Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 17 2007

”Τσιμπάει” Ζάμπα απ’ το ταμπλό…

Σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ζάμπα είναι υποτιμημένη στο ταμπλό της Σοφοκλέους, όχι βέβαια λόγω των (μέτριων) οικονομικών της επιδόσεων, αλλά εξαιτίας των πολλών διαθεσίμων και της υψηλής ακίνητης περιουσίας που διαθέτει.

Παρ’ όλα αυτά, ελάχιστοι ”ακουμπάνε” τη μετοχή, λόγω της χαμηλής της εμπορευσιμότητας και γενικότερα της χαρακτηριστικής αδιαφορίας που επιδεικνύουν γι’ αυτήν οι βασικοί της μέτοχοι (οικογένεια Μπαλόπουλου).

Ενδεικτικά μόνο να αναφέρουμε ότι η Ζάμπα διαθέτει μόλις 1.002.280 μετοχές, τις λιγότερες από όλες τις εισηγμένες εταιρίες στο Χ.Α., όταν τίτλοι ανάλογης κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύονται κοντά στο 1 ευρώ και όχι λίγο κάτω από τα 14 που ”έκλεισε” χθες η Ζάμπα.

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, παρατηρείται ασυνήθιστη κινητικότητα στη μετοχή. Την περασμένη Πέμπτη άλλαξε χέρια στο ταμπλό το 1,5% της εταιρίας, τη Δευτέρα ακόμη 1,1% και τέλος χθες επιπλέον 3,6%!

Απ’ ό,τι ακούστηκε, θέση στη μετοχή έλαβε –μεταξύ άλλων- γνωστός εισηγμένος όμιλος που διαθέτει ισχυρό μετοχικό χαρτοφυλάκιο και τους τελευταίους μήνες έχει ”μεγάλη ρέντα” στις τοποθετήσεις του.

Λέτε να συμβεί το ίδιο και με τη Ζάμπα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v