Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σφηνάκια για τράπεζες, ΕΛΠΕ και Motor Oil

ΕΛΠΕ: Σε συζητήσεις με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση δανεισμού της, ύψους 544 εκατ. ευρώ, που λήγει το πρώτο εξάμηνο του 2021, βρίσκεται η Ελληνικά Πετρέλαια.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, λόγω πανδημίας, ο όμιλος συνήψε νέο ομολογιακό, 18μηνης διάρκειας, ύψους 100 εκατ. ευρώ με την Πειραιώς, εκταμίευσε το υπόλοιπο (70 εκατ. δολάρια) του 3ετούς ομολογιακού δανείου, ύψους 250 εκατ. δολαρίων και έκανε χρήση πιστωτικών ορίων, αντλώντας 104 εκατ. ευρώ.

Ο καθαρός δανεισμός στις 30 Ιουνίου ανήλθε στο 1,75 δισ. ευρώ από 1,39 δισ. ευρώ στο τέλος του 2019.

Τα σινιάλα από τα αποτελέσματα Τέρνα Ενεργειακής και Intertech

ΙNTERTECH: Κλίμα σχετικής ικανοποίησης φαίνεται να επικρατεί στην Intertech, καθώς -όπως δείχνουν τα πράγματα- οι επιπτώσεις από την πανδημία είναι χαμηλότερες απ’ ότι αρχικά περίμενε η αγορά.

Όπως λέγεται, η ποσοστιαία πτώση των πωλήσεων κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο ήταν μονοψήφια, ενώ παράλληλα η εταιρεία διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και εμπλουτίζει το στελεχιακό της δυναμικό.

Έτσι, με δεδομένο ότι η εισηγμένη δεν αντιμετωπίζει ζητήματα ρευστότητας (ιδίως μετά την περυσινή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου) αρκετοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να ανεβάσει μακροπρόθεσμα τις επιδόσεις της, τώρα που ο έλεγχος της διοίκησης έχει περάσει ουσιαστικά στην πλευρά του κ. Κων/νου Αμοιρίδη.

Τα μεγάλα ερωτήματα για το αύριο της MLS

Μπορεί η δικαστική απόφαση για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του κ. Γιάννη Καματάκη να μην αφορά άμεσα την MLS, πλην όμως έδωσε λαβή για ένα ακόμη κύμα αρνητικής δημοσιότητας γύρω από την εταιρεία και αυτό στη χειρότερη δυνατή χρονική συγκυρία.

«Πώς μια εταιρεία να βάλει τα προϊόντα της σε δίκτυα λιανικών πωλήσεων και πώς να προχωρήσει σε συνεργασίες στρατηγικού χαρακτήρα, όταν -ενίοτε άδικα- το ένα αρνητικό δημοσίευμα διαδέχεται το άλλο εδώ και τόσους μήνες;» αναρωτιέται γνωστός χρηματιστηριακός παράγοντας.

H Ελλάκτωρ και ο νέος γύρος συμμαζέματος στις κατασκευές

Στις εξελίξεις του τομέα κατασκευών αλλά και στις επιπτώσεις της πανδημίας στην κυκλοφορία της Αττικής Οδού επικεντρώθηκαν χθες οι ερωτήσεις των αναλυτών, κατά την πρώτη από τις δύο τηλεδιασκέψεις της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τα αποτελέσματα εξαμήνου (μία αφορά το σύνολο του ομίλου και μία τις δραστηριότητες που συνδέονται με το ομόλογο των 600 εκατ. ευρώ).

Για την Αττική Οδό, η διοίκηση υποστήριξε πως υπάρχει σημαντική ανάκαμψη στην κυκλοφορία, μετά τη μεγάλη βουτιά του περασμένου Απριλίου λόγω της καραντίνας. Μάλιστα τον Αύγουστο, η πτώση ήταν περίπου 6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Ο επικεφαλής του ομίλου Αναστ. Καλλιτσάντσης προέβλεψε πως σε ετήσια βάση η μείωση της κυκλοφορίας δεν θα ξεπεράσει το 10%, αν η πανδημία «δεν φουντώσει».

Η μεταβίβαση μετοχών στην Αττικής και οι κινήσεις Alpha Bank στη Ρουμανία

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ένα ακριβώς χρόνο μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης (27 Αυγούστου 2019), που όριζε να μεταβιβαστούν από τον ΕΦΚΑ στο ΤΜΕΔΕ 63.758.540 μετοχές της Τράπεζας Αττικής, οι οποίες αντιστοιχούν στο 13,82% του μετοχικού της κεφαλαίου, έγινε η μεταβίβαση.

Πρόκειται για μετοχές που περιήλθαν στον ΕΦΚΑ από τον Τομέα Σύνταξης Μηχανικών του ΕΤΑΑ. Οι μηχανικοί αμφισβήτησαν, δικαστικά, την παραπάνω μεταφορά και δικαιώθηκαν, παίρνοντας τις μετοχές στο επαγγελματικό τους ταμείο.

v