Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Το νέο deal ΔΕΗ και η… Σαρία - Πειραιώς: Ψυχραιμία παιδιά - Ο Βουλγαράκης, ο Μπακογιάννης και η «τσάμπα ψήφος»

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου να αισιοδοξούν ότι το γαλάζιο ποσοστό στις ευρωεκλογές θα είναι κοντά στα επίπεδα του 2019 (33%), ωστόσο πιο απαισιόδοξος για τη ΝΔ εμφανίζεται ο πρώην γαλάζιος υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Παραπολιτικά fm) μάλιστα εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν η κυβερνητική παράταξη θα ξεπεράσει το 30%: «Δεν μπορώ να σας το πω, δεν το ξέρω, γιατί βλέπω πολύ θυμό στον κόσμο. Όλα αυτά τα περιστατικά τα οποία σε υψηλούς τόνους τελευταία έχουν διαδραματιστεί, είναι πράγματα τα οποία δεν ξέρω πού θα οδηγήσουν, γιατί θυμόμαστε πάντα ότι στις ευρωεκλογές ψηφίζεις ‘τζάμπα’, δηλαδή δεν πέφτει καμία κυβέρνηση».

Η επέλαση της Ουκρανίας στους… Δελφούς - Tips για MOH, Centric, Q&R, Παγκρήτια - ΣΕΒ: Η «σφήνα» Τσέτη ενόχλησε

ΔΕΛΦΟΙ: Η σκλήρυνση της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στη Ρωσία, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, φαίνεται ότι έχει διαποτίσει και τη λίστα των επιφανών προσκεκλημένων στη μεγάλη φετινή εκδήλωση του Φόρουμ των Δελφών.

Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι πέραν της εύλογης παρουσίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτό), η λίστα διανθίζεται από αρκετούς από τους πλέον διάσημους «ρωσοφάγους» της Δυτικής κοινότητας, όπως καλά γνωρίζει όποιος ασχολείται έστω και ελάχιστα με τη γεωπολιτική, παρότι έως στιγμής οι προβλέψεις τους για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία έχουν διαψευστεί οικτρά.

Το deal της Attica Group με τον Μάριο - Ο Αλέξης (Τσίπρας) οργανώνεται - Tips για Quest, OTE, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Eurobank

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Το Βερολίνο εκθειάζει την Ντόρα και το Βελιγράδι τον Αλέξη». Έτσι αποτιμούν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού την «επόμενη μέρα» της ψηφοφορίας που έγινε για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ψηφοφορία βασίστηκε στη θετική εισήγηση που έκανε στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του οργανισμού η Ντόρα Μπακογιάννη, και προκάλεσε την οργή (προσωπικά εναντίον της) του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «παρών», εξηγώντας ότι το Κόσοβο δεν έχει αποδείξει ακόμα ότι πληροί τις προϋποθέσεις για την ένταξή του και, όπως καταλαβαίνει κανείς, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης τον αποθέωσαν.

Ερχονται βαριές καμπάνες σε βαριά ονόματα - ΝΔ: Οι δύο πρώην και η αποχή - Τα περιθώρια Optima & το δάνειο Dimand

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δύο «πονοκεφάλους» λιγότερους -και μάλιστα εσωκομματικούς- θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 15ο συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά μεθαύριο Παρασκευή.

Οπως μαθαίνουμε, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γιάννη Πλακιωτάκη πως θα δώσουν μεν το παρών στην έναρξη των εργασιών, ωστόσο κανείς από τους δύο δεν προτίθεται να μιλήσει ενώπιον των συνέδρων.

Εάν μιλούσαν, με γνώμονα τις τελευταίες τους ηχηρές δημόσιες παρεμβάσεις, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα άφηναν άνευ κριτικής συγκεκριμένους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, όπως τα εθνικά θέματα.

Η διάψευση του Βαγγέλη (Μαρινάκη) και το φαρμακερό… στρίφωμα - Tips για ΕΥΡΩΒ, CPI - SOS μη χαθεί η Ούρσουλα!

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Να σε κάψω, Κυριάκο, να σ' αλείψω μέλι, που λέει κι ο λαός μας. Τη μια μέρα, «κύκλοι» του γνωστού εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη χαρακτηρίζουν, μέσω MEGA, ως προϊόν «επιστημονικής φαντασίας» τα όσα γράφτηκαν για SMS της συζύγου του πρωθυπουργού στο κινητό του.

Την επομένη (δηλαδή χθες), σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Επτά στα επτά ψέματα», τα «ΝΕΑ» του ομίλου Μαρινάκη επανέρχονται στο θέμα, διά της υπογραφής του Γιώργου Παπαχρήστου, και επαναβεβαιώνουν τη διάψευση.

Μόνο που μέσα στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει και φαρμακερό… στρίφωμα.

v