Ελλάδα έχει λάβει 41% των διαθέσιμων πόρων (15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 7,7 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 7,3 δισ. ευρώ σε δάνεια) και είναι από τις λίγες χώρες που έχουν εισπράξει τρεις δόσεις, επισημαίνει.

Ωστόσο, «οι εκταμιεύσεις των επιχορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις παρουσιάζουν καθυστερήσεις, αντανακλώντας περιορισμούς των φορέων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο ως προς τη διοικητική διεκπεραίωση και την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων. Παράλληλα, παρότι το ποσό των δανείων για τα οποία έχουν υπογραφεί συμβάσεις αυξήθηκε σημαντικά, οι εκταμιεύσεις προς τις επιχειρήσεις παραμένουν σχετικά χαμηλές».

Νίκος Δένδιας: Σε ρόλο χρυσής εφεδρείας - Το Ελληνικό και οι σπόντες Ανδριόπουλου - Σφηνάκια για CVC Lamda, Aegean

ΔΕΝΔΙΑΣ: Ο υπουργός Άμυνας έχει αποφύγει επιμελώς να μπλέξει με την υπόθεση των Τεμπών και τα «διαπλεκόμενα» απόνερά της, τηρώντας μια στάση του τύπου… μακριά και αγαπημένοι, σε θέματα που θα μπορούσαν να χαλάσουν την πολιτική του εικόνα.

Ακόμη και κατά την ομιλία του στην πρόταση δυσπιστίας, φρόντισε να στηρίξει την κυβέρνηση κρατώντας όμως... διπλωματικές αποστάσεις από τα «καυτά» ερωτήματα.

Στη συνέχεια, μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έκανε μια εμφάνιση στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με επιμελώς διακριτικά αλλά και... διακριτά αρχηγικά στοιχεία, μιλώντας μεταξύ άλλων και για «επανίδρυση του κράτους», φράση που πρωτοείπε βεβαίως προ 20ετίας περίπου ο Κώστας Καραμανλής  (όχι του Αχιλλέα, ο άλλος).

Ο ΣΕΒ, η Ιουλία (Τσέτη) και η κόντρα με το «σύστημα» - Tips για Optima, ΟΛΠ - Ο Ανδρουλάκης, ο Ζαγοράκης και η Καϊλή!

ΣΕΒ: Επειδή πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η επισημοποίηση της υποψηφιότητας της Ιουλίας Τσέτη για την προεδρία του Συνδέσμου δεν αντανακλά μόνο τις προσωπικές φιλοδοξίες της ή την αυξανόμενη σημασία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Όπως παραδέχονται και ισχυρά μέλη του, εκφράζει μια κούραση, μια δυσαρέσκεια των μικρότερων σε μέγεθος μελών, απέναντι στην… πατροπαράδοτη τακτική της ανάδειξης ηγεσίας μέσα από μια άτυπη διαδικασία. Η οποία κατέληγε σε έναν μοναδικό υποψήφιο, με τις ευλογίες των γνωστών ισχυρών μελών, ενός άτυπου συμβουλίου των «σοφών», τα περισσότερα μέλη του οποίου έχουν διαχρονικά κατάληξη σε… «-όπουλος».

Γυναικοκτονία: Η προφητική δήλωση του Κυριάκου - Tips για ΕΥΡΩΒ, Dimand, Reds - Σπαρτιάτες: Τα σενάρια και το χρήμα!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μια δήλωση του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ στις 10 Ιανουαρίου, προς τον Γιώργο Κουβαρά, ακούγεται σήμερα, μετά το περιστατικό της γυναικοκτονίας ακριβώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, σχεδόν προφητική:

«Αυτό το οποίο έχει αξία είναι το γεγονός ότι αρκετές εκατοντάδες γυναίκες σήμερα έχουν το "panic button". Το "panic button" έχει ενεργοποιηθεί πολλές φορές και έχει σώσει ανθρώπινες ζωές. Αυτές είναι οι πολιτικές, μαζί με τη γραμμή υποστήριξης, το 1555, μαζί με τα κέντρα οικογενειακής βίας, τα γραφεία οικογενειακής βίας στα αστυνομικά τμήματα, μαζί με την εκπαίδευση της Αστυνομίας, ότι όταν κάποια γυναίκα πηγαίνει και καταγγέλλει ένα περιστατικό πρέπει να το παίρνουν σοβαρά, δεν είναι "έλα μωρέ τι έγινε". Και έχουμε δει σημαντικές διαφορές. Αλλά πρέπει να τρέξουμε ακόμα περισσότερο».

Attica Group: Ερχεται νέα εξαγορά στον τουρισμό - Πήρε... πυροσβεστήρα η κυβέρνηση - Σφηνάκια για Τιτάν, ΠΑΠ, ΟΤΟΕΛ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Κινητοποίηση οσμίζεται η στήλη με όσα είδε τις τελευταίες ώρες από την κυβέρνηση, που δείχνει να τρέχει να σβήσει ή να διαχειριστεί τις φωτιές που ανάβουν σε πολλά μέτωπα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την ΕΛΑΣ, που βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω της σωρείας λαθών στην υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους. Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν οι διάλογοι με την Άμεση Δράση και άλλες καυτές πτυχές της υπόθεσης και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε έξι εγκληματικές συμμορίες και έκανε 50 συλλήψεις.

v