Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Economist εναντίον Κοπελούζου-Σαββίδη για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Καθώς πλησιάζουμε στην τελική ευθεία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (με το γνωστό στρατιωτικό του ρόλο και ως σημείο ανεφοδιασμού της σύρραξης στην Ουκρανία) ξεφύτρωσε σχετικό θέμα στο ιστορικό και διεθνώς παρεμβατικό Economist, με τον σέξι υπότιτλο «αμερικανικά πλοία αράζουν στο λιμάνι, που διεκδικείται από εταιρία με ρωσικούς δεσμούς».

Δύο από τις κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται για το λιμάνι, αναφέρει ο Economist, περιλαμβάνουν αμερικανικές εταιρείες οπότε θεωρούνται «φιλικές προς το ΝΑΤΟ» . Για τις άλλες δύο κοινοπραξίες, συνεχίζει, τα πράγματα είναι λιγότερο… ξεκάθαρα

Κόκκινα δάνεια: Γόρδιος δεσμός κυβέρνησης τραπεζιτών, με φόντο πλειστηριασμούς και… εκλογές

Όσοι παρακολουθούν τη σχετική επικαιρότητα, θα θυμούνται πρόσφατο θέμα του Euro2day.gr, που αποκάλυψε τον «καβγά» του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τους τραπεζίτες (τόσο στις τράπεζες όσο και στους servicers, επαγγελματίες τραπεζίτες είναι επικεφαλής), για τις ρυθμίσεις δανείων, όπως και την προχθεσινή συνέντευξη του πρώτου, με το ίδιο αντικείμενο.

Εν ολίγοις, τον καβγά τον βλέπουμε (εν μέρει), μπροστά στα μάτια μας, αυτό που δεν έχουμε δει είναι το… πάπλωμα.

Οι πιστωτές έχουν ήδη επιταχύνει τους πλειστηριασμούς, προκειμένου να καλύψουν τις απαιτήσεις τους (τους τελευταίους 2-3 μήνες είναι διπλάσιοι σε σχέση με προηγουμένως), κάτι που αναμένεται να συμβεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο 2ο εξάμηνο, ήτοι από Σεπτέμβριο και μετά.

Ευρώπη-Αέριο: Η εκδίκηση του Νότου - Η εξυγίανση της Μπουτάρης και τα σχέδια της Premia - Το νέο εργαλείο της ΕΚΤ και οι αγορές

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Το προσεχές φθινόπωρο αναμένεται η δικαστική απόφαση για το πρόγραμμα εξυγίανσης της Μπουτάρης και σε περίπτωση έγκρισης του σχετικού αιτήματος, η γνωστή οινοποιία θα ξεκινήσει καθαρή από χρέη και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, διαθέτοντας την υπάρχουσα εμπειρία-τεχνογνωσία και νέα μετοχική σύνθεση.

Οι νέοι επενδυτές θα επιδιώξουν να προχωρήσουν και σε άλλες εξαγορές στον κλάδο, πιστεύοντας ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρότερο και ανταγωνιστικό σχήμα.

Στο όλο επεκτατικό αφήγημα των νέων μετόχων, πιθανό ρόλο θα κληθεί να παίξει και η Premia Properties, αποκτώντας και τις εγκαταστάσεις άλλων οινοποιείων, πέραν αυτών της Μπουτάρης.

ΑΒ Βασιλόπουλος: H αλλαγή σελίδας και η… εκκαθάριση - Σε γαλλικά χέρια το Club Med - Οι πυρκαγιές και οι ευθύνες

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: H νέα καταστροφική φωτιά στην Αττική έφερε και πάλι στην επικαιρότητα το ζήτημα της ασφάλισης των κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση είχε αρχικά εισάγει άρθρο στο νομοσχέδιο για τις φυσικές καταστροφές, που προέβλεπε μεν την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση των κατοικιών, αλλά μόνο σε περιοχές «υψηλής τρωτότητας» και μόνο για σπίτια που… θα χτίζονταν στο μέλλον.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν θεωρήσει το συγκεκριμένο άρθρο «μισό και άσωστο», με αποτέλεσμα -με απόφαση πρωθυπουργού- να αποσυρθεί μόλις λίγες ώρες πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, με την υπόσχεση να έρθει και πάλι σύντομα στη Βουλή βελτιωμένο.

Μπάκος-Καϋμενάκης παίρνουν το Action 24 *Πώς στηρίζει την AVE ο βασικός μέτοχος *Mission impossible για Λαγκάρντ

ACTION 24: «Ρέντα» έχει το εφοπλιστικό δίδυμο Μπάκου-Καϋμενάκη το τελευταίο διάστημα. Μετά την επιτυχή έξοδο από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και την είσοδο στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ, κλεισμένο είναι και το deal για την απόκτηση του ομώνυμου τηλεοπτικού σταθμού, με φιλοδοξίες μάλιστα και για πανελλαδική εμβέλεια.

Για αρκετούς μήνες, ο έως τώρα ιδιοκτήτης Διονύσης Παναγιωτάκης θα παραμείνει γενικός διευθυντής, ενισχύοντας τις πληροφορίες που λένε ότι ο σταθμός θα συνεχίσει να κινείται στην ίδια πολιτική γραμμή.

Ο συνδυασμός κατασκευών και Media πάντως, δείχνει ότι το δίδυμο μάλλον γοητεύεται από δραστηριότητες που παραδοσιακά έχουν, καθεμιά με τον δικό της τρόπο, ιδιαίτερη παρεμβατικότητα στο πολιτικό γίγνεσθαι.

v