Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2013

Ψάρια: Πήραν φωτιά τα... μολύβια!

Ψάρια: Πήραν φωτιά τα... μολύβια!

Επιταχύνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των μεγάλων ιχθυοκαλλιεργητικών ομίλων καθώς οι εξελίξεις πιέζουν για τη σύντομη υλοποίηση συγχωνεύσεων. Κι όπως λέγεται, οι συζητήσεις που διεξάγονται αυτήν την περίοδο είναι ουσιαστικές και εντατικές.

Οι λόγοι είναι αρκετοί. Ο πρώτος είναι ο προφανής: Σε μια κατάσταση περιορισμένης ρευστότητας στην αγορά και στον κλάδο, οι επιχειρήσεις θα ήθελαν όσο το δυνατόν συντομότερα ένα deal που θα οδηγούσε από τη μία πλευρά σε εκμετάλλευση συνεργειών και οικονομιών κλίμακας και από την άλλη σε συμφωνία αναχρηματοδότησης του δανεισμού τους από τις τράπεζες.

Πέραν όμως αυτού (όπως έχει επισημάνει σε παλαιότερο δημοσίευμά του το Euro2day.gr) υπάρχουν και ορισμένες ημερομηνίες που επηρεάζουν καταλυτικά τις τρέχουσες συνομιλίες.

Συγκεκριμένα, μέσα στον Δεκέμβριο έχουμε την εκδίκαση της προσφυγής της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες για την ένταξή της στις διατάξεις του άρθρου 99, ενώ περίπου μέχρι το τέλος του έτους τα Ιχθυοτροφεία Σελόντα έχουν το χρονικό περιθώριο να καταγγείλουν τη συμφωνία της συγχώνευσής τους με τη Δίας, επειδή η τελευταία προσέφυγε στο άρθρο 99.

Αν λοιπόν η Σελόντα (όπως διαμήνυσε δημοσίως) θέλει να ενώσει τις δυνάμεις της με τον Νηρέα, θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχει καταγγείλει τη συμφωνία συγχώνευσης με τη Δίας.

Και το προτιμότερο γι' αυτήν θα ήταν να έχει ουσιαστικά κλειδώσει ένα νέο συνεταίρο, πριν εγκαταλείψει τον... παρ' ολίγον συνεταίρο της. Να βρει δηλαδή έναν «γαμπρό», πριν αφήσει... τον αρραβωνιαστικό της.

Επίσης, εδώ και καιρό αρκετοί ξένοι έχουν κατά διαστήματα εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον κλάδο. Το σενάριο ενός «γάμου» με... κουμπάρο ξένο στρατηγικό επενδυτή θα μπορούσε να είναι πολύ ενδιαφέρον.

Να δούμε εάν είναι και ρεαλιστικό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v