Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η αποκάλυψη της Ιλυδας και η αύξηση κεφαλαίου της Optima

OPTIMA BANK: Το ποσό των 80,14 εκατ. ευρώ άντλησε η Optima Bank, μέσω της αύξησης κεφαλαίου, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα, η έκτακτη γενική συνέλευση της 25ης Νοεμβρίου αποφάσισε ΑΜΚ κατά 80,14 εκατ. ευρώ, υπέρ των παλαιών μετόχων, με έκδοση 3.762.420 νέων μετοχών και τιμή διάθεσης τα 21,30 ευρώ.

Η περίοδος εξάσκησης των δικαιωμάτων ολοκληρώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου και οι αδιάθετες, που προέκυψαν από τη μη εξάσκηση δικαιωμάτων της Motor Oil, διατέθηκαν κατά την κρίση του Δ.Σ της Optima Bank.

Το πάρτι των ευνοϊκών ρυθμίσεων για Folli Follie και η... ταμπακιέρα

Ξεκάθαρα στοιχεία, για τους λόγους που η Folli Follie και η οικογένεια Κουτσολιούτσου επιδίωξαν και πέτυχαν πέντε συνεχείς παρατάσεις στην πώληση αφορολόγητων ειδών από καταστήματα της ΚΑΕ σε παραμεθόριους σταθμούς, προσκομίζει η ενδιάμεση έκθεση της PriceWaterhouseCoopers (PwC).

Όταν η Dufry εξαγόρασε το υπόλοιπο 49% των ΚΑΕ, αποκτώντας το 100%, έδωσε ως ανταλλάγματα στη Folli Follie 175 εκατ. ευρώ σε μετρητά και 1.207.091 μετοχές έκδοσής της, αξίας τότε 150 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές, όμως, παρέμεναν δεσμευμένες, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη Χαμαιλέων, καθώς η συμφωνία προνοούσε πιθανή μελλοντική αναπροσαρμογή του τιμήματος (shortfall payment). Οι Ελβετοί γνώριζαν ότι η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας, που απαγόρευε κάθε πώληση αφορολογήτων, μετά την 1/1/2017, από καταστήματα σε χερσαία σύνορα, θα οδηγούσε σε απώλεια κερδών. Άλλωστε, είχε ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο, με το νόμο 3842/2010.

Σφηνάκια για Πειραιώς, Ιατρικό και νέο πτωχευτικό

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ελαφρώς μεγαλύτερη από αυτή που αναμενόταν αρχικά θα είναι η επίπτωση στα κεφάλαια από τις τιτλοποιήσεις Phoenix και Vega.

Η λογιστική ζημιά αναμένεται να φθάσει στο 1,4 δισ. ευρώ (στο υψηλό του εύρους, που είχε δώσει ως guidance η τράπεζα), ενώ η επίπτωση στους κεφαλαιακούς δείκτες, μετά το όφελος μείωσης του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού, θα περιορισθεί στις 220 με 240 μονάδες βάσης, έναντι αρχικής εκτίμησης για 180 μ.β.

Η μεγαλύτερη επίπτωση θα έρθει από την τιτλοποίηση Vega, για την οποία η Πειραιώς βρίσκεται ήδη σε απευθείας συνομιλίες με την Intrum.

Υπόθεση KAE-Dufry: «PLEASE DELETE SAME AFTER READING IT»

FOLLI FOLLIE 1: Στοιχεία που αποδεικνύουν κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης από τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, κατά την ευαίσθητη περίοδο συνομιλιών με τον ελβετικό όμιλο Dufry για τα ΚΑΕ, έφερε στο φως η ενδιάμεση έκθεση της PriceWaterhouseCoopers (PwC).

Οι Δημήτρης και Γεώργιος (Τζώρτζης) Κουτσολιούτσος αγόραζαν μετοχές του τότε ομίλου FFG (εμπεριείχε και τις δραστηριότητες αφορολόγητων ειδών και λιανικής ένδυσης), κατά τη διάρκεια της περιόδου, όπου εντατικοποιούνται οι συνομιλίες, για την εξαγορά του κλάδου αφορολογήτων από την Dufry.

Τα ολλανδικά σχέδια για «οικουμενικό» ΔΣ στην Ελλάκτωρ και η παράταση στα λιμάνια

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: «Οικουμενικό» διοικητικό συμβούλιο από πολιτικής άποψης φαίνεται πως προωθούν για την Ελλάκτωρ οι Ολλανδοί της Reggeborgh.

Ο προτεινόμενος από τους Ολλανδούς για τη θέση του προέδρου Γιώργος Μυλωνογιάννης είναι νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνεργάζεται αυτή την περίοδο με το Μέγαρο Μαξίμου για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων και για τη γνωστή διαφορά μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με τον όμιλο Μαντωνανάκη. Ο τελευταίος έχει κερδίσει διαιτησίες ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ και αναζητείται συμβιβαστική φόρμουλα.

v