Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 17 2007

EUROMEDICA 1: ”Ούτε άχνα” για την... ταμπακέρα

Προς συντάκτη (;) εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ: Την ανάλυσή σας για το πόσο φτηνή είναι η Euromedica ίσως θα έπρεπε να την παρουσιάσετε στον... ”κοινό μετοχικό φορέα” μεταξύ των εταιριών σας.

O οποίος, αν κρίνουμε από την επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι δύο εταιρίες συμφερόντων του ΔΕΝ δεσμεύονται ως υφιστάμενοι βασικοί μέτοχοι ότι δεν θα πουλήσουν μετοχές της Euromedica ούτε ΠΡΙΝ ούτε και META την αύξηση, μάλλον δεν έχει την ίδια άποψη.

Και γιατί να την έχει άλλωστε.

Με βάση τους όρους της αύξησης, που οι βασικοί μέτοχοι ενέκριναν, η ΑΧΟΝ συμμετοχών θα πάρει 1.250.000 νέες μετοχές σε τιμή 8 ευρώ, όταν η τρέχουσα τιμή είναι πάνω από τα 9 ευρώ. Ομοίως στα 8 ευρώ θα πάρουν μετοχές και οι στρατηγικοί επενδυτές.

Οι μόνοι που ΔΕΝ θα πάρουν μετοχές σε αυτή την ”προνομιακή” (σ.σ. σε σχέση με την τρέχουσα) τιμή είναι οι… μικρομέτοχοι της εταιρίας!

Και βεβαίως η ίδια η εταιρία έλαβε απόφαση… αγοράς ιδίων μετοχών για το επίμαχο διάστημα.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν για μία ακόμη φορά το ερώτημά μας. Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Μήπως ότι η ίδια η EUROMEDICA θα αγοράζει, ενώ οι βασικοί μέτοχοι (ΑΧΟΝ και SONAK) θα πουλάνε, ώστε να μην πέσει η τιμή και εξαλειφθεί το discount (άνω του 10%) με το οποίο θα πάρουν μετοχές στην αύξηση και οι ”στρατηγικοί επενδυτές”;

Y.Γ. 1: Κάπου εδώ θα την κόψουμε την... αλληλογραφία γιατί αρχίζει να κουράζει.

Υ.Γ. 2: Τα πιο ενδιαφέροντα όμως (ως ”φρέσκα”, αλλά και εντελώς... σχετικά νέα) είναι στο παρακάτω σχόλιο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v