Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 30 2013

Πετρέλαιο: Οι συμβάσεις και τα μηνύματα από το Χιούστον

Πετρέλαιο: Οι συμβάσεις και τα μηνύματα από το Χιούστον

Αρνητικά μηνύματα για την τακτική που ακολουθεί στην υπόθεση της έρευνας υδρογονανθράκων αρχίζει να λαμβάνει η κυβέρνηση.

Αυτά αφορούν τους αργούς ρυθμούς στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τις κοινοπραξίες για τα Ιωάννινα, τον Πατραϊκό και το Κατάκολο (open door), αλλά και την απόφαση να επικυρωθούν οι συμβάσεις από τη Βουλή.

Όπως μαθαίνει ο ΧΑΜ, από τα διεθνή κέντρα του Upsrteam και κυρίως από το Χιούστον, διαμηνύουν αρμοδίως ότι αν οι συμβάσεις για τις θαλάσσιες περιοχές της Νότιας Κρήτης και του Ιονίου πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή τότε η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να περιμένει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από μεγάλες εταιρείες.

Ως γνωστόν, στις δύο θαλάσσιες περιοχές, η νορβηγική PGS έκανε σεισμικά δύο διαστάσεων, από την ανάλυση των οποίων θα προσδιοριστούν επακριβώς οι περιοχές που θα διατεθούν για έρευνα.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες βιάζονται βέβαια να προκαταλάβουν την ύπαρξη αποθεμάτων, πριν ακόμη ξεκινήσει οποιαδήποτε έρευνα.

Αν όμως η διαγωνιστική διαδικασία ακολουθήσει τους ρυθμούς του open door και επιπλέον ακουστεί ότι οι συμβάσεις θα κυρωθούν με νόμο, τότε τα δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και κυβικά μέτρα αερίου θα τα απολαμβάνουμε αποκλειστικά και μόνο στους... δεκάρικους που θα εκφωνούν οι πολιτικοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v