Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2007

Βetanet: Ξύνοντας τον... πάτο του βαρελιού

Τι συμβαίνει τελικά στην Betanet και τα κέρδη της έχουν συρρικνωθεί κατά την τελευταία διετία; Δύο είναι οι λόγοι που εξηγούν την όλη κατάσταση:

Πρώτον, ότι στα δημόσια έργα που βγαίνουν στην αγορά οι τιμές είναι τόσο ”χτυπημένες” ώστε οι ανάδοχοι είναι αμφίβολο αν κερδίζουν έστω κι ένα ευρώ.

Δεύτερον, ότι στα ιδιωτικά έργα ακόμα και δουλειές του 1 εκατ. ευρώ ”χτυπιούνται” πλέον από τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, οι οποίοι δεν αφήνουν να πέσει κάτω ούτε ένα σεντς. Γι’ αυτό άλλωστε και οι πελάτες άρχισαν να ζητούν πρωτόγνωρες ταμειακές διευκολύνσεις για να κάνουν την αγορά.

Υπό αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, μπορεί να εξηγηθεί γιατί η διοίκηση της εισηγμένης αποφάσισε να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση των εργασιών της, αποχωρώντας από τις εργασίες χαμηλού ή και μηδενικού περιθωρίου και εισερχόμενη σε πιο κερδοφόρα projects.

Για όσους μάλιστα βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, οι υπάρχουσες προοπτικές είναι καλές. Αφενός γιατί το μερίδιο των προκατασκευασμένων κτιρίων σήμερα στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με την Ευρώπη.

Και αφετέρου γιατί μάλλον μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο θα έχουμε εξελίξεις σε νέους τομείς της εισηγμένης: Στην αξιοποίηση των ακινήτων της, στην ενέργεια, στη Μαρίνα της Ρόδου κ.α.

Ορισμένοι μάλιστα εκτιμούν ότι τα φετινά κέρδη θα ανακάμψουν στο δεύτερο εξάμηνο και ότι τελικά η επίδοση του έτους δεν θα υπολείπεται της περυσινής.

Εκτιμούν επίσης ότι από πλευράς κερδοφορίας η Betanet έχει... ξύσει τον πάτο του βαρελιού, όταν σήμερα η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση υπολείπεται κατά πολύ των ιδίων κεφαλαίων της!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v