Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2006

”Σφηνάκια” με ΕΤΕ, ΙΝΤΚΑ, Ηyatt και... ΛΑΒΙ!

ΕΤΕ: Μπορεί οι ”μεγάλοι” παίκτες να κάνουν arbitrage μεταξύ υφιστάμενων και νέων μετοχών προσδοκώντας ένα δυνητικό κέρδος, καλό θα είναι όμως να μην παρασύρονται έτσι εύκολα και οι ιδιώτες, ιδίως οι μακροπρόθεσμοι.

Σχεδόν όλοι οι ξένοι οίκοι αναπροσάρμοσαν μεν τις τιμές-στόχους, πλην όμως διατήρησαν τη σύσταση ”buy”. Ακόμη και οίκοι που δεν μετέχουν στο σχήμα αναδοχής της αύξησης, όπως η UBS, η οποία -το θυμίζουμε- περιέκοψε το στόχο της από τα 54 στα… 46 ευρώ!

Πουθενά, μα πουθενά δεν υπάρχει πρόβλεψη για τιμή κάτω από τα 38 ευρώ (οι περισσότερες τιμές-στόχοι είναι άνω των 40 ευρώ), ενώ αν κοιτάξουμε πόσο χαμηλά έχει πέσει η μετοχή (25% και περισσότερο κάτω από τα 40 ευρώ), ίσως να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι πιέζεται συγκυριακά ή έστω ότι έχει προεξοφλήσει πλέον πολύ… ”βαριά” σενάρια.

Στα υπ’ όψιν αυτά για τους μακροπρόθεσμους που ενίοτε πανικοβάλλονται. Διότι το ”ξύλο” πέφτει μεν… βροχή (τα ίδια και στη Wall Street το βράδυ), αλλά το να μας φεύγουν καλές μετοχές με τον… τσαμπουκά, δεν είναι ό,τι καλύτερο!

Άσχετα αν γκρινιάζουν και καταριούνται τον Αράπογλου όλοι οι ”περιφερειακοί παίκτες” επειδή η ΕΤΕ επηρεάζει την αγορά και έτσι κάτι υποτιθέμενα ”γκανιάν”… εξαερώνονται από μέρα σε μέρα. Αλήθεια, αυτά τα χαρτιά γιατί πέφτουν; Εξαιτίας του ”αναδυόμενου ρίσκου” ή μήπως επειδή ανέβαιναν χωρίς λόγο στην πλάτη της αγοράς;

Υ.Γ.: Ενόσω εμείς μιλάμε για τη Finansbank, φαίνεται, σύμφωνα με το Reuters, ότι η πώληση της SekerBank βαίνει στην τελική ευθεία, για την οποία φέρονται να υπάρχουν όχι ένας, αλλά... 3-4 ενδιαφερόμενοι. Ανάμεσά τους η San Paolo IMI, η Banque Populaire και το... Dubai Ιnvestment Fund!

Ωστόσο, λένε οι πηγές μας, το Dubai δεν φαίνεται διατεθειμένο να πληρώσει τις αστρονομικές αποτιμήσεις που ενδεχομένως θα ζητηθούν από πλευράς Sekerbank.

ΙΝΤΚΑ: Το γύρο του… κόσμου έκανε η είδηση για τη Sistema, αλλά η καλή εταιρία δεν θέλει να ενημερώσει επίσημα για ποιο λόγο από τις 28 Μαΐου δεν εδέησε να κάνει την ανακοίνωση.

Όσο γι’ αυτά που λένε ”ανεπισήμως” στους δημοσιογράφους, ότι το deal έκλεισε, αλλά όχι… ακριβώς, διότι έμειναν κάποιες νομικές λεπτομέρειες και τα τοιαύτα, οπότε συντόμως θα… κλείσει, καλό θα είναι να τα πουν στον ίδιο τον κ. Sistema, που ”έδωσε” ο… αθεόφοβος και την ημερομηνία του ”κλεισίματος” του deal.

Το οποίο deal, ας μην το ξεχνάμε, έχει ανακοινωθεί ως ”μη δεσμευτική συμφωνία” εδώ και κάτι μήνες, με μνεία μάλιστα του τιμήματος στα 120 εκατ. ευρώ ”περίπου”.

ΗΥΑΤΤ: Οι μέρες περνούν, έχουν μείνει 6 συνεδριάσεις μέχρι τη λήξη της δημόσιας προσφοράς και η BC Partners έχει συγκεντρώσει ποσοστό που βρίσκεται στην περιοχή του… 58%. Χθες οι συναλλαγές έγιναν με μεσοσταθμική τιμή τα 11.03 ευρώ, ολίγον υψηλότερα της τιμής της προσφοράς.

Θα υπάρξει ”δεύτερη προσπάθεια”;

ΛΑΒΙ: Τους… φαρμάκωσε το εξ Αμερικής φάρμακο. Με ένα μεγαλοπρεπές

-15% στη χθεσινή συνεδρίαση, έφτασε στα 1,19 ευρώ, έχοντας αγγίξει μόλις προ ημερών τα 1,74 ευρώ.

Μιλάμε αναμφισβήτητα για… ”θεσμικό” χαρτί! Μέσα σε 11 συνεδριάσεις πήγε από τα 1,18 ευρώ στα… 1,73 ευρώ και πρόλαβε να... επιστρέψει εκεί που ήταν!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v