Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 29 2013

Οι τράπεζες, το μήνυμα των «long only» και η κυβέρνηση

Οι τράπεζες, το μήνυμα των «long only» και η κυβέρνηση

Ακούμε ότι στις επαφές που έχουν το τελευταίο διάστημα κυβερνητικοί παράγοντες με στελέχη κορυφαίων επενδυτικών οργανισμών μακροπρόθεσμου ορίζοντα βασικό θέμα συζήτησης αποτελούν οι εξελίξεις στις τράπεζες.

Τα στελέχη των «long only» funds διερευνούν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το τραπεζικό σύστημα, επικεντρωνόμενα στο αν θα υπάρξουν αλλαγές στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης.

Οι μακροπρόθεσμοι παίκτες θεωρούν ότι η προσδοκία αλλαγών στους όρους άσκησης των warrants επ' αφορμή της ιδιωτικοποίησης της Eurobank αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των hedge funds.

Θεωρούν επομένως, όπως ακούμε, ότι η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει γρήγορα τι θα γίνει με τις τράπεζες, δηλώνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κυνηγήσουν τιμές στην Ελλάδα, παίζοντας με τους όρους που επιβάλλουν οι «χετζάδες».

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr οι πιθανότητες να υπάρξουν γενικής ισχύος αλλαγές στον νόμο περί ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι μικρές. Παρά ταύτα, όμως, τα δημοσιεύματα επιμένουν και η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τη θέση της.

Η ταμπακιέρα, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι υπό ποιες συνθήκες, και επομένως σε τι αποτιμήσεις, θα γίνει η αλλαγή σκυτάλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v